En rigtig dejlig morgen

Der er ikke meget, som kan måle sig med en morgentur i haven. Nyde planterne og se solen få mere og mere magt.

 

claus20120903_072437

 

På dette tidspunkt kan man være heldig at indfange magiske momenter.

 

claus20120903_072721

 

Solens stråler er stadig jomfruelige og med til at skabe en dejlig stemning dels på billeder og dels i sindet.

 

claus20120903_072907 claus20120903_072504

 

På denne årstid er det så belønnende  at gå rundt og se, at megen af den møje og omhu, man har mobiliseret gennem sæsonen, nu bærer frugt.

 

claus20120903_073153

 

Det er her i sensommeren og det begyndende efterår, det viser sig, om man har bestået ’Den store gartnerprøve’.

 

claus20120903_073001

 

Først nu ses det, om man er i stand til at holde alle boldene i luften.

 

claus20120903_072653

 

Nogle har for længst tabt dem, men jeg forsøger hele tiden at holde dem i gang.

 

Det er sjovt, spændende og lærerigt. Og jeg bliver hele tiden klogere og dermed også dygtigere.

13 kommentarer:

 1. Skønne billeder. Man kan jo blive helt religiøs :)
  Jeg er selv igang med den helt store "ommøblering", og skabe helt nye bede i min have. Og så er det jo dejligt med så smukke og velkomponerede bede til at inspirere sig. Mange akfor det.
  Venlig hilsen
  Vibeke Andersen

  SvarSlet
 2. Så har jeg vist ikke bestået med topkarakter, for lige nu leger jeg nemlig "alle-dem-med-gult-bånd-bytter-plads"!!! Måske til næste år kan jeg få en karakter med pil opad ;o)

  Skønne morgenstemningsbilleder du viser.

  SvarSlet
 3. Kære Fru Friis,
  ¨
  Herlig formulering. Kh Claus

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Smukke stemningsfyldte billeder.
  Morgen er også for mig, det bedste tidspunkt på dagen til en havevandring ...
  Ja, godtnok er vi gået ind i sensommeren, og kalenderen siger Efterår, meeen det er naturen vist fuldstændig ligeglad med ... for, hér i haven blomstrer Magnolia Soulangeana ;o) Den snød mig i foråret så måske benytter den lige sensommerens lune vejr til at ´gøre det godt igen´!
  Rigtig god havedag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  "Great minds think alike" som man siger .... derovre. Jeg sad netop og genså dine videoer fra weekenden til min morgenkaffe for nogle timer siden, og tænkte at det er på denne årstid fårene skilles fra bukkene. Jeg har det lidt som fru Friis blot med den lille forskel, at jeg ikke kan hitte rede i, om det er dem med gult, rødt eller blåt bånd, som skal op nu. Min have ser dog langt bedre ud i år på denne årstid end sidste år. Så du skal have stor tak for hjælpen :0)

  SvarSlet
 6. Bäste Claus! Din trädgård är så fantastiskt och underbar. Jag älskar din färgskala som jag anväder i trädgården jag bygger upp. Tack för all inspiration du ger! Idag visar jag ett arrangemang på min blogg som går i dina färger och anda. Titta gärna om du har tid och lust ;) Tack för din blogg! Ha det gott / Carolin

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Tusind tak for weekendens skønne videoer og morgenens stemningsfulde billeder fra din have. Når nu man ikke selv har en have at gå morgentur i, er det endnu mere værdsat at "gå turen" med dig.
  De kærligste hilsner

  SvarSlet
 8. Tja...du er en fremragende jonglør!Jeg er i nogle bede åbenbart mere lærenem end i andre. Nogle steder i haven har jeg stadig ikke tabt boldene, andre steder har jongløren opgivet og et nyt træningsprogram for mere succes i næste sæson er sat ind.
  Men altså - den purpursolhat i store frodige mængder øver jeg stadig på.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Sidde bare og fornemmer en fe titte frem mellem dit blomsterflor! Så smukt med purpursolhat og violfrøstjerner strøet ud over det hele.

  Der er røget mange bolde på jorden her... prøver at samle dem op her i plante-flytte-tiden. Det lykkedes mig at finde min mand da jeg lærte at jonglere med bolde, så nu håber jeg denne jongleringsøvelse lykkes lige så godt med øvelse, øvelse, øvelse!

  Skønne september, nyd den alle Jer derude:)

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 10. What a breathtaking vieuws out of your beautiful garden. Thanks for sharing Claus.

  SvarSlet
 11. Drømmende dejligt er der hos dig. På denne årstid ser vi det smukkeste fyrværkeri. Og lyset du har fanget her i dit paradis er simpelthen nødt til at komme med i en bog. GORGEOUS!
  Dem vil jeg kunne sidde og falde i staver over mange lange timer henover vinteren...

  Knus til dig
  fra Eva

  SvarSlet
 12. Helt igennem magisk, er din have Claus.
  Tænker så tit på at du startede din levevej som tryllekunster, og det er i høj grad trylleri som du kan holde haven i gang.

  Man narres til at tro at det skabes ved hårdt flid og omhu som du kalder det - men på disse billeder har du alligevel afsløret magiens tryllestøv, som endnu svæver over bedene her i daggryet...

  Alvorligt talt: drømmende, magisk - man kan kalde det mange ting Claus. Du er simpelthen "a well accomplished gardener"!

  Tillykke med en flot sæson - som blev fulgt på sidelinjen, men jeg skal nok tage revanche!

  Kærligst, Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Smukke smukke billeder. Tak for dem. Vil høre om du har er forslag til en klematis der kan stå sammen med rosen constance spy? God søndag.

  Med venlig hilsen

  Hanne Kristensen , Århus n

  SvarSlet