Klematis som bunddække

Vi sender som regel klematis op i luften, men man kan også bruge dem i staudebedet uden noget at vokse op ad. Så kryber de blot rundt og beriger bedet med blomster længere nede.

 

claus20120920_175818

 

Det gælder om at anvende klematis, der ikke er alt for kraftigvoksende, og her er en type som den fine limegrønne ’Love Child’ fin.

 

claus20120920_175759 claus20120920_175812

 

Lige nu er jeg på Sjælland for at fotografere de sidste drivhuse, så de bliver først plantet i næste uge.

9 kommentarer:

 1. Lige siden min Mormors helt eventyrlige Jackmanii Superba og min Mors lige så eventyrlige Nelly Moser, da jeg var barn, har jeg været ulykkelig forelsket i Clematis, for jeg har aldrig rigtig haft held med dem .... indtil nu. Sidste år, lige før det stedlige plantecenter lukkede ned for vinteren, købte jeg nemlig et lille skravl af en plante for bare halv pris, dvs 45 kr. Jeg plantede den i en krukke på terrassen, hvor den har blomstret overdådigt hele sommeren. Den hedder Arabella, og al dens afkom skal drysses/pustes ud over jorden i mit store bed med træpæoner og roser, så de får lidt farve, når de er blomstret af.
  Nu skal jeg vande Orkideer og flytte Camellier indendørs. Dem er jeg god til.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. P.S. Love Child har længe stået på min ønskeseddel, for den er jo så yndig; men jeg troede, at den kun kunne klare sig indendørs. Overvintrer den ude i din have, Claus? Hvis det er tilfældet, skyldes det måske microklimaet i din have?
  Happy Clematis Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 3. Den er YNDIG med den "helt rigtige" creme farve.

  SvarSlet
 4. Kære Claus. Hvor er den skøn. Jeg har fået en svaghed for (lim)grønne planter, så den må jeg have fat i. Jeg er også begyndt og bruge Clematis som bunddække, altså når det lykkes mig og holde dem i live.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 5. Sikke en sød Klematis ;-)Jeg kan også lide når de kryber rundt i bedet!!
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Kære Claus. Jo den er god nok , det er bare mig.. Jeg må vist se at komme ud af starthullet og få skrevet lidt .Jeg savner nemlig dig , bloggen og et par "gamle" duer i det jyske. Sikke en travl sommer og jeg aner ikke hvor tiden blev af. Jeg har alligevel nået at nyde det derude, selv om det hele kun har været lidt på afstand i år. Jeg er dog meget glad for at efteråret er på vej, måske der bliver lidt mere ro på her på hjemmefronten, men man ved jo aldrig.Jeg ser utrolig meget frem til at du kommer ud med din nye bog om drivhusdrømme. Det må ha været meget spændende at komme rundt hos folk og se det ene eventyr efter det andet.Jeg får stadigvæk meget ud af din første drivhusdrømme og kan slet ikke vente til næste. Jeg selv har været i haven i dag og prøvet at få lidt styr på det hele, efter at jeg har forsømt det en smule, efter ferie og job.. Hade dog dejlig hjælp af min genbo, hvis hænder er blevet 30 cm længere af at slæbe vand i kande..Den går ikke igen , uden en slange med blød bruser blev der sagt..sådan som Hr Dalby gør..Smil.. Kære Claus ,Kære venner, kære Jytte og Inga de gamle duer. Jeg er tilbage og intet kan stoppe mig.Tak for at vente på mig.. kram og kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Det er en rigtig god ide med Clematis som bunddække, som jeg har tænkt mig at afprøve. Alle kneb med at holde ukrudt væk, gælder, og denne idé er ovenikøbet vældig fin og yndig, også blomsterfarven.
  Dejligt at høre at Paw ;o) er med igen :oD Sådan en gammel rotte som jeg der kommenterer i tide og utide, lægger jo lidt mærke til når der mangler nogle af din trofaste skare ;o)
  Er meget spændt på din bog om Drivhuse. Det må blive en dejlig gave at få .....
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 8. Nej dog, endnu et godt tip. Jeg tænker jo meget i bunddække, og det skal bestemt afprøves. Tak for det. Jeg må prøve at se, om jeg kan finde en type med lyserøde blomster, for det er vist den farve, der vil gøre sig bedst hos mig. Nelly Moser måske!?

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Tak for et godt tip. Så lærte jeg igen noget nyt :-) - Lisbeth K

  SvarSlet