Når naturen spiller ind

Det herlige ved at køre rundt og fotografere haver er, at man kommer til steder, som man ellers aldrig ville have oplevet. Og jeg kan godt sige jer, at jeg ser nogle paradisiske pletter.

 

20120913_133151

 

I et land som Sverige er der så meget uspoleret natur, at det er en kunst at få haven og omgivelserne til at blive et hele.

 

20120913_135209

 

Det var virkelig lykkedes for ejerne her. Helt ugenert for naboer boede de omgivet af et smukt lyngtæppe og med vid udsagt til vand.

 

20120913_135229 20120913_135242

 

Her så jeg en plante, som man ikke så tit støder på. Det er en halvbusk med blå blomster, som passede perfekt her.

 

 Perovskia hedder den på latin. Skøn er den, så man kan undre sig over, at man ikke oftere ser den.

11 kommentarer:

 1. Den svenske natur....bliver man aldrig mæt af :D

  SvarSlet
 2. Hvor er der smukt, jeg elsker når naturen udenfor er taget med i havebilledet og hvor er min yndlingsplante Perovskia brugt genialt her:o)

  SvarSlet
 3. Godmorgen kære Claus.
  Det var dog en skøn blå ´busk´ at vågne op til, russisk salvie. En svævende let og, synes jeg, elegant plante. Desværre blev de frøkapsler der ´hoppede i min lomme´ i 2001, ikke til noget ... men synet hér bragte nogle herlige ferieminder frem ;oD
  Måske jeg skulle prøve igen!
  Fortsat rigtig god og spændende tur. Kh, Iris.

  SvarSlet
 4. Ja, Sverige har det hele naturmæssigt. Vi har været der et par gange - før min Claus Dalby tid - så det var nok mest naturen - og ikke haverne, vi bemærkede. Et skønt billede øverst. Det har det hele - både vand, natur og have blandet i skøn forening.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Virkelig smuk anvendelse af Perovskia. Jeg har selv lidt i gården (gammel, uskøn beton med revner). Jeg såede den sidste år og har i år den første fornemmelse af virkningen - og den er ikke helt ringe. Jeg har ofte ærgret mig over, at jeg ikke kan udstå Lavendel (som en af de meget få), "duften" af den. Lavendel er jo ellers fantastisk flot (også til beton). Men da Hanne i Tilst nævnte Perovskia på et tidspunkt, anede jeg en mulighed...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Jeg har haft Perovskia et par gange; men de gik ud om vinteren ....
  Og det samme skete for min søster i den norske skærgård.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. Perovskia er virkelig også en af mine yndlinge. Også jeg finder dem desværre lidt vanskelige. De går ikke ligefrem ud, men de skrænter noget. Jeg har lige flyttet lidt rundt tidligt på sommeren, min ene Perovskia kunne øjensynlig ikke så godt lide phlox, men at blive flyttet ser den heller ikke alt for begejstret ud over.
  Min næste plan er, at plante nogle stykker - helt mange - langs en sydvendt mur, hvor der i forvejen står William Sheakespare. Jeg tror (håber) de vil kunne lide lokaliteten.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 8. dans le nord de la france ils poussent tres bien

  SvarSlet
 9. Den Perovskia ser fin ud, den kommer vist på listen over haveønsker.

  Helle

  SvarSlet
 10. Hej Claus og alle andre havevenner.
  Dejligt at være med på en kikker! Sikke spændende steder du kommer.

  Jeg kan på det varmeste anbefale Perovslia, selvom den lugter lidt af Gazebind! Min står tørt ved husets sydmur og tvives fint.

  Og til Zep: Prøv at studere Nepeta-familien. De kan bruges som Lavendler, men lugter ganske anderledes! Der er mange forskellige slags. De kan klippes tilbage og blomstrer forfra. Kan man forlange mere?

  I ønskes alle en god sensommerhavedag. Det bliver 20 grader siger de! Vi må ud!

  SvarSlet