Man skal huske at dele ...

... både på den ene og den anden måde. Altså også i haven!

 

Jeg har sagt det før og gør der nu igen: At skabe et velfungerende staudebed kræver sin (have-)mand eller kvinde. Det er en livslang opgave.

 

claus20120920_175529 claus20120920_175626

 

Blandt andet er det vigtigt en gang imellem at grave stauderne op og dele dem. Det er den rene foryngelseskur.

 

claus20120920_175643

 

For eksempel. er det en fordel at dele floks hvert tredje eller flere år.

 

Vi graver klumperne op, skærer dem igennem med en brødkniv og graver dem ned nogle få centimeter dybere, end de stod før.

 

Derefter klipper vi dem ned til cirka 5 cm over jorden.

5 kommentarer:

 1. Hvorfor planter du dem et par centimeter dybere end før? Stimulerer det nyvækst mere, end hvis plantet ved samme dybde som før delingen ? Venlig hilsen her fra haven

  SvarSlet
 2. Det är bra tid nu för delning av perenner. Man får fler själv och man kan dessutom dela med sig till vänner.

  Ha det bäst!

  SvarSlet
 3. Jeg elsker denne tid på året... Vejret er perfekt til arbejdet med den grovere del af havearbejdets facetter. Grundlaget for næste sommers have, bliver lagt i det arbejde, der gøres med deling og plantning af stauder lige nu. Det er også nu der skal evalueres og tænkes i hvad der skal laves klar til foråret. Vejret er skønt til at være i haven.. Rigtig dejlig søndag.. Michael

  SvarSlet
 4. Tack för påminnelsen om att dela floxen nu.
  Mina har blivit väldigt stora i sommar - kan det bero på allt regnande i juli? Det passar mycket bra med delning.

  SvarSlet
 5. Det er rart at høre, at det tager resten af livet at få styr på sin have! Jeg har ikke floks i haven - men de er en af de stauder, som jeg helt sikker skal have indført - ad åre. Så jeg kan i sagens natur ikke dele dem endnu - tø-hø.

  Efteråret er egentlig også en dejlig haveårstid, synes jeg. Der kan ordnes mange ting - også lægges mange løg. En frisk og lidt kølig slutspurt, inden vinteren lukker af for det meste. Men om vinteren beskærer og fælder vi træer og buske.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet