Stadig smuk

Der er en del sommerblomster, som på denne årstid begynder at se lidt trætte ud. Men der er nogle, som stadig holder stand.

 

claus20120920_174721 claus20120920_174649

 

Det gælder for eksempel den fine tagetes ’Vanilla’, som I ser her. Den bliver ofte bemærket af havegæster.

 

claus20120920_174739

 

Når folk ser den, er mange af dem, der normalt siger, at de ikke kan lide tagetes, ’kureret’.

14 kommentarer:

 1. Vi kom ret sent i gang og vores er først ved at springe ud... mon de når det... Vi får se.

  Skønne er de i hvert fald her hos dig :)

  SvarSlet
 2. Jeg var også tidligere tagetes "hader", men er nu også blevet "elsker" fordi de kan klare tørke, havgus og stærk blæst. En ideel blomst tæt ved vandet og en bonus er, at de er nemme at selvså.
  Sussie Casa K.

  SvarSlet
 3. Claus
  Sikke nogle dejlige tagetes!!
  Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 4. Har aldrig forstået folks had til tagetes, jeg synes virkelig de er smukke, og placeret rigtigt i et bed med blomster i samme farvenuance kan de virkelig fuldende bedet, selv løvet synes jeg er smukt og dekorativt. Og i dag fåes de jo i alverdens farver. De er utroligt nemme at dyrke, og lykkedes næsten hver gang. Eneste minus er for mit vedkommende lugten, når man knækker visne blomsterstandene af. Dejlig med den cremefarvede type du viste os her Claus, den har jeg aldrig set før. Tak til dig for en god blog Claus, du er sku til ren inspiration for os blomstertosser
  Mvh Jesper svendsen

  SvarSlet
 5. Ps. Nogen der ved hvor man kan få fat i disse smukke tagetes ? Dem vil jeg gerne forsøge mig med til foråret.
  Mvh Jesper Svendsen
  Koihaven.dk

  SvarSlet
 6. Så snyggt det var att kombinera Vanilla med lime!
  Drog upp Vanilla i sommar för första gången från frö och den har verkligen överraskat med att blomma hela sommaren (och fortfarande!) på stadiga stjälkar!
  En ny favorit som absolut skall få återkomma nästa sommar !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvarSlet
 7. Tidligere, ja så sent som sidste år, var jeg heller ikke speciel vild med Tagethes, det var i mine øjne lidt negativt sagt 'mormor planter'. Men i år kom min svigermor med en kasse taghetas, som hun havde i overskud, og pyt tænkte jeg...jeg havde jo gang i de varme farver og kunne godt lide orange.
  Jeg har ikke fortrudt, det er en langstilket og enkelt blomstrende udgave. Den lyser virkelig op blandt de andre varme farver.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Hvor ER de smukke og ensartede dine ´French Vanilla´. Ja, jeg blev fristet til at sende dig en ´oversigt´ over min skuffende oplevelse med netop denne.
  Nå PYT, vi prøver igen næste år.
  Ha´ en dejlig dag.
  Knus Iris.

  SvarSlet
 9. Hej Claus.

  Jeg synes også at farven er skøn, men har som andre har nævnt her, problemer med lugten!

  Til gengæld vil jeg rigtigt gerne høre, hvilken skønhed med limefarvede blade, du har plantet "nedenunder"?!!

  Tak for mange gode input og altid smukke billeder.

  De bedste havehilsner til alle.

  Majbritt

  SvarSlet
 10. Hejsa Claus,

  du har helt ret - det er en meget smuk tagetes - har haft den for første gang i år og det bliver ikke den sidste :-)

  Jesper Svendsen du kan sende mig en mail med din adresse, så skal du få lidt frø fra 'Vanilla' - har godt nok ikke prøvet at tage frø af dem før, men har prøvet mange andre tagetes og den kan vel ikke være meget anderledes

  mail til he.torn23@gmail.com

  mvh Helle

  SvarSlet
 11. T.´Vanilla´ er skønne blomster som jeg har dyrket i haven flere år, men mon ikke de andre teagetes kommer ind i varmen igen, nu hvor orange bliver moderne i haverne.

  Frø af ´Vanilla´ kan ikke spirre, og dem der endelig gør det, bliver ikke til noget der ligner ´Vanilla´, men kun nogle mærkelige ranglede skravl - taler af erfaring.

  SvarSlet
 12. Jeg kom meget sent i gang med at så mine lathyrus, og de har endnu ikke blomstret. Planterne er store og flotte. Kan jeg få dem til at blomstre i min havestue, eller må jeg opgive at få lathyrusblomster i år?

  SvarSlet
 13. En utrolig smuk tagetes. Jeg har dem heller ikke i haven - men påtænker at indføre dem næste år. Jeg læser nemlig lige p.t. Ernst Jensens dejlige bog om roser - og han dyrker dem og graver dem ned, hvor der før har været plantet roser - og vupti efter et år har Tagetes ædt de nematoder, som kvæler roserne. Og så kan der påny plantes roser sammesteds. Det er da et fif, der skal afprøves. En herlig bog om roser, for øvrigt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet