Pakke sammen-tid

Vi har så meget, vi skal nå her, før frosten kommer, så nu er vi begyndt at pakke dahliaer ned. De fleste har stået i krukker.

 

20120925_132045

 

Nu står hovederne klar, så jeg kan tage billeder af dem og arkivere dem sammen med navnene. Så bliver det hele nemmere næste år.

 

20120925_132143

 

Jeg ved, at det er ret tidligt at begynde at pakke ned, men her fra september er der skygge i haven på grund af skoven, og derfor er det ikke så meget spas ved den.

 

Derfor glæder jeg mig også virkelig til arealet foran det nye vækst. Her er nemlig stadig sol. Når det altså ikke regner ...

8 kommentarer:

 1. Claus : du kan jo ogsaa naa at lave flere dahlier med stiklinger i dit drivhus nu , de tykke stengler er fulde af gro-krefter !
  Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 2. Kære Claus.. Skal love for at du er krukket..Tak for dejlige billeder. Skøn tid hvor man pakker sammen og rydder op, og får lidt styr på det hele. Nu vil jeg tage et sted hen hvor næsten alle kikker skævt til mig, og går med små bitte skridt.Ha nogle rigtig dejlig dage. Ps Jeg og sneglene Elsker Dahliaer..

  SvarSlet
 3. Sikken stort arbejde, godt du har så god hjælp..:-)
  Måske du skulle skrive en Dahlia bog Claus?
  Her blæser og øsregner, det står ned i stænger som man siger.;-)
  Jeg har kun Pelargoniaer og Oliventræer der skal reddes ind i år og det får jeg min svigersøn til.
  Glæder mig til dine nye bøger..kommer der en inden jul så man kan skrive en ønskeliste?

  Fortsat god dag fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Claus

  Her i vores have har vi lige tømt drivhuset for de sidste tomater.
  Som erstatning har vi stillet vores krukkede dahliaer ind, så de kan få forlænget sæsonen, inden de skal puttes væk for vinteren.
  hilsen Mettelise

  SvarSlet
 5. Hej søde Claus
  Er det til at forstå, vi nu allerede pakker sommeren væk. Jeg syntes, vi kom så sent igang. I forsommeren gør jeg det samme som hos jer plukker visne blade og blomster bort, men her sidst på sæsonen, kan det næsten ikke betale sig og nej, der er heller ikke evig ungdom her.
  Jeg er ved at få udvidet min terasse for at udnytte en plads i haven, hvor der også er sol sidst på dagen. Det snød os ved anlæggelsen af haven. Nu skal der rådes bod på fejltagelsen. Det letter mig også for en del havearbejde. Jeg kan godt mærke, jeg ikke kan det samme som for 8 år siden, da vi flyttede her til huset.
  Jeg nyder at kigge indenfor og følge med i, hvad du foretager dig af nyt.
  Tak for gode ideer og nye tip til dit og dag og de kærligeste tanker til dig og dit havehold
  Bibi fra Almind ved Kolding

  SvarSlet
 6. Kære Claus,

  mange tusind tak for nogle umanerligt dejlige indlæg. Der er så mange gøremål i haven her i september, at jeg for første gang i bloggens historie, ikke når at kigge forbi hver dag. Heller ikke selv om mine hygge- og afslapningsstunder i dit æstetiske og inspirerende univers, står meget højt på min prioriteringsliste. Det er ren selvforkælelse, kvalitetstid og egenomsorg.

  Nu er der imidlertid, takket være et heftigt, vedholdende regnvejr dømt indehygge med boller i ovnen, tændte stearinlys over det hele og sidst men ikke mindst: BLOGTIME:o):o)

  Tusind tak for søde hilsner:o) :o) Ja, så kan det ikke længere skjules...... Nu MÅ sandheden frem! INGA og jeg har en fælles blogkæreste. Han hedder PAW:o)Han er smuk som en blomst, både indeni og udenpå - også selv om han både driller, giver os øgenavne og er vanvittig forfløjen.

  Så kære Paw, det er rigtig rigtig dejligt at du er tilbage i kommentatorboksen. Vi kan ikke undvære dine bevingede ord. Din livglæde og positivitet er som en livgivende sol, der skinner varmt og livsbekræftende på os alle. Og nu er du ovenikøbet også blevet håndværker:o) You got the whole package:o)

  Nu har jeg vidner på, at du har inviteret mig til Keukenhof og til indvielse af dit nye toilet, så nu kan du ikke flyve fra dit løfte....heller ikke selv om du lige nu hænger ovenover de grå skyer i 10 kilometers højde.

  Kære Claus,

  dit nye væksthus bliver fantastisk. Hvor er det pragtfuldt at have en, der kan udleve alle ens drømme for sig. Du er MIN drømmeudlever:o)

  Knus og tanker fra TG Løglægning

  SvarSlet
 7. Også jeg er begyndt at rydde krukker. Og det er en god fornemmelse at tage dem lidt efter lidt og lukke langsomt ned. Jeg har på 3. år ikke haft held med Dahlia, så næste år tror jeg, at jeg snyder lidt med dem og køber dem i blomst og planter dem ud i krukkerne - for Dahlia er smukke, og jeg vil nødig undvære dem.

  Det er lidt af en krukkesamling, du har - og jeg kan forestille mig, at det kun er et udsnit af dem, vi ser på dette billede.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet