De skønne prydløg

At jeg holder af forårsløgvækster, tror jeg, at mange er klar over, og bliver jeg presset op i et hjørne for at nævne en favorit, bliver jeg nødt til at pege på to.

 

claus20120920_174933

 

Tulipaner er svære at undvære, så dem vil jeg ikke være foruden. De sætter mig i den helt særlige forårsstemning.

 

claus20120920_174920

 

Men heller ikke prydløg, Allium, må mangle i min have. Det skyldes især den grafiske virkning, som de runde blomsterstande giver.

 

 

For et par år siden så jeg en helt ny en af slagsen; nemlig sorten ’Ambassador’, og i dag har jeg lige fået en kassefuld med løg af denne skønne vækst med blomsterhoveder så store som håndbolde – næsten!

 

Glæder mig i den grad til at se den folde sig ud næste år i maj/juni.

5 kommentarer:

 1. Kirgislöken är verkligen speciell! Mängdeffekten blir fantastisk med dessa svävande bollar, härlig bild! Trevlig plantering! Ha det gott / Carolin

  SvarSlet
 2. Enig! Tulipaner og Allium er uunnværlig om våren! Jeg er særlig glad i Allium, og de står veldig lenge før de gir seg! Og til og med frøstandene er utrolig lekre!

  SvarSlet
 3. takket være din hjemmeside, jeg opdaget skønheden af blomster af hvidløg.
  Jeg plante mere for
  Disse pærer de eskalere dig?

  SvarSlet
 4. Du har så ganske ret m.h.t. prydløg - og det overdådige billede her nærmest med en hel mark af allium går jo lige ind i hjertekulen.

  Jeg har nogle få almindelige allium - men der skal nok komme flere i haven med tiden.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Satte prydsløg i krukker i efteråret, de vokser helt vildt. Masser af stilke med "hoveder" på vej! Er dog meget i tvivl om, hvordan jeg skal passe på dem, mht vanding osv. Nogen der kan hjælpe mig til succes med mine prydsløg?.

  SvarSlet