Stramt og stilrent

Når jeg er rundt for at fotografere drivhuse, holder jeg også øje med andre indslag, som kan indgå i min bog om nordisk havedesign, som jeg udgiver næste efterår; altså i 2013.

 

claus20120911_160846

 

I dag besøgte jeg en sydsvensk have med et drivhus helt i særklasse, men der var også meget andet stramt og stilrent design.

 

claus20120911_160905 claus20120911_161544

 

Blandt andet så jeg denne smukke pergola, og jeg har sjældent set noget så stilsikkert i en skandinavisk have. Det tydeligt, at Helle – der er kunstner – og hendes mand har fin sans for proportioner og helheder.

 

claus20120911_161616

 

Nogle undrer sig måske over min ret vide smag. Den ene dag en slidt bænk og den næste en stram og stilren pergola. For mig er der intet mærkværdigt ved dette. Det handler om de rette ting på rette sted.

7 kommentarer:

 1. Jamen er det ikke lige netop hele essensen i havelivet? At være åben over for alle muligheder. At have respekt for andres arbejde.

  Selv om jeg ikke har mulighed - lyst - evner til at lave (fx) en japansk have, kan jeg godt blive dybt fascineret af at opleve dem.

  Ud og opleve spændende haver og så hjem og lave lige det der passer til mig... :o)

  SvarSlet
 2. Hej Claus.

  Ja forskellighed er fint, men det kan af og til være svært ikke at lade sig forvirre - det er lige som små børn foran et legetøjsvindue. Man har lyst til det hele!!

  Hilsen Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 3. Alt kan være smukt.Det handlet tit
  om øjnene der ser.Dejligt at vi er
  så mange som kan se med.Tak for
  det. Venlig hilsen Birgit.

  SvarSlet
 4. Det er netop det der er så skønt ved din blog - og særligt når du rapporterer fra de mange rejser. Der er noget for os alle sammen :-D

  Bedste hilsner
  Gitte
  Vildbjerg

  SvarSlet
 5. Den pergolan skulle inte alls passa i min lantliga trädgård, men jag håller med om att den är oerhört stilren och vacker! Som du också säger. Rätt sak på rätt plats!

  Trevligt att du också gör en tur inne i Sverige! Hoppas att det kommer många inlägg från besöken här.

  SvarSlet
 6. Hej Claus

  Ser virkelig frem til din nye bog, om drivhusene. Vi har selv bygget drivhus, og brugte meget tid og tankekraft på projektet .... nu er det hvidt og højloftet og lunt og fuldstændig som vi ønskede. Man bliver forelsket i "driverlivet".

  Fortsat god dag
  Mvh. Helle, Frederikshavn

  SvarSlet
 7. takker for masse inspirasjon, jeg har mange innlegg jeg skal nyte på min nattevakt:) Jeg har vært litt rundt i sommer, og vil gjerne tipse deg om Lotties trädgård som ligger i angsholm i sydsverige, den kom på tredjeplass i programmet trädgårdstoppen, og er vel verdt et besøk:)

  SvarSlet