Planter får også patina

Jvf dagens indlæg om patina er det også værd at nævne planterne.

 

20120920_175920

 

Foråret og sommeren igennem piller, klipper og nipper vi alle visne eller gule blade af, men nu hvor det for alvor er ved at være efterår, har jeg det helt fint med, at det ikke mere gælder om at fremvise evig ungdom.

 

20120920_175935

 

Nu begynder efterårsfarverne som f.eks. på pæonløvet her. Et tegn på, at vi snart kan begynde at slappe lidt af inde og nyde vinteren i selskab med gode havebøger og tændte stearinlys. Ih hvor jeg glæder mig.

13 kommentarer:

 1. Wonderful colours, it being interested in plants. I am greeting

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Den skønneste årstid - havens nytår ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Gode havebøger og tændte stearinlys er sørme også dejligt anvendelige en dag som idag. Godt vi nåede så meget i haven i weekendens stille og lune sensommervejr, for idag river, rusker, regerer og regner det, derude. Er begyndt at sætte krukker indendørs ...
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 4. Mina tidiga bondpioner vissnar ner redan i slutet av juli början av augusti och ser allmänt skräpiga ut. Varför? Lena

  SvarSlet
 5. Alle årstider har sin sjarm, og etter en lang periode med hagestell er det deilig å slappe litt av, og kanskje planlegge litt for neste sesong? Her blir det bestilt frø til neste såsesong som starter allerede rundt juletider!
  Forventing er en fin ting :)

  SvarSlet
 6. Kære Claus. Efteråret er en rigtig dejlig tid for mig. Jeg elsker den friske luft og lugten af fugtig jord. At sidde ind med en rigtig god kop the og kikke ud af vinduet mens det rusker, eller tage en af dine dejlige havebøger ned fra hylden og læse i pejsens skær.Det er da noget helt særligt. I dag var der ikke kun fugtig jord her hos mig, pludselig så jeg at der var vand på gulvet i badeværelset, fandt ud af at slangen til toilettet var utæt. Fandt en rørtang og musklerne frem og så gik det først galt. Endte med at jeg måtte ud og købe nyt wc..Jeg siger så bare.. Hvem kan , Paw kan..Der var ingen til at hjælpe mig, så jeg måtte selv smøge ærmerne op og i gang..Nu kan jeg prale af at jeg er handyman og selv har installeret et nyt toilet med stor og lille skyld.Jeg har god grund til at være ret stolt, for mine hænder er fra naturens side ikke sat helt rigtig på, og hvem kan ikke lide en håndværker. Nå men flot ser det ud og hvis jeg kunne vælge , ville jeg gerne give første tur til Tante Grøn. Lige nu regner det ret meget her i København og hvor er det hyggelig, tid til bloggen og snart en ny drivhusdrømme bog.. Tak for i dag.. Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 7. Der er ikke meget liv fra Mors kanten, måske tager det bare tid for at nå til rasten af Danmark . Jeg er ellers klar med tale , Rødt bånd der skal klippes, cocktailpølser svøbt i bacon,pindemadder og rose vin i fine glas. Jo tag du bare plads min kære... Ps. var der nogen der sagde at det her var en have blog..

  SvarSlet
 8. Dejlige varme efterårsfarver - og her kan jeg skam være lidt med. Mine pæoner er også ved at ændre farver, og jeg har plantet 4 mere her i sensommeren. Jo, efteråret er en skøn tid.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Jeg elsker det danske vejr. Og især september og oktober. For nu er det, at de smukkeste farver toner frem.
  Og så er det så sjovt at dele, flytte stauder og buske. Og lege med fantasien om, hvordan det kommer til at se ud til næste år.
  Venlig Hilsen
  Vibeke Andersen
  Kjellerup

  SvarSlet
 10. Himmel vad du måste ha slitit med att få så många krukor tomma! Jag ser att några av dina pioner har samma svarta fläckar som finns på mina. Är det någon svampsjukdom tro och behandlar du dina pioner och jorden på något särskilt sätt?

  SvarSlet
 11. Jeg glæder mig også altid ved denne tid til at sidde inde ved brændovnen.
  Og jeg har flere af dine bøger, som sagtens kan tåle at blive læst igen...igen og igen. ;)

  SvarSlet
 12. That's the spirit, Claus!

  Til Paw: dybe og medfølende hilsener! Der er ikke noget værre end bøvl med kloak/toiletforholdene!

  :-) Lisbeth K

  SvarSlet