En mageløs storkenæb

Billedet her er fra Enköping, og det viser den mest fantastiske storkenæb, der findes. I hvert fald hvad blomstring angår.

 

20120915_114601

 

Det er ’Rozanne’, som blomstrer fra omkring midsommer til frostens komme. Det skyldes, at man har fjernet anlæggene til at sætte frø. Jeg har den blandt andet i krukker, og det er en af mine mest skattede planter.

10 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Det kan vi slet ikke blive uenige om!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Den har jeg også - i krukker på terrassen lukket inde bagved havemøblerne, så rådyrene ikke skal forgribe sig på den. Og jeg er så glad for den, efter at jeg nu har haft den i flere år ude i bedene, men kun set den ganske kortvarigt i blomst pga de altædende bæster ...

  Engang var der vist også et blåt 'vandløb' af salvier, tror jeg nok i Drömparken. Er det mon der endnu?

  Happy Gardening in Sweden
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 3. Sådan én ønsker jeg mig!

  SvarSlet
 4. Kære Claus,

  hvor er den smuk. Jeg har fået den anbefalet så tit. Nu går den vist ikke længere. Der kommer et tidspunkt i enhver havekvindes liv, hvor hun bare MÅ ha` sig en "Rozanne". Det er helt rørende med en så insisterende og langvarig blomstring.

  Kan nogen fortælle mig, om den hælder mest til den klart blå eller blålilla side? En lille smule farvehysterisk er man jo.....

  Ønsker en rigtig dejlig ny uge til alle derude med nektar i blodet

  SvarSlet
 5. Hej claus,

  Skøn storkenæb - den kunne jeg godt bruge som bunddække. Er skrevet bag øret.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Jeg er glad for at høre, at den kan bo i en krukke. Jeg havde den i krukke for et par år siden, men den døde om vinteren. Nu har jeg da fået mod på at prøve igen.

  SvarSlet
 7. Tak fordi du har anbefalet denne Rozanne Claus. Jeg har anskaffet mig to sidste år og de blomstrer jo helt vildt - hele sommeren! Super duper plante. Og i den dejligste lilla farve.

  SvarSlet
 8. Til tante Gøn
  Jeg har dem i forhaven i store mængder. Mere blå end lilla i mine øjne

  MvhMette

  SvarSlet
 9. En vidunderlig storkenæb, som uden klynk finder sig i næsten hvad som helst.

  Købte den første gang da jeg stadigt var havenovice! Anede ikke hvad jeg havde med at gøre - og blev lidt fornærmet over de kostede mere end jeg troede! Plantede dem efterfølgende - uden større engagement – midt i forhavens kampplads af halvvilde stauder, gav dem en slat vand og viste dem ikke større interesse.

  Men jøsses de tog fusen på mig. Det er sådan en staude jeg nu ikke aner hvordan man kan leve uden! Den dækker jorden godt, blomstre konstant til frosten kommer og væver sig smukt ind mellem de andre stauder, hvis den ikke klippes ned efter den første overdådige blomstring. Sidste år stak den pludseligt sine smukke, store blomsterhoveder frem 1½ meter oppe i en Alba-rose. Dét så nærmest magisk ud, når den blev oplyst bagfra.
  Så en staude der kan klare lidt af hvert og som sjældent skuffer.

  Og til Tante Grøn mht farve:
  Dette er faktisk en staude, der lægger sig lige midt imellem blålilla og himmelblå. Den er relativ mørk i sin farve og jeg har den både blandt de rosa stauder og buske i forhaven, samt i et (hvidt og)blåt bed i haven. Farven er ikke ren blå, men heller ikke så lilla, som blå blomster nu engang kan være (Hvorfor betegnes både blå og blålilla som blå i blomsterverden – det begriber jeg ikke!).
  Men smuk og skøn er den og lader sig let passe ind. Den har et skær af lilla i sig, men heller ikke mere end det...
  Håber mit både/og-svar kan afklare lidt... Er nemlig selv lidt farvepedantisk...:0)

  Med venlig hilsen Katinka

  SvarSlet
 10. Jeg er en novice på området, men er blevet anbefalet - og faldet for - Rozanne- som beplaning rundt om min terrasse. Terassen har hele vejen rundt en lille skråning på max en halv meters højde. Jeg er imidlertid dybt forbirret over, hvor mange jeg skal beregne pr. kvm? På planeskolen siger de 1 plante pp kvm...på nettet står der helt op til 9 stk pr kvm? Er der nogen, der kan hjælpe med et godt råd?

  SvarSlet