Forårsløg på hylderne

I går kørte jeg, på vej hjem fra Haven i Hune, omkring Bilka i Aalborg, og her var der virkelig kommet forårsløg på hylderne.

20120904_180416
20120904_180425

Det er altid sjovt at se et resultat af sit arbejde, og det var, hvad jeg så her.

20120904_180127 20120904_180206
20120904_180211 20120904_180105

Grafiske udtryk interesserer mig rigtig meget, og når det gælder Bilka-emballagerne, skaber vi det rent visuelle.

20120904_180201

På forlaget har vi en grafisk afdeling, og det er her, udviklingen af indpakningen finder sted.

20120904_180526 20120904_180533 20120904_180530
20120904_180508 20120904_180355 20120904_180521

Jeg kan godt lide, når der er sammenhæng i tingene, så man oplever en genkendelighed omkring mine bøger, emballager og blog.

Det siger sig selv, at indholdet også tæller, og her kan jeg med god samvittighed sige, at de løg, vi tilbyder, er af den bedste kvalitet.

Dyrkningsvejledning
Alle løgene – uanset art og sort – lægges i en dybde svarende til tre gange deres højde. Løgene lægges på et halvskygget til solrigt sted. Der er ingen ’regler’ for afstand. Selv lægger jeg løgene forholdsvis tæt, med ca. 10 cm mellemrum, gerne i grupper med fem til syv i hver.

Blomstringstiden afhænger af, hvor mange timers sol, der er på stedet, og om det er et koldt eller et varmt forår. Generelt kan siges, at narcisser og vibeæg blomstrer i april og tulipaner i maj. Prydløg blomstrer, alt efter art, i maj/juni.

19 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Jeg har tidligere "besværet" mig over Bilka i Aalborg, men den kritik tog du op - det har ihvertfald hjulpet efter min mening, og som tidligere skrevet her på bloggen, var jeg allerede afsted i sidste uge og forsyne mig. For rigtige løgpushere som mig, er udvalget ikke stort nok, men det kommer så andre forhandlere til gode. Så ja - du har bestemt haft en god indflydelse. Og dine emballager er lige til at spise :) Venlige hilsener

  SvarSlet
 2. ENDELIG. Din løglokker.

  Jeg har gået og ventet på dette indlæg. Har godt set dit storkøbs indlæg, men har været på Bilkas hjemmeside daglidt for at finde informationer om løgpakkerne. Fandt intet. Har derfor allerede købt lidt hos den lokale, men hvor ER jeg glad for, at jeg ikke nåede at købe det hele, for NU skal bilen til Bilka, kan jeg se.

  Lækre smagfulde sammensætninger og SUPERlækre emballager. Godt gået!

  SvarSlet

 3. Kære Claus

  Kanon flot indpakning. Det er rigtig flot når der er en gylden tråd igennem tingene. Det må vi sige der er her, hvor vi først havde rigtige flotte forårs frø- og knolde- og nu kommer så efterårsæskerne, godt gennemtænkt design.
  Man må sige det lokker helt ind til benet. uha uha.

  Knus herfra det midtfynske,Pia

  SvarSlet
 4. Uhh...det ser fint ud! Tænk hvor meget en lækker emballage kan gøre, jeg kan dog se at indholdet ser ud til at være perfekt (den hvide pakke, dorthealiljerne, ekstra pose med flere spring green og den hvide allium + det løse er helt umulige at undvære).
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Hej Claus, Meget flot indpakning .Det er meget fristende indpakningen er det halve af det. Er inde og læse din blok hver dag . Er altid spændene. jeg havde en kedelig oplevelse i dag. Var kun hjemmefra en time. Det først jeg gjorde var at gå om i min have. Da jeg har en Claus Dalby fuglebræt. Det er der en kat der har opdaget. En dag hoppede den op og tog min Spætmejse som ellers ikke kommer i haven her inde i byen om sommeren. Skulle om og se om katten lå på lur under mine planter, jeg har en metal stang jeg slår på mit rionet så den bliver bange. Så så jeg der havde været en tyv inde i min have og grave min ene af 3 Thalictrum Delavayi /Hewitt´s Double/ op af jorden. Håber vedkomende vil have dårlig samvitighed når de ser på den. Venlig hilsen Gurli Hansen Viborg

  SvarSlet
 6. Kære Gurli - vidste godt, at den dobbelte violfrøstjerne er eftertragtet. Men dette er da alligevel det værste, jeg har hørt ...

  SvarSlet
 7. Sikke en lækker slikbutik :) og så feder det slet ikke.
  Godt at man også kan få lov at spise lidt med øjnene. Der er alt for meget ligegyldig emballage rundt omkring...
  Er bange for, at jeg kunne lade mig friste ;)

  SvarSlet
 8. Vi (mine døtre på 2,5 og 7 år og jeg) var i Bilka Vejle forleden dag. Da vi, som vanligt, skulle et smut forbi deres havecenter udbrød Ida på 5 år: "Aj mor, se Claus Dalby!". Hun havde på lang afstand fået øje på dit ansigt på stativerne som du viser i indlægget her :-)

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Som Nette skriver, er det ikke til atfinde ud af noget om løgvækster på Bilkas hjemmeside, og den smule der var i tilbudsavisen i sidste uge var det ikke muligt at bestille. Det er lidt en skam, for jeg kunne godt tænke mig nogle af dine udsøgte kasser; men fordi det er så besværligt at finde ud af (hvis det overhovedet kan lade sig gøre?) ender det nok med at jeg som sædvanligt bestiller hos Vild med Blomster i Næstved. Og det er jo også udmærket, for dem har jeg altid været rigtig godt tilfreds med.
  Med venlig hilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Kære Nette og Jytte - der er en logisk forklaring på, at løgene ikke findes på hjemmesiden: De er så billige, at portoen vil blive alt for dyr i forhold til udsalgsprisen. Derfor ...

  SvarSlet
 11. Nååå! Det er jeg da glad for at høre, for så er det jo ikke mig, der er komplet computeridiot. Nu har jeg så lige skrevet til Vild med Blomster om bestillingsliste, og måske handler jeg også lidt hos Sarah Raven i England. Måske får man mere valuta for portoen derovre???
  Glædelig september
  og tak for dit prompte svar
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Der er kun een til at gøre: afsted til Bilka.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 13. Kære Claus godt nok er pakkerne flotte, og sikke gensidig reklame du og bilka får, men jeg vil nu godt komme med et lille gny ang. noget af det I sælger. Jeg købte i foråret et par pakker med blå sommerblomster, bla. verbena bonariensis, viola tricolor lilac shades samt tobaksblomst. kæmpeverbenaen var ikke en bonariensis, men en anden sort hvor blomsterne nærmest sidder på små aks, tobaksfrøene, som jeg godt ved er meget små, var der ikke og violerne blev ikke lilla men alle mulige andre farver.
  Hilsen Lis

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Er tulipanerne fra Bilka nogle
  der kommer år efter år?? Har været så uheldig de sidste år med at jeg kun så dem en gang...
  Jette

  SvarSlet
 15. Kære Lis - først vil jeg ndskylde for det sene svar. Jeg er rigtig ked af dine erfaringer og kun kun sige, at hverken du, jeg eller Bilka kan være tjent med dette. Jeg vil bede dig om at sende mig din mailadresse på claus@klematis.dk, så hører du fra Bilka.

  Kære Jette - Nogle sorter er bedre til at komme igen, mens andre ikke er det. Regn med et år og bliv glad, hvis de kommer igen.

  SvarSlet
 16. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 17. Hej Claus.
  Jeg har lagt en masse forårsløg i krukker og har nu et spørgsmål:
  Hvor skal jeg stille krukkerne henne nu?
  Hvornår kan jeg stille krukkerne udenfor på deres rigtige pladser igen?
  Og hvordan med vandingen?
  Mvh. Sisse

  SvarSlet
 18. Hej Sisse!
  jeg tillader mig at blande mig. Hvis man lægger forårsløg i jorden er det jo uden for, så jeg vil mene at krukker også skal stå udenfor måske allerede på deres rigtige plads, der er løgene i jorden jo. med hensyn til vanding, så sørger Vor Herre for det, måske lidt hvis det er meget tørt.

  SvarSlet
 19. Find alt indpakning til blomster der skal transporteres eller bare pakkes pænt ind her http://www.emballage-shoppen.dk/ :)

  SvarSlet