Blomster eller ikke

A pro pos det seneste indlæg, hvor haveejeren tydeligvis havde klippet alle hostablomster bort, vil jeg lige vise et par billeder her fra matriklen.

 

claus20120818_164600

 

Det handler om de to bede omkring mine kvadratiske spejlbassiner for enden af skovhaven. Her synes jeg, at det ser både smukt og naturligt ud med hostablomsterne.

 

claus20120818_164613

 

Men andre steder klipper jeg dem også af, fordi jeg blot ønsker bladeffekten og omfatter blomsterne som forstyrrende.

 

Så kommer de i en vase og ligner her de smukkeste liljer.

8 kommentarer:

 1. Hej Claus.. Det ser dejligt ud. Hvad er det for en hvidrandet hosta, du har omkring dit spejlbassin?

  Venlige hilsner
  Flores Elvira

  SvarSlet
 2. Mine hostaer får nu lov at blomstre, men blomsterne ryger af så snart de ikke er kønne længere. Enkelte lader jeg dog sidde så de kan danne frø. Det er nemlig blevet en stor sport at så dem selv. :o)

  SvarSlet
 3. Hej Claus, Ja, de er også umådelig smukke MED blomster. Jeg er ikke kommet så langt i projektet endnu, at jeg har overvejet, selv at tage frø og så dem. Men det lyder da spændende. Det må overvejes. MEN først skal de i jorden og vokse sig store og smukke.

  Jeg ønsker god have weekend til alle. Vejret skulle jo være med os.


  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 4. Smukt ... tak for tipset.
  Ligeledes smukt "opdateret"
  billed.

  SvarSlet
 5. Det er virkelig flot, Claus og jeg er glad for at du ikke fjerner alle Hostablomster i hele haven for selvfølgelig er de skønne på rette plads. Jeg er imponeret over at de r ikke er sneglehuller i bladene på dine Hosta, kan du mærke at du har sat sneglehegn op ind mod skoven?

  SvarSlet
 6. Hostablomsterne bliver klippet hos mig, når de begynder at drysse. Det giver grimme visne pletter på bladene. Frances Williams er meget villig til at spire fra frø. Men planterne kommer ikke til at ligne moderplanten, skal man være klar over.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Det er så smukt med hosta sammen med vand, især når du har sat så mange sammen. Rigtig flot.

  Knus fra Janne i Greve

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Skal skal ikke, i år blev blomsterne på mine Hosta skåret af. Det er heller ikke alle Hosta blomster der er lige kønne.
  Hostaen på billederne er rigtig smukke med de ranke blomsterstilke. Ekstra smukt med spejlingen i vandet.

  Engblomsten

  SvarSlet