På deletid

Der er mange gøremål her i efteråret, for det er nu, næste års blomstring kan optimeres. Blandt andet – som jeg nævnte forleden - ved deling af stauder.

 

claus080803_175023_

 

Der er ligefrem nogle stauder, som jævnligt skal deles for at undgå, at de går til. Det gælder blandt andet hestemynte, Monarda.

 

claus080808_164931_

 

Jeg tror, der er flere, som har været ude for, at hestemynten pludselig forsvandt fra bedet efter i nogle år at have blomstret overdådigt.

 

claus080811_073610_

 

Det skyldes, at de mindst hver tredje år – eller endnu bedre: hvert andet – skal deles. Dette gøres nemmest med hænderne. Stænglerne trækkes fra hverandre og replantes så med 5-10 cm afstand. Dette kan gøres nu. Så skal I bare se en flot blomstring til næste år.

4 kommentarer:

 1. Mon aster cordifolius 'Little'Carlow' har det på lignende måde?
  Jeg anskaffedesådan en plante, da Anne Just viste og fortalte om den i fjernsynet for vel godt en halv snes år siden og har været fantastisk glad for den - 'som at trække en bid af himlen ned på jorden' iflg Anne.
  Min plante har blomstret overdådigt i alle årene ... indtili år, så i går blev den gravet op og delt i mange stykker, for den var helt viklet ind i langt græs. I morgen skal de mange mindre planter så plantes igen, hvis det holder stik, at det først bliver regnvejr ud på eftermiddagen på disse kanter .......
  Happy Autumn Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. Takk for tipset! Hvordan unngår du meldugg på dine monarder?

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Sig mig lige - de fine billeder af hestemynterne er ikke fra nu sidst i september vel? Mine er nemlig afblomstret og nu tænker jeg om hestemynter mon kan præstere en anden blomstring hvis der skæres ned eller det er gammelt billede.
  mvh
  Bente

  SvarSlet
 4. Tack för tipset! Är det fler sorter som du kan rekommendera att man delar? Och när synes du att det är för sent att dela på växterna?
  Mvh, Anna

  SvarSlet