Stenmelsstier

Det er så meget godt at sige om stenmelsstier; de underordner sig omgivelserne, de er lette at etablere og tilmed billige, hvis man sammenligner med belægningssten.

 

claus20120818_165019

 

’Fidusen’ er at skille jord og stenmel fra hinanden ved hjælp af jernkanter. Det giver et meget fint udtryk.

 

claus20120818_164950

 

Jeg har aftalt med Bilka, at de her i løbet af efteråret på deres webshop vil tilbyde stenmel med tilhørerende jernkanter. Håer, at det har interesse.

 

claus20120818_164555

 

Jeg er så glad for mine stier og kan kun anbefale andre at etablere sådan nogle. I kan læse mere om anlæggelsen her.

23 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Supper fine stier, de må også gerne indfinde sig her, men manden er bange for at de skal gro til med ukrudt. Hvilke erfaring har du må de? Kan I nøjes med at rive dem eller må de også hakkes? ER nød til at have argumenterne i orden hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om at komme af med de små 5 timers græsslåning 1til 2 gange om ugen.
  Håber ikke varmen har taget alt på hårdt på de sidste dage, her syntes jeg godt nok det har været streng, der er dejligt at der er begyndt at blæse.
  Varme knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Kære Pia - ví har ingen - absolut INGEN - problemer med ukrudt. Kommer der en meget sjælden gang en meget lille tot, hiver vi den blot op. Men det sker så godt som aldrig.

  SvarSlet
 3. Nå, stave kan jeg heller ikke, der skulle selvfølgelig have stået Håber ikke varmen har taget alt for hårdt på dig de sidste dage.

  Knus Midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Tak for svar så kan jeg slå manden endnu mere oven i hovedet.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 5. Vi har anlagt et par slike stier i vår hage i sommer, inspirert av deg Claus. De ligger i en skråning. Så langt er vi veldig fornøyd! Vi har også sti med singel i en annen skråning, men stenmelet er et mye mere stabilt dekke.

  Ha en fin dag på stien!

  Brita

  SvarSlet
 6. Jeg lurer litt, er stenmel det vi på norsk kaller subus? Altså grov sand/meget fin grus? Det brukes endel på stier i offentlige parker her.

  Det vi kaller stenmel på norsk er meget fin sand som jeg tror det er vanlig at legge mellom stener i stendekker for å få disse til at festes.

  Spent på hva du bruker, vi har en stor flate ved grønnsakshagen som vi leter etter godt underlag for.

  SvarSlet
 7. YES, Claus, jeg er 100% enig med dig, stenmelstier med jernkanter er så flotte. tak også for vejledningen. Jeg venter gerne til Bilkas præsenterer dem til efteråret. Super, Claus, og tak for endnu en fantastisk indsats.
  kærlig hilsen
  Erika H.

  SvarSlet
 8. Kære Anne - hvis jeg finder en mere præcis beskrivelse, vender jeg tilbage.

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  jernkanterne må jeg helt sikkert have fingre I - de må også kunne bruges som bedafgrænsninger.....
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 10. Hej Claus,

  Jeg elsker de stier, men har som du hund og ingen rengøringsdame :-) Trækker dine hunde meget af stenmelen med indendøre?

  Mange hilsner Sarah

  SvarSlet
 11. Kære Sarah - ingen problemer med hundene.

  SvarSlet
 12. Vi har köpt hem drygt 100 m av cortenplåt som ska avgränsa rabatterna. För några år sedan satte vi ner träpinnar "på band" som skulle agera som kantstöttning men - och vad annat hade man kunnat vänta sig om man hade tänkt efter...... - de har naturligtvis ruttnat....Så, vi ser verkligen framemot att få järnkanterna på plats, hållbara och skitsnygga! Det blir säkert en storsäljare för Bilka!

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Når vi nu alligevel er ved stierne i den have og materialevalget dertil, kunne jeg så få dig til at skrive hvilke sten du har op langs din indkørsel. Min mormor havde de samme sten og jeg elsker bare den lyd der kommer når der gåes på det. Tænkte om det ku være noget ærtesten, ærtegrus el lign. På forhånd tak og fortsat god sommer. De bedste hilsner
  Næsten Naboen fra Riisvangen

  SvarSlet
 14. Her er betegnelsen på det vi brukte. "Knust bærelag 0-32 mm" under og "Knust grus 0-4 mm" øverts.

  Brita

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Endelig oprandt dagen hvor vi skulle besøge din have. Vi har glædet os siden dit besøg hos os. Haven levende til fulde op til vore forventninger.Sikke flotte farve sammensætninger i de mange hyggelige rum i haven. Specielt det hvide, gule og limefarvede i " the sunken garden" betog os og selvfølgelig de mange violfrøstjerneskyer. Vi kunne godt finde på at anlægge nogle bedafgrænsninger med taks inspireret af dine. tusind tak for en fantastisk haveoplevelse. Nu glæder vi os,til bogen til november
  Mange drivhushilsner fra Inge-Marie og Finnn, Skørping.

  SvarSlet
 16. Sikke da en god ide Claus.. vi er spændte på at se mere til det :-)
  Måske en del af vores nye have?
  Men jeg tænker på om jernkanten mon er skarp? Det er nemlig meget uheldigt for hundepoter - om det er planen de skal ramme i den eller ej. Men en ombukket eller rund ville være skønt. ... Lidt inspiration måske?
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 17. Åh det lyder godt. Det har bestemt interesse. Jeg synes "dine" stier er så flotte. Og giver en fin afgrænsning til de frodige staudebede. Og fremhæver det grønne og det farverige.
  Venlig hilsen
  Vibeke Andersen
  Kjellerup

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Har lige læst om anlæggelse af dine stenmelsstier, og står netop overfor selv at skulle i gang med at anlægge de første i min have i stedet for den store græsplæne. Derfor blev jeg særlig glad for at høre, at Bilka vil sælge både grus og metalkanter til efteråret. Ved du, hvornår de planlægger at starte salget? Er det ikke nødvendigt at lægge fiberdug under stenmelen? Vi bor også op af skoven, hvilket jo gør vores have dejligt frodig, men til gengæld har ukrudtet også fine betingelser...
  Pia Kingo

  SvarSlet
 19. Kære Bettina - kender desværre ikke betegnelsen for stenene i indkørslen.

  SvarSlet
 20. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 21. Kære Claus
  Det vil være rigtig fint, hvis vi kan købe stenmel og jernkanter i Bilka. Håber bare, at man kan købe det individuelt, da jeg har stenmelet. Alle de ting du har fået produceret igennem Bilka har bare været en succés.
  Håber du nyder det i Holland!
  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 22. kære Claus
  Jeg ville også være meget interesseret i at vide, hvornår mere præcist, at stenmel og jernkanter kommer til salg i Bilka. Vd du det??
  Mh Anne

  SvarSlet
 23. Kære Claus.
  Det ser ud til at stålkanter er en god løsning. Du skriver i anvisningen at stålkanterne er 5 mm tykke. Kan man bøje dem så de kan lave en bue på 1 m i diameter?
  Jeg står overfor at lave dråbeformede bede med stenmels-stier imellem.


  Peter Bay Alexandersen

  SvarSlet