At ældes med ynde

Jeg tror I kender det; man køber en krukke og synes, at den ser for ny ud. Men i løbet af en sæson eller to, begynder den at få patina, og så er den straks meget smukkere.

 

120_20090519_171149[1]

 

Alt for pæn var og renskuret virkede min pavillon, da den blev sat op for nogle år siden.

 

Men i dag er det anderledes ...

 

claus20120920_175311 claus20120920_175345

 

Nu har den attråværdige patina indfundet sig, og jeg bliver rigtig glad, når nogen spørger mig, om pavillonen er opført sammen med villaen, der er over hundrede år gammel. Det var netop det, der var meningen, da vi byggede den.

7 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Med eller uden patina, du har en meget smuk Pavillion.
  God dag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 2. Håller med om att saker blir så mycket vackrare med patina.
  Det borde vara så med oss människor också - och så är det nog med "insidan", men vete sjutton vad man ska säga om utsidan!
  ;-)

  SvarSlet
 3. At ældes med ynde, jo det ser godt ud , ikke alt må stå renskuret 🌹

  SvarSlet
 4. Pavillonen skal have patina men det skal huset ikke. Hvori ligger forskellen, og hænger det så sammen? Skal pavillonen evt. "virke" ældre end huset. Patina kan være smuk, hvor den har en "naturlig forklaring". Den er dog ikke skøn, hvor den er fremelsket. Vi bevæger os hen mod moderigtige, velordnede parcelhushaver med indskudte patinaelementer, som ikke er i samklang med omgivelserne. Det synes jeg ikke er skønt at skue og en kedelig trend. Dette er ikke skrevet specielt om den meget flotte pavillon men generelt.
  Hilsen fra mette,djurs

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Dit lille havetempel er smukt, men bliver du ikke nervøs for om den patina med tiden kan virke nedbrydende? - Blot en tanke.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet