Lind bringer held

På Ærø siger man, at det bringer held at plante lind udenfor sit hus. Og det er sikkert derfor, at man derovre ser de smukke træer ved mange gamle huse.

 

20120731_184210

 

Det, jeg bed mærke i her, var ikke blot de smukke lindetræer, men også den fantastiske blå farve, som husene var malet med.

 

20120731_184125

 

Som I sikkert har lagt mærke til, har jeg ikke vist mange af de drivhuse, som jeg har gæstet. De skal være en overraskelse ... Men her får I altså en lille flig.

9 kommentarer:

 1. God morgen Claus,

  Smukt, harmonisk - og anderledes. Den blå farve er meget gennemtrængende, men bliver smukt afdæmpet med alt det grønne omkring. Der er sørme mange smukke steder i Danmark, som man overhovedet ikke har kendskab til - det får vi heldigvis takket være dig og dine mange rejser. God dag til dig - og alle der er med her på blogggen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 2. Også godmorgen herfra.
  Ja der er så helt utrolig mange smukke steder i DK, der er ingen tvivl om det er dejligt at følge din blog for den giver virkelig adgang til haver man ellers ikke lige ser.
  Og jeg synes den blå farve er skøn.

  SvarSlet
 3. Der er så smukt på Ærø :D

  SvarSlet
 4. At Lind bringer held vidste jeg ikke, men det er et dejligt træ og og det er rigtig dejligt at klippe i fordi det er så blødt.
  Det er ikke så tit man ser blå huse og jo det er en fantastisk flot farve.

  SvarSlet
 5. Sikke dejlige billeder du hele tiden forlyster os med, Claus!
  Og ved du, at lindeblomstte også smager forrygende godt? Den berømte, franske forfatter Marcel Proust har skrevet vidunderligt om det i første bind af sin store romancyclus *På sporet af den tabte tid*. Indtagelse af en sådan kop te og en Madeleine småkage en sur efterårseftermiddag i Paris sætter hans erindringer i gang og dermed en af de største erindringsromaner i det tyvende århundrede.Jeg elsker det værk - alle syv bind, hvor af det første, 'Swanns Verden' i Elsebeth Henneberg Pedersens geniale oversættelse er uden sidestykke. Nu vil jeg sætte mig ud i haven og gå i gang med det bind igen igen igen ...
  Glædelig sommer
  - og læselyst
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Har ellers aldrig brudt mig om blåmalede huse, men her er det da lige før jeg må ændre mening, for de er da bare flotte . . .

  Det med at lind bringer held har jeg aldrig hørt før, men tror gerne på dette udsagn. Vi har en meget stor lind som gårdtræ, og smukkere træ skal man lede længe efter. Den har en både elegant og graciøs måde at vokse på, med grene der yndefuldt bøjer og rækker opefter som armene på en meget stor hundred-armet lysekrone :-)
  I oktober skifter den fra grøn til knald-hamrende-gul på et splitsekund, uden overgang i brunt! Ja, den lyser hele gårdspladsen op. I år har jeg ovenikøbet tænkt mig at afholde en akvarel workshop med denne lind og den gule farve som tema :-)

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  sikken et skønt hus og en smuk farve det står godt til de grønne træer,det er næsten helt Morten Korck agtigt.
  hyggelige hilsner
  Maj-Britt

  SvarSlet
 8. Lind er et fantastisk træ og tænk at Jytte fortæller om lindethe og madeline kager - som skal bages i muslings forme - jeg tilslutter mig helt, det er et fantastisk vært og en fantastisk beskrivelse der gives, når han med en theske føre lindethen i munden...

  Ærø er smuk og vidunderlig til alle tider, ligeledes huset der vises. Den blå farve på bygningen, ses også på andet hus på øen, kender det ret udemærket. Farven er gennemtrængende og i sol som gråvejr, lyser det meget op. Det er en pendant til den okker, som man hyppigere ser - i hver sin skala, ja - men intens på samme måde. Skønt med forskelligheder, skagensgul, grå, hvidmalede huse ser man jo alle vegne.

  Glæder mig - tror ikke jeg er alene - tl den nye bog.

  Mange hilsner

  Jan

  SvarSlet
 9. Åh, jeg elsker duften af Lindeblomster, tænk hvor det dufter dejligt når beboerne i de smukke blå huse åbner de fine vinduer en tidlig sommermorgen.

  SvarSlet