Det er slet ikke så svært

Mange har spurgt, hvordan jeg lykkes med løg i krukker. Jeg forstår, at mange finder det problematisk, fordi blomstringen udebliver eller er meget sparsom.

 

Jeg er ret sikker på, hvad problemet er: Løgene rådner, og det skyldes vintervæde.

 

claus20091229_111412

 

Derfor er det meget vigtigt at placere krukkerne på et sted, hvor de ikke udsættes for regn eller sne. Forestil jer, hvordan det er at være løg, hvis hele beholderen står og sopper, fordi bunden er stivfrossen, og vandet ikke kan løbe fra.

 

Vand mulden godt igennem, placer løgene og dæk med 10-15 cm muld. Stil dem derefter i f.eks. drivhuset, under et udhæng eller lignende. Begynd først på at vande, når spirerne er ca. 5 cm over jorden.

11 kommentarer:

 1. God morgen Claus,

  Ja, det ser jo legende let ud, når du præsenterer det her. Men i mit univers stod du godt nok til en større røvfuld her i foråret. Jeg havde sat 3 af dine store flotte Bilkakasser i krukker sidste efterår - og havde lokket en kollega til at gøre ligeså. Hun lånte også din bog om krukker i haven - og hun havde samme resultat - de rådnede op - og NUL blomster. Krukkerne stod udenfor hele vinteren. Jeg svor, at det ville jeg ALDRIG prøve igen.
  MÆÆn billedet her lokker godt nok. Så kanske jeg prøver lidt igen - og så må de stå i garagen i vinter. Og hvis det så ikke lykkes til foråret - ja, så prøver jeg jo nok igen næste efterår!?

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Denne gode forklaring kan få mig til at overveje at forsøge igen. Det lyder så dejligt simpelt. Jeg havde lagt mange løg i krukker sidste år, sat krukkerne på sten i drivhustelt, og alligevel var der ingen blomster. Måske jeg ikke havde vandet godt nok igennem før jeg lagde løgne.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Dejligt spisekammer du viser lidt længere nede i indlæggene. Sådan et kan man da kun blive "misundelig" ved at se. Hvis der skulle blive lidt i overskud kender du jo adressen, nå spøg til side, jeg er sikker på du nok skal finde et hul i dette dejlige eventyr land.

  Løg fra dine flotte sammensætninger i bilka har indfundet sig i mindre industrielle mængder her på matrikel, men vejret driller lidt. Men det gør det jo mange steder.

  Men hvor er det trist at komme i Bilkas havecentre på denne årstid, de kunne ligeså godt lukke deres udendørs arealer ned, når de ikke vil gøre mere ud af det end de gør. Det er tydeligt, at det der står nu, er resterne fra sæsonen som er ved at være forbi og man helst ikke skal have nyt inden for døren. (Godt vi har dit udvalg, Claus)
  Jeg ved godt af erfaring at salget ikke er det største på denne årstid, men så ringe som det er nu, kunne man ligeså godt lukke ned.
  Men det kommer jo så de almindelige planterskoler tilgode, så helt skidt er det måske ikke.
  Det var lidt fra en trist Bilka kunde, som har været på besøg rigtig mange gange de sidste 3 uger. Godt vi har dig Claus til at skubbe bag på dem.
  Dit daglige narkotika fix kan slet ikke undværes, det giver en rigtig meget varme og glæde. Tusind tak for det.

  Knus til alle herfra det midtfynske, Pia


  P.s Stor hilsen til Tante Grøn, håber ikke dine knæ er slidt op med alle de dejlige løg du lægger, syntes ellers der var mange iår.

  SvarSlet
 4. Tack för tipsen Claus !
  Nu skall jag göra ett nytt försök att sätta tulpanerna i krukor och hoppas på ljuvlig blomstring i vår !
  Har nog börjar vattna för tidigt tidigare !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Sidste år, blev mine løg lagt efter alle dine reelle vejledninger, i krukker og store lerpotter. CD-tulipaner og løg fra Planteskoleringen. Halvdelen overvintrede i et tørt drivhus, den anden halvdel i vinterhaven, frostfrit. (Mit eget eksperiment!)
  I begge tilfælde var resultatet nedslående, idet planterne enten blev deforme, alenlange, fik minihoveder, i nogle krukker ´dukkede´ kun halvdelen op, og nogle jeg simpelthen kasserede, havde ´blå´ svamp på løgene . ´Ballade´ og allium roseum lykkedes, resten var ikke værd at have stående. De blev gravet ned ude i haven og jeg reddede en del derved, men det var jo ikke dét der var meningen med al kunsten! Havde da håbet på mindst én ´velkomst-krukke´ ved min hoveddør ... ;o)
  I år bliver det ikke til løg i krukker, men det har helt andre årsager. Rigtig god dag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 6. Hold da ferie - det er næsten helt trist at læse om alle de mislykkedes forsøg.. Det var dog træls at der ikke findes en helt skudsikker metode, der bare virker!
  Jeg selv havde en mængde løg i krukker sidste år, en del fra Claus Dalby-sortimentet i Bilka og en del påskeliljer og narcisser 'lånt' fra skoven nærved - bragende succes! I min krukkehave var det kun farverne der ikke helt fungerede.. Måske skyldes det at i udelukkende lægger løgene i pottemuld? Jeg blander hvert år de nederste to tredjedele op med grus og småsten, samt barkflis og nedfaldsblade - det er noget der virker! Så skal man blot huske at vande godt igennem én gang og stille tørt men ikke frostfrit, evt på en avisside så der ikke kommer orm og gris op i krukken..
  Held og lykke til os alle i år, foråret er ikke helt det samme uden den bugnende blomsterpragt i krukkehaven
  Venligst Mathias fra Nordfyn

  SvarSlet
 7. Fick inspiration att pröva men jag som bor långt norrut kommer inte lökarna att frysa sönder om de står i en kruka under tak utan snön som skyddar mot den värsta kylan?

  SvarSlet
 8. De første 1100 løg er indkøbt - og i år lægger jeg dem alene. Lennart synes det snart er det glade vanvid hvert år at lægge så mange - men! Han er ligeså stolt af haven til foråret som jeg. På Bilkaønskelisten kunne jeg godt ønske at tilføje Judastræ. Fantastisk høstfarve netop nu - nærmest flammende på den smuk hindbærrød måde. Og måske en peberkagebusk? Det lyder så hyggeligt og sku dufte pragtfuldt!
  Bare et lille indskud...

  SvarSlet
 9. Selvfølgelig! Det lyder logisk. Tak.

  SvarSlet
 10. Sidste år satte jeg alle de tilplantede tulipan-krukker (Bilka-løg) ind i skuret, altså i tørvejr, men ikke frostfrit - stort set intet kom op. Jeg havde vandet krukker til, men ikke så de sjaskede, og den hårde frost kom først i januar hos os. Løgnen var rådne.

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Sidste efterår lagde jeg sammen med mine piger. En masse løg i krukker. De blev lagt i tør pottemuld, vandet lidt og sat tørt men ikke frostfrit. Alle krukker, på nær en som katten havde udset sig til tisse sted, kom med det flotteste flor.
  Da de var afblomstret blev de sat lidt til side og da de var helt visne tømte jeg krukkerne for jord og lagde løgene til tørre. Dem spiste naboens hund, jeg håber ikke den fik dårlig mave.
  Så nu er jeg klar til en ny omgang...
  Jeg glæder mig allerede til at fylde krukker og den søde længsel som de medføre.
  Rigtig glædeligt efterår til alle.
  Knus Rikke.

  SvarSlet