Herlige hostaer

Ikke mange planteslægter kan frembringe et så varieret løv som hosta.

 

claus20120821_162522

 

Indrømmet! Jeg har det lidt svært med plantesamlerhaver, men denne, som jeg besøgte i Holland, kunne jeg alligevel ikke stå for.

 

claus20120821_162510 claus20120821_162603

 

Dels gav det lille hus en hyggelig stemning, og dels var rummet omsluttet af en høj hæk, der skabte en egen intimitet.

 

Jeg har tidligere skrevet om haven. I kan besøge hjemmesiden her.

 

Læs mit indlæg fra haven her.

7 kommentarer:


 1. Kære Claus

  Hosta planter er en rigtig dejlig plante, især dem med de store blade som lukker rigtig godt af ned til jorden, de små typer kan godt blive for små i mine øjne.
  Det er et dejligt paradis disse mennesker har skabt, meget varieret og mange gode dejtalje.
  Superflot billede af en noget mindre mand end for et halvt år siden. Godt gået, at du har formået at holde tråden selvom du har været på farten de sidste måneder.Det tager jeg hatten af for.
  Rigtig goddag til alle havetosserne rundt omkring.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Et kort øjeblik troede jeg vi var på besøg hos Hosta-Hans i Vamdrup, - det var vi så ikke, men et herligt hostakik alligevel :o)

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  De er bare så fine. Hosta er min ´all-time-favorite´ plante, og den kan virkelig overraske fra år til år. Ville ikke undvære den og har haft Hosta i haven i mange mange år. Og en dejlig mangfoldighed af farver og bladformer.
  Smukke smukke billeder på nævnte hjemmesiden.
  Kh, Iris.
  Ps: Wow, nyt portræt, nice ;o)

  SvarSlet
 4. Hej Claus, den tynde,

  Virkelig flotte billeder - lige en kæmpeinspiration for mig. Jeg plantede 6 hostaer i aftes under et kirsebærtræ, og jeg skal have plantet mange flere. Jeg havde regnet med at plante den samme sort - grøn/hvid - men jeg kan da se her, at det er flot med lidt variation. Så det må jeg arbejde videre med. Jeg har købt pinseliljer til at "skrue" ned imellem dem.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Sikke en skøn have. Tak Claus....du gør det igen og igen. :-)
  Mange varme
  Paeonhilsner fra
  Marianne.

  SvarSlet
 6. Hej Claus.
  Ja, hosta er en ualmindelig flot bladplante og efter min mening er blomsterne også yndige. Jeg har selv lige besøgt Hosta Hans i Vamdrup. Hvis du ikke kender ham, (men det gør du måske nok), kan du evt. se billeder på min blog.

  SvarSlet
 7. Hej Claus

  Jeg elsker også hostaer. der er så mange farver at lege med. Jeg troede lige, at billederne var fra Helle Bolgens have i Tappernøje på Sjælland. Der findes et bed næsten magen til. En vidunderlig stor landbohave, som byder på alt hvad hjertet begærer. Virkelig et besøg værd.

  Mange hilsner fra Janne i Greve

  SvarSlet