Store violette skyer

Tidens hotteste plante er uden tvivl violfrøstjerne, som man ganske enkelt ikke kan få for mange af.

 

claus20120819_161654

 

Den lethed, den giver, er slet ikke til at stå for. Mine ’skyformationer’ blev da også bemærket af mange i går, da jeg havde åben have for særligt indbudte.

 

claus20120819_161618 claus20120819_161555

 

Det er ofte den dobbelte form, jeg agiterer for, men den forholdsvis nye sort ’Splendide’ er bestemt også værd at bide mærke i. Det er den, I ser her.

 

Og så kan jeg ellers fortælle, at jeg om lidt sætter kursen mod Holland og er væk den næste uges tid. Jeg skal til en del møder dernede, og jeg skal love jer, at I også kommer til at se billeder fra nogle af de mange skønne haver, jeg skal besøge.

 

De seneste dage har jeg truffet en lang række aftaler. Tror, I, at jeg glæder mig? Om jeg gør ...

16 kommentarer:

 1. Ej altså, kan godt se at jeg har alt, alt for fp Violfrøstjerner!!!


  God tur!

  SvarSlet
 2. Jeg vil meeed. (0;

  Jeg kommer jo lige der nedefra, men er klar til at tage af sted igen. Jeg er helt vild med Holland.

  På vores tur kørte vi forbi en butik med masser af jern stativer, alverdens figurer og en masse andet godt. Jeg komme ikke selv ind og se nærmere på sager, der var nemlig lukket når vi kom forbi, på vej hjem til hotellet.
  Men jeg tog et billed at skiltet udenfor, og her er hjemmesiden: www.kerckhoeve.nl

  Jeg ønsker dig en rigtig dejlig tur.
  Mange hilsner fra Annette, Esbjerg

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Mogens og jeg er en af de heldige, der har fået lov at gå rundt i din have i går. Sikke dog en oplevelse. Vi følte det nærmest, som om vi har kommet til et ukendt drømmeland. Alt er bare så perfekt og så flot anlagt. Hvis jeg skulle skrive om alle mine indtryk, blev jeg aldrig færdig, så jeg nøjes med at kommentere, at det der optog mig allermest var din flotte "the sunken garden". Aldrig har jeg set noget så vidunderligt. Nu elsker jeg jo lime, lysegult og grønt/gråt, så det var smukt.

  Sidst men ikke mindst vil jeg sige, at dine søde duer gør det hele endnu mere eventyrligt.

  Tak for en god oplevelse.

  Jeg skal også lige huske at rose dig for dine flotte krukkesammensætninger, man forstår jo godt alt den frodighed. Det skyldes jo nok den gode Claus Dalby jord. Den har jeg også haft stor glæde af i mine krukker.

  Stort knus fra Janne i Greve

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Var en af de heldige der var oppe og se din have igår, og må sige at det var en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Jeg behøver jo ikke tage til England for at se en RIGTIG engelsk have, den findes jo lige i Risskov.
  Hvis jeg skal fremhæve noget må det (i disse drivhus tider ;-) )være dine drivhuse/orangerier. Bliver også spændende at følge med i det nye du skal have.
  Også linierne i din have, dine point de vue´s skal fremhæves.Ja, kunne faktisk fremhæve det hele ;-)
  farver, kompositioner mm

  Men ikke mindst din gæstfrihed og imødekommenhed for at svare på spørgsmål og stille op til fotografering må jeg sige er overvældende.

  Tusind tak for en dejlig dag
  Med venlig hilsen
  Maj-Britt

  SvarSlet
 5. Violrutan är underbar!! :) Borde användas i mycket större utsträckning! / Carolin

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Selvfølgelig glæder du dig det ville være mærkelig andet. Men det gør vi andre også, altid de skønne billeder og videoer du lægger på bloggen er guld hver for sådanne havetosser som befinder sig bag diverse skærme.
  Tusind tak for de skønne billeder fra din have der har været vist de sidste dage, jeg bliver lige benovet og de skønne resultater du fremtryller.
  God tur.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Mens tusmørket sænker sig og skyerne trækker sig sammen til ... ja, til hvad? Grumset ser det ihvertfald ud ...
  Der er en vis ynde og elegance over Violfrøstjerner. ´Splendide´ er så smuk. Jeg var i starten lidt nervøs for højden, havde set i ånden at de skulle stå vha. en skov af pinde, men blev glædeligt overrasket over, at de står ret og ranke, helt af sig selv. Smukke er de, en positiv overraskelse. Dejligt når noget lykkes ;o)
  Wuauw, så er du snart på farten igen. Spændende. Ønsker dig en behagelig uge, med masser af dejlige oplevelser udi det Hollandske.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 8. Suk...
  Bliver da helt syg ved tanken om en sådan tur...
  Ingen rejse partner, så har lige måtte aflyse en tur til Riets have og Floriaden i september :-/
  Planlægger istedet en tur til næste sommer til Holland og England... er der nogen der vil med! :-)

  SvarSlet
 9. Hjertelig tillykke til de særligt indbudte som fik set skyformationerne i din have, uden tvivl meget smukt :o)

  Jeg købte forøvrigt "Splendide" da jeg var i Holland, men må nok vente på den store "formation" til næste år.

  Rigtig god tur til Holland.

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Tak for en skøn skøn oplevelse i din dejlige og fantastiske have igår. Vi nød det i fulde drag, og sugede til os det bedste vi har lært. Det var utrolig inspirerende og vi har fået SÅ mange gode ideer og tanker med os hjem - og nu ser vi med helt andre øjne på vores egen have. Gad vide hvad det skal ende med ? :-)

  Besøget var endnu mere spændende end vi havde turde drømme om. Din have er så utrolig smuk - den har præcis sådan en stemning og atmosfære som vi elsker. Let og levende, og meget frodig. Som en drøm. Alle blomster stod og lokkede ned deres charme og duft... skøn oplevelse.

  Herligt med alle dine svar på vores spørgsmål - den eksterne harddisk (min lille skrive blok) blev flittigt brugt.

  TAK for en dejlig dag og en dejlig oplevelse - dén kan vi leve højt på længe.
  Mange hilsner fra Jesper & Susan Durup, Viborg

  Ps. Rigtig god tur

  SvarSlet
 11. Tack för de härliga bilderna från din trädgård - fina bilder på violrutorna!

  SvarSlet
 12. Fint!! Hvad er det meget blå, der blomstrer sammen med frøstjernerne?
  Sanne

  SvarSlet
 13. I'm fond of thalictrum too ! Do you know that Thierry Delabroye in France created a white form of thalictrum Splendide ? You can see it here on my blog : http://a-little-bit-of-paradise.over-blog.com/photo-2095506-086_jpg.html

  SvarSlet
 14. Hej Sanne
  Gætter på at de meget blå blomster sammen med violfrøstjernerne er venusvogn - hilsen Pia

  SvarSlet