Helt enkelt

Jeg falder ofte for de helt enkle løsninger, og jeg ser mange fine projekter, når jeg rejser rundt.

 

20120915_130549 20120915_130529

 

Denne idé til et stakit fotograferede jeg forleden i Sverige. Helt enkelt, men alligevel effektfuldt.

 

I det hele taget så jeg mange hegn på mit tur, og jeg fik at vide, at det skyldes et stigende problem. Nemlig vildsvin. Efter sigende kan de rasere en hel have på blot en enkel nat. Så skal vi nok ikke klage over snegle!

7 kommentarer:


 1. Kære Claus

  Uha uha det ville godt nok ikke være rart med sådanne nogle børster i vores haver. Af to onder ved jeg næsten ikke hvem jeg helst ville have besøg af vildsvin eller snegle.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Tak for dagens morgengrin Claus :D
  DET vil jeg huske og tænke på hver eneste gang jeg hakker en snegl over :D...tænk hvis jeg skulle rende rundt og gøre det ved vildsvin????!!

  SvarSlet
 3. Hej Claus.

  Næste år skal jeg også have hegnet ind - for rådyr, de er nok ikke så grådige som vildsvin, men på en nat kan man sagtens nå alle roserne, salatbedet og hindbærrene.
  Håber de fik mavepine!!!

  Hilsen Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 4. Skønt og charmerende i al sin enkelhed – og så har lav på grene bare den fineste farve og struktur! Groft og forfinet - råt og raffineret - på samme tid!

  Nej vildsvin er IKKE at spøge med! Får helt ondt i maven af at læse om prydhaver, der må væbne sig mod disse levende gravemaskiner. Har flere gange ærgelig måtte starte forfra med familiens svenske naturhave, da de vanvittige kræ både havde vendt store sten, træstammer om bålplads osv i jagten for rødder og smådyr. Nærmest umuligt ved håndkraft at få jorden gjort jævn efterfølgende.

  Så nej, snegle er en plage i danske haver, men deres skader er stadigt i den lille skala set i forhold til hvad et vildsvin kan præstrere på ganske få timer!

  Med venlig hilsen Katinka

  SvarSlet
 5. Ja, ja - så kan jeg godt se, at vi må se lidt mere "positivt" på alle vore snegle.
  Hegnet er rigtig flot.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Tak for en super ide! Enkelt og til at gå til :o)

  SvarSlet
 7. Hegnet vil være nemt at leve med;O)det er fint og råt på samme tid.
  Svin kontra snegle - den med afhugning af hovedet virker nok lidt makaber i et parcelhuskvarter for svinenes vedkommende. Jeg tror slet ikke, at det er tilladt at tage sådanne bekæmpelsesmidler i brug. Man skal så forinden have tændt et stort bål (også forbudt!)for weberen er nok for spinkel til tilberedelse af flæskestegen.
  Er også bange for, at ølfælder heller ikke er så effektive (anstrengende med tømning), og at fulde svin vil genere omgivelserne.
  Én enkelt fordel har svinene dog, som ikke er til diskussion - de smager meget bedre!
  Hilsen Pia

  SvarSlet