Min hvide verden

Selv om jeg i går viste en video af en af mine hvide afdelinger – The Sunken Garden – vil jeg alligevel præsentere nogle still-billeder her.

 

claus20120803_185345

 

Som nævnt flere gange før, arbejder jeg her med stram symmetri, og alle vækster står i krukker.

 

claus20120803_185726

 

claus20120803_185911

 

Herligt at have sådan et afgrænset haverum, hvor man rigtig kan lege.

 

claus20120803_190723 claus20120803_190831

 

Det er tre år siden, vi blev færdige med den nedsænkede have, og jeg synes selv, at det er blevet rigtig vellykket.

 

claus20120803_190120

 

Det fine resultat skyldes ikke mindst Kjeld Slot, og da jeg kom med et forslag om at plante paraplyformede avnbøgtræer, var han straks med på ideen.

 

claus20120803_190059 claus20120803_191555

 

Selve den nedsænkede del er blot tres kvadratmeter, og alligevel har jeg fået en del planter stuvet sammen.

 

claus20120803_185956

 

Jeg har jo så svært ved at begrænse mig!

21 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Herligt at du ikke kan begrænse dig. Bli ved med det.

  God lørdag.

  Kh Susanne, Nivå

  SvarSlet
 2. Hold da op hvor er det flot! Det giver en fantastisk fin virkning at planterne er så høje, at man ikke straks kan se hvad der er om det næste hjørne, men skal følge stierne før næste point de vue åbenbarer sig! Engletrompeterne står godt, hva'? Det må være det varme og fugtige vejr der giver så tropiske trompeter :-)

  Jeg har også selv 'noget' med symmetri, hvilket så indebærer at jeg ind i mellem er 'nødt' til at fælde en del træer for at få symmetrien på plads.

  SvarSlet
 3. Godmorgen Claus
  Sidste gang, jeg fik en kommentar fra dig, nævnte du at du var doven??? Synes nu du hænger godt i, herligt at der altid er sket opdateringer på din blog, hver gang jeg er inde at kigge, hvilket sker flere gange om dagen. Hvor ser din have bare fin ud, håber da du snart holder åben have igen, så kunne det jo være man var en af de heldige vindere. Ps hvordan står det til med alle de nye Potter du viste os for et stykke tid siden, er det dem du har til at stå i den nedsænkede have ?
  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  Hvor er den del af haven smuk. Det er jo næsten drømmebilleder. Jeg er virkelig imponeret over den effekt symmetrien har og de lange kig.
  Engletrompeterne gør det næsten så eksotisk at jeg kom til at tænke på indgangen til fint hus i Ægypten...
  Næste weekend har jeg fået en fantastisk fødselsdagsgave. Min søster har inviteret mig til Haven i Hune.Glæder mig til at se det sted hvor jeg blev tryllebundet af billeder af haverum der har sin helt egen historie. Skabt af et stort menneske i samarbejde med naturen.
  Lige som dig Claus. Du gør det samme på din måde.
  KH Anne

  SvarSlet
 5. Wow, det ser FANTASTISK ud - smukt smukt :-)

  God weekend

  SvarSlet
 6. Hej Claus.
  Har lige set din video - som sædvanlig utroligt dejlige billeder - det hele ser meget smukt ud - må nu også sige, at jeg selv er godt tilfreds med mine krukker i år - jeg har brugt din jord fra Bilka, og det lader da godt nok til at den virker efter hensigten - aldrig har mine spanske marguritter været så flotte som i år, også min Dalia blomstrer på livet løs, bortset fra at bladene ser noget forpjusket og afgnavne ud, men det er vist ikke jordens skyld, men alle de forb...... snegle - det ladet til at de vældig godt kan lide Dalia, men altså bortset herfra så lader det til at have været en godt investering at købe dit jord i stedet for det, jeg plejer, så jeg håber, det kommer igen næste år.
  Ha' en god dag.
  Anita

  SvarSlet
 7. Hvor er det en smuk have ! Har vist lige forelsket mig i de skønne planter, du har stående ved fontænen - dem med næsten hjerteformede blade. Had er det for en plante ?
  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 8. Utroligt smukt...
  KH Greta

  SvarSlet
 9. Det er simpelthen så flot og imponerende, både i volumen og i plantevalg/sammensætning. Du er til evig inspiration for alle os havegale.

  SvarSlet
 10. Kære Claus,

  Jeg bliver altid meget inspireret, af at se dine blog-indslag og den æstetik, der følger af planterne og deres placering, derfor ville jeg sådan ønske, at du ligesom i bøgerne nævner navnene på (de fleste) af de planter, du præsentere - især i den sænkede have med de mange smukke "hvide indslag" . Jeg er desværre endnu ikke istand til at identificere dem selv, men håber at blive det hen ad vejen .... :-)

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Den nedsænkede have er simpelthen mit yndlingshaverum! Elsker at se video og billeder her fra - TAK
  Hilsen Pia
  Sikke fantastiske steder de besøger i forbindelse med drivhusbogen.

  Hej Mette Olsen - jeg gætter på, at de hjrteformede blade tilhører kærmindesøster Jack Frost

  SvarSlet
 12. Åh, jeg er målløs! For en vakker hage, rene eventyret! Jeg har nettopp lånt to av dine bøker på biblioteket og lar meg inspirere i mine nye hageprosjekter. Haging er en stor glede! Takk for at du deler så mye fint med dine flotte bilder her! Mvh, Berit

  SvarSlet
 13. Hej Claus. Er fuldstændig vild med din have, men må sige at din "Sunken Garden" er nok noget af det flotteste (selv om det næsten ikke kan lade dig gøre at plukke nogen ud, frem for noget andet). Men vil også sige at jeg har indtryk af at dig og Keld Slot virkelig komplementere hinanden. Jer to sammen, det går op i en højere enighed i haven. I er så dygtige hver for sig, og din kreativitet og sans for farver, kompositioner og evner er helt enestående, men synes det er så dejligt at se dit samarbejde med Keld Slot og det han bidrager med. Det gør jo haven langt mere end perfekt. Tak fordi du deler det med os
  Hilsen Maj-Britt

  SvarSlet
 14. Tak for indlæg om den nedsænkede have - interessant for krukkefolket og meget, meget smukt. Jeg ville sådan ønske jeg kunne have engletrompeter men de bliver flået i stykker af vinden her oppe i luften.

  Bettina

  SvarSlet
 15. Kære Claus Dalby,

  Så smukt - de hvide,grønne og grå farver - understreger virkelig omgivelserne. Meget gennemtænkt og flot!!

  Mange hilsner

  Jan

  SvarSlet
 16. Hej Claus

  fantastiske billeder og meget inspirerende.

  har du alle planterne til at overvintre i krukkerne ude eller bliver de flyttet ind i mere beskyttende omgivelser?

  jeg synes det er svært at få planterne til at overvintre uden at de bliver sat meget langt tilbage.

  SvarSlet
 17. God morgen Claus,

  Utroligt smukke billeder - specielt når jeg holder meget af hvide blomster. Det er jo et helt kunstværk. Sig mig engang, er der aldrig noget, der mislykkes for dig? Det synes jeg nemlig, at jeg gør en del i.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 18. Kære alle - tak for rosende ord. De varmer ...

  Kære Inge - det må du simpelthen forlange af mig. Jeg har ganske enkelt ikke tid til at nævne alle navne. De kommer i mine kommende bøger.

  Kære anonyme - de fleste planter overvintrrer i krukkerne i mine drivhuse. De bliver plantet om hvert forår.

  Kære Hannemor - jo jeg har da også nogle kiks. men som du ved; øvelse gør mester!

  SvarSlet
 19. Hej Claus

  Hvor smukt, kunne du måske sætte billederne i en af dine bøger, så de er foreviget til andre, der måske " vil efterligne ".

  SvarSlet