Mere om løg i krukker

Forleden skrev jeg om løg i krukker, og selv om jeg aldrig har haft problemer med denne disciplin eller regnet den for noget særligt, forstår jeg, at mange har problemer.

 

20090505_161243

 

Sidste år producerede jeg en lille video til Bilka. Vil I høre mere om emnet, kan I se videoen her.

 

20090506_161318

6 kommentarer:

 1. Kære Claus,

  sikke et pragtfuldt syn. Dejligt med nogle moralsk opbyggelige billeder, når man er ved at få tics og Neanderthaler- kropsholdning af at lægge løg i en regnvåd, gumpetung, klistret lerjord. Det ER hårdt arbejde.

  Løglægning i krukker er til gengæld rigtig hyggeligt. Her har succesraten med løg i krukker også været meget varierende. Men det er min erfaring, at hvis krukkerne står i drivhus, garage eller et andet tørt overvintringssted, så lykkes det, hvis der stort set ikke er fugt i krukkejorden.

  Hav en rigtig dejlig weekend derude i efterårsvejret og en kærlig hilsen tilbage til dig Pia på Midtfyn.

  T.G Neanderthaler - Løglægning

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Man bliver helt i forårs stemning, når man se et billede som dette. Dejlige glade farver og dejlig sammensætning af forskellige vækster.

  Jeg forsøgte med 15 krukker i foråret men med et sørgelig syn, 2 krukker i blomst. Men det hvad vist min egnen skyld at det gik så galt, der var spirer i alle krukker, men mor her syntes de trængte til vand og vandende dem, selvfølgelig fik vi frost i en lang periode bagefter og de rådende, så man må vil sige det var selv forskyldt, men samtidig lærerigt.

  I år har jeg bestemt at de ca 1500 forskellige løg skal lægges i jorden, da mine sommerkrukker skal tilplantes i pinsen pga en åben have sidst i maj måned.

  God weekend til alle ude i haverne, og især til mine have venner på Mors.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Som tiden flyver afsted så varer det ikke længe før vi igen kan glædes over tulipaner i haven og dine smukke krukker ved porten.

  Dejligt med vejledning på video, så kan intet da gå galt for os.

  Ulla

  SvarSlet
 4. Mycket vackert! Jag ser på bilden att du planterar väldigt tätt i krukorna. Vad gör du med lökarna när de vissnat ner, planterar du ut då? Jag har hört att tulpaner är svåra att få att blomma mer än en gång stämmer det?
  Tack för en fin blogg!
  Madde / bland blommor och buskar

  SvarSlet
 5. skønt billede:) jeg har selv lige lagt løg i krukker, men har også lagt løg i lag i krukker. 3 lag. Nederst Allium midten Tulipaner og det øverste lag Krokus og Vibeæg. Krukkerne får lov at stå lidt ude, og om en månedstid, sætter jeg dem under et halvtag, så de ikke rådner, og til foråret kommer de i drivhus, så de kan komme tidligt i gang. Anne Gine

  SvarSlet