Tre skønne roser

For et par dage siden besøgte jeg som tidligere nævnt Grønlykke Roser i Bogense. Ærindet var, at jeg sammen med Bilka skulle udvælge roser til næste års kollektion.

 

20120809_121534

 

Jeg faldt især for tre nyheder, som I ser her. Og det skønne var, at de i den grad klædte hinanden. Næsten ens og alligevel forskellige er de. Fra venstre er det ’Heidi Klum’, dernæst ’Göethe’ og til sidst – i højre side – ’Munstead Wood’.

 

20120809_120009

 

20120809_120900

 

20120809_121103

 

Billederne herover viser de samme roser i nævnte rækkefølge. Det er en farvekombination, som jeg selv vil arbejde med til næste år.

21 kommentarer:

 1. Smukke roser og fantastiske farver
  Tak for dit overskud til altid at inspirere os med nyt....
  Kærligst
  Mette

  SvarSlet
 2. Hvor er de da bedårende og elegante. Så et helt bed med Heidi Klum i Rosenparken ved Ålestrup og var straks solgt til stanglakrids. Er også faldet pladask for den som hedder Prince Rose, kommer den mon i Bilka? For så tror jeg altså det bliver nødvendigt med endnu et bed ;-)) Et bud på hvilken busk der kunne være baggrund til sådanne roser?
  Ha' en dejlig dag
  Lotte

  SvarSlet
 3. WoW en smuk sammensætning.

  SvarSlet
 4. Jeg siger i munden på Nette; WOW for en sammensætning.

  SvarSlet
 5. Kære Claus Dalbye!
  Dejlige og smukke ser de ud
  roserne og så er de fra Fyn.
  Man fristes til at synge:
  Rosen fra Fyn...
  Der findes meget i Danmark,man
  skal bare lige vide hvor???
  Roser fra Fyn ,så spares der også
  på transporten og miljøet.
  Venlig hilsen Birgit.

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Ja, nogle helt igennem unikke farver. Åhhh så fantastisk smukke, og de lyser op i enhver have. Har allerede to af dem du viser hér. Munstead Wood ´flytter først ind´ på matrikelen til efteråret. Ihh hvor jeg glæder mig. Dejligt at du vil se lidt mere på netop denne farve, som jeg ÆÆLSKER. Er spændt på at se, med hvilke andre planter og farver du vil kombinere roserne med? Du har jo i forvejen Burgundy Ice ... Hvor er det skønt at man ALDRIG bliver færdig med sin have.
  God havedag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 7. Hvor er de smukke og jeg har plads til alle 3:o) Jeg glæder mig også til at se dit videre arbejde med disse farver.
  Generelt glæder jeg mig til din bog om perfekte partnere. Lige her i august har jeg et grimt hul i mit bed ved William Shakespeare 2000 - må man ønske sig et par billeder fra din smukke have med gode august stauder i disse farvenuancer her på bloggen?

  SvarSlet
 8. Munstead Wood kendte jeg godt, men ikke de to andre. Helt fantastiske farvesammensætninger og de er meget smukke.

  Ulla

  SvarSlet
 9. Lige roser efter min smag i farver- men vil lige høre, om de også dufter? Det er nemlig en ekstra glæde, som jeg helst ikke vil være foruden. Det gør Munstead Wood, Gigi (lyslilla) og den sorte rose = Barkarole, som jeg lige har set og duftet på rosenfestival i Bogense ;) Glædelig lørdag :-)

  SvarSlet
 10. Vakre roser og fantastiske farger. Jeg har plantet Heidi Klum, både i krukker og bed denne våren. De har virkelig blomstret over all forventning og fargen, ja... den er alldeles vakker. Litt lysere etter hvert som den har stått noen dager. Men det gir den bare et antikt preg :-) En annen rose som også er i samme fargespekteret som er ny her hos oss dette året er Hippolyte... den har ikke blomstret i år, så det blir riktig spennende å se om den også svarer til forventningene. Ha en fin helg!

  SvarSlet
 11. Beautiful roses in ton sur ton colors.

  SvarSlet
 12. Hvilke dejlige farver sammen. Det er en skam, at min jord slet ikke egner sig til roser. Måske skulle jeg have nogen i en krukke.
  Venlig hilsen
  Ida

  SvarSlet
 13. Munstead Wood skaffade jag i våras och det har blivit min absoluta favorit den här sommaren. Så vacker och blommar hela, hela tiden. Fantastisk!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvarSlet
 14. Glömde att skriva att jag har planterat blodormrot Bistorta amplexicualis Blackfield tillsammans med Munstead Wood, så snygg kombo. Kolla in http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2012/08/sasongens-hit.html

  Fortfarande små till växten men det kommer nog bli riktigt snyggt nästa år.
  Hélena

  SvarSlet
 15. Munsted wood har jeg hørt så meget godt om! *Så det er helt sikkert også en jeg skal have fat i. Og lur mig om de to andre ikke kommer med i kurven ;-)
  Meget smukke roser!!K.Gro

  SvarSlet
 16. Hej Claus,

  Dejlige roser - og sikke farver. Jeg kender dog ikke disse. Jeg har 5 stk. Sir Edward Elgar i hver sin krukke. Og de trives - i modsætning til dem, jeg har plantet i havejorden. Også jeg glæder mig til din kommende bog om planter, der klæder hinanden.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 17. Oi, oi, oi, så vakkert :)

  SvarSlet
 18. bilka skulle også have : lavender pinoccio ... måske lidt stave fejl i det sidste - men den rose er vildt flot.. støvet rosa eller lysebrun og meget faste kronblade... købt gennem rosenposten...

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Hvor morsomt, jeg har selv i forsommeren efter nogle dejlige timer på Aldershvile planteskole ... Og en alt for fyldt indkøbsvogn hjembragt Heidi Klum bl .a... Hun står nu sammen med andre roser i lige netop farveskalaerne her, på min morgenterrasse. Anden omgang flor er i gang. Til efteråret skal de alle plantes i et nyt bed i haven. Tror det er efter ide fra dig at jeg ofte planter roserne i krukker sommeren over.

  Kærlig hilsen her en dejlig lun jomfruelig lørdag morgen fra Susanne i Nivå

  Ps glæder mig vildt meget til din nye drivhusbog. Håber man snart kan bestille, så den kan dumpe ind helt af sig selv så snart den er udgivet

  SvarSlet
 20. Jeg er helt forvirret. Jeg købte alle tre roser i april i Bilka. Nu blomstrer de, men farven er mørkerød a la Rose de Recht. Ingen er i violette farver som på billedet her. Hvad er der sket?

  SvarSlet
 21. Kære Panini - ingen af mine roser har samme farve som Rose de Rescht, så det må af hænge af øjnene, der ser.

  Men det er farver, der er svære at gengive på billeder. Prøv at Google de tre roser én for én og se, hvor forskellige billederne/farverne er.

  SvarSlet