Grønt i grønt

Jeg har ’noget’ med grønne blomster, og derfor har jeg i den grad glædet mig over mine artiskokker, som jeg har i krukker.

 

claus20120920_180040 claus20120920_180057

 

Jeg fik en kassefuld foræret i foråret, og da de blev plantet om i god muld, tog de snart til i størrelse.

 

claus20120920_180125

 

Nu blomstrer de og ser skønne ud. Håber, at de vil overvintre i det nye drivhus, for jeg have dem næste år også.

10 kommentarer:

 1. Det er en meget yndefuld blomst.
  og samtidig er det en meget imponerende blomst.
  Hvor længe er hun så smuk?

  SvarSlet
 2. Altså Claus! Tak for den oplysning! Jeg har flere gange prøvet at dyrke artiskokker; men de er aldrig blevet til noget, der var værd at skrive hjem om. At have dem i krukker er bare aldrig faldet mig ind. Det skal jeg imidlertid have til næste år, helt sikkert. Og så skal de gå i lilla blomst, så jeg kan få en fin buket på mit konsolbord i Orangeriet - sådan en, som blev vist for mange år siden, da DR sendte haveudsen-
  delser fra Fredensborg Slot, hvor den meget dygtige gartner Kirsten Jørgensen arrangerede artiskokker sammen med Kæmpeverbena.
  Kirsten Jørgensen er jo også en af dine bekendte, og både du og hun skal have mange tak for 'Blomsterværksted* bogen, som hun skrev og Klematis udgav i 2003. Har du mon flere af dem?
  Det er en skøn bog.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 3. Smukke skulpturelle tingester.

  SvarSlet
 4. En arkitektonisk perle i planteverdenen. Så var det frostfri overvintring da. Kanskje en ut for å få denne inn? Det er det fine med hagen. Man kan tenke seg litt om. Det går i sin årssyklus som det alltid har gjort uansett hvor fort karusellen går forøvrig.

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Ser til min meget store glæde at du slår et slag for Glasbærbusken i Bilka :) Min mor fik sin for 15 år siden og da jeg fik have var den mit hedeste ønske. Det er en af de smukkeste efterårsbuske. Den lyser op og folk tror sjældent den er ægte. Har aldrig kunnet forstå den ikke var mere udbredt - har ofte brugt den som værtindegave (man kan opformere fra stenfrugterne men TÅLMODIGHED!)Nu har min lillesøster endelig fået sin have - så kan jeg jo hente en i Bilka, takket være dig ;)

  SvarSlet
 6. Artisjokk er virkelig flott og facinerende, nydelig blomst, men jeg synes nå bladverket er godt nok til bruk uavhengig av blomstene og jeg da. Men duverden så plasskrevende den er!

  SvarSlet
 7. Gurli Hansen HansTausensvej 24 8800 viborg21. september 2012 kl. 20.03

  Flotte store artiskokker.Men det er jo alt du går i gang med, Jeg har et spørgsmål ang. Limfarvet Hortencia den bliver altid lidt lyserød om efteråret. bliver i andres også det. eller er det jorden. Venlig Hilsen Gurli Hansen Viborg

  SvarSlet
 8. Ellers må du så nogle nye selv. Hvis man følger Camilla Plums opskrift fra Grønt I, så kan det sagtens lykkes. Også uden drivhus faktisk. Vi spiser dog de fleste og lader kun de sidste sidde til pynt. Men måske skulle jeg sætte nogle i krukker eller bed næste år, jeg er helt enig i deres skønhed.

  Mange hilsener CuginaK/Anne Mette K



  SvarSlet
 9. Kære Gurli
  Jeg tror nok, at det er et karakteristisk træk hos den limefarvede Hortensia, at den bliver (lyse)rødlig om efteråret. Min gør i hvert fald, og når jeg skriver rødlig, er det, fordi den bliver lidt mere rød, end jeg har set de fleste andre steder, og det er vist, fordi der er meget jern også i min jord. Når jeg anskaffer blå blomster, kan jeg godt regne med, at de bliver lidt violetagtige.
  Happy Hortensia Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Thanks for this
  http://www.packersmoversnashik.com/ packers and movers nashik

  http://www.packersmoversinmumbai.com/ packers and movers in mumbai

  http://www.moversandpackersbangalore.com/ packers and movers bangalore

  http://www.transportroad.com/ packers and movers in mumbai


  http://www.packersandmoversmumbai.co.in/ packers and movers in mumbai

  SvarSlet