Smuk og driftssikker

På min tur er jeg stødt på mange forskellige af de nye purpursolhat, Echinacea, men jeg må sige, at jeg tyr til de gammelkendte og afprøvede sorter, som kommer igen år efter år. Det gør de nye nemlig langt fra altid.

 

20120827_114016

 

Den lyserøde/pink ’Magnus’ ses stadig mange steder, mens dens søster ’White Swan’ er mere sjælden. Den bør ikke mangle i haven.

11 kommentarer:

 1. Ja du har ret Claus, jeg har haft op til flere i haven, og så kommer vinteren og pst væk er de næste forår.
  Så de har nok ikke været så driftsikre!

  SvarSlet
 2. Dejligt!! Jag har också planterat solhattar i år. Klassiska vita och så en ny favorit Green Envy.

  SvarSlet
 3. Vad vackert kombinerat. Vilken gräs sort är det?
  Ann

  SvarSlet
 4. White swan ble nylig innkjøpt, og gleder meg nå med sine aller første blomster :)
  Nyttig at du forteller at de nymotens slagene ikke er så varige, det er jo ikke uvanlig for stauder at de gamle slagene er bedre, men visste ikke at det gjaldt spesielt for solhatten.

  Det finnes så mange lekre solhatt, har en venninde med et bed med minst åtte slag satt sammen (med litt annet også). Lekkert å se de ulike sammen slik, mye variasjon over samme tema, både i farge og form.

  SvarSlet
 5. Helt enig:) dem vi kender er de bedste, mange af de nye og fyldte holder ikke til så meget:) Anne Gine

  SvarSlet
 6. Så vacker ihop med gräset!

  Go´kväll,
  Rebecca

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Jeg har først for meget nyligt overgivet mig til solhatte. Jeg hører efter i timen, og du har ret i det meste, når det drejer sig om haveri. Men pyt. Jeg vover pelsen og lever livet farligt :0)

  SvarSlet
 8. God morgen Claus,

  Jeg har ikke før haft purpursolhat i haven, men også jeg vil vove pelsen her i efteråret. Jeg har ikke helt lagt mig fast på sorten - men den skal helst være hårdfør. Jeg kan altså godt lide den lyserøde.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Kære Ann - ved ikke, hvilken græs det er. Billedet er fra en af de haver, jeg besøgte.

  Kære Hannemor - så skal du vælge 'Magnus' - der er både meget stærk og også billegere end de forædlede. Husk at plante den solrigt.

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Jeg er spændt på dit drivhusproject version 3.0! Gad vide om der kommer spændende detaljer fra dine inspiratnsture rundt i Nordeuropa. Glæder mig til at følge det! Er træerne mon fældet?
  Mvh Lars Røgilds

  SvarSlet
 11. Vilka fina kompositioner! Jag har en ' Alba' som återkommer och 'Magnus' som blir högre och högre.Väldigt nöjd med båda två. I år köpte jag några orange, får se hur de blir...

  SvarSlet