Video fra Haven i Hune

Her er så en lille hilsen fra Anne Justs have.

21 kommentarer:

 1. kære Claus,
  tak for kigget i Annes have i Hune - og dejligt at få hendes stemme med på videoen i baggrunden.
  Jeg har endnu tilgode at se Haven i Hune i virkeligheden - satser på, det lykkes en dag ...

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Jeg spørger sjældent, hvorfor noget sker. Det, som sker, skal ske. Om så vi kalder det skæbnen - eller et puslespil, som bliver samlet i en uendelighed, brik for brik.

  Var Anne Just ikke gået bort, var jeg måske ikke blevet fascineret af hendes have, via din omsorg for hendes afsked. Havde jeg ikke fået anbefalet "Den levende have" eller fået lejlighed til det første af de stemningsfulde besøg i din have ved Risskov, via havevenner over nettet, havde jeg måske heller ikke siddet med en udefinerlig fornemmelse lige nu. For slet ikke at tale om, hvis ikke du havde lavet en blog... Og sådan kan puslespillet pilles op brik for brik.

  En have mister gnisten, når mennesket bag går bort. En haves dynamik beror alene på sjælen, der nærer den. Tiden bliver sat i stå, mens mindet vokser sig stort, årstid efter årstid - år efter år.

  Din video fremkalder en andægtighed på samme tid, som den frister mig nærmere på eventyr. Jeg er sikker på, at jeg en dag vil besøge og frydes ved Haven i Hune. Jeg ved bare endnu ikke hvornår. Tak fordi du mindede mig om det.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Hvor er det enestående at tænke på, at Haven i Hune, lever videre i Anne Just´s ånd. Dejligt at gense den smukke have, som jeg besøgte den i juli sidste år.
  Også dengang rørte det mig dybt at gå rundt i Atelie´et og se Anne Just´s male-ting ligge fremme på bordet, som om hun blot lige havde forladt stedet for at hente sig en kop kaffe ...
  Jo, haven kan ses til enhver tid, der vil altid, som i din have, være noget som overrasker, som glæder og som man ikke lige så, sidste gang :o)
  Godaften. Kh, Iris.

  SvarSlet

 4. Kære Claus

  Tak for rundturen rundt i Annes paradis, det var dejligt med et gensyn. Jeg var der for et år siden og havde håbet lidt på at jeg hvad nået derop igen iår, men af forskellige årsager må det vente til det næste år, hvor der forhåbeligt er faldet noget ro over mig og min familie.
  Jeg fandt en hel utrolig glæde ved at gå rundt der sidse år og kunne se alle de skønne ideer som Anne havde haft, som jeg har haft skrevet tideligere var jeg der også for ca 10 år siden og der kunne jeg virkelig ikke se andet ind noget rod og kom meget hurtig ud af haven igen. Heldigvis fik jeg øjenene op for den skønne plet via din skønne blog Claus, og nu står alle hendens bøger i reolen og bliver bladet igennem på krys og tværs og jeg vil glæde mig endnu engang til at aflægge haven et besøg. Ja, sådan kan det gå.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 5. Fik hendes bøger for flere år siden og de er læst tyndslidte.
  Det er en ønskedrøm at komme der op og se den in nature. Forhåbentlig en dag,,,,,,
  Tak for videoen den nærer ekstra liv til drømmen.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 6. Tak for gensynet af Annes have. Det er så dejligt, at du viser levende billeder derfra. Jo, vi er mange, der savner hende ...

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Det er i sandhed en fantastisk og spændende skønhedsplet. Tak for videoen. Underligt nok får jeg et lille stik i hjertet over at Anne ikke længere er her, selvom jeg ikke kendte hende. Jeg fornemmer tydeligt, det unikke menneske hun var, og har ved selvsyn set de store flotte linjer i Hune i juni. Havde egentligt gerne villet være tilbage i år, men nu er sommeren næsten væk, så jeg vil satse på en tur nordpå, når foråret atter er her med alle de skønne forårsvækster.

  SvarSlet
 8. Tak for et dejligt gensyn med haven i Hune ... ikke mere helt Anne Just Have, så jeg er glad for, at jeg nåede at se den, inden hun gik bort, og at jeg var så heldig at få en lille havesnak med hende, da jeg besøgte stedet en dejlig julidag sommeren før hun døde.
  Jeg har også næsten alle DRs TVudsendelser på video, og når der opstår et problem i haven, eller jeg mangler en eller anden oplysning om en plante, så hører jeg hendes stemme forklare, og fordi jeg har set de videoer så tit, kan jeg som regel huske, hvor det er, hun udtaler sig.
  Det var også hende, som inspirerede mig til at bruge nogle 'noget videre pretentiøse navne", som hun sagde, da hun skulle beskrive Grand Via, for hun har jo ret i, at det er praktisk, når man skal kommunikere med andre sådan, som jeg gør med min søster i Norge eller min datter i Florida. Jeg har så ikke en Grand Via; men jeg har en "Périferique", som omfartsvejen omkring Paris hedder, men som hos mig betegner stien omkring Sletten midt i min baghave.
  Sommeren vender tilbage til week-enden igen, siger metereologerne,så
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 9. Beate fra Skovhaven5. september 2012 kl. 00.07

  Kære Claus!
  Tusind tak for kigget i Anne`s have.
  Jeg har lige været i Skagen og på vej hjem til Sønderjylland skulle vi da lige forbi Haven i Hune, men ak -haven var lukket, så det var dejligt at se haven igen på din video.Næste gang jeg kommer til Nordjylland, skal jeg nok orientere mig om åbningstider.

  SvarSlet
 10. Hej Claus.
  ja, det er smukt i Hune. Og vemodigt på samme tid. Men mon ikke langt de fleste af os havemennesker sætter stor pris på, at der stadig bliver passet godt på haven, selvom det kan være vanskeligt at bibeholde præcis den samme ånd på stedet. Og hvem kunne være bedre kandidat end dig til din post i bestyrelsen? Jeg er sikker på du har en stor del af æren for, at haven stadig er så fantastisk som den er.
  Mvh. Malene

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  1000-tak for en dejlig video, fra haven i Hune. Den er helt fantastisk, vi har næsten lige været der så det var dejligt og se haven igen og skønt med Annes stemme i videoen. Jeg tog også en masser billeder fra haven som er lagt på min blog, det var slet ikke til og stoppe igen, der er så mange stemninger i haven som man vil have med:)

  Kærlig hilsen
  Tanja

  SvarSlet
 12. Hej Claus,

  Tusind tak for dette smukke og stemningsfulde gensyn med Haven i Hune. Jeg nåede desværre ikke derop denne sommer - men har mindet fra sidste sommers besøg siddende på nethinden. Jeg købte nogle af hendes dejlige blomsterkort - men ingen af hendes bøger. Og jeg kan forstå af indlæg her på bloggen, at jeg der er gået glip af noget. Det må komme en anden gang. Jeg har også flere af tv-indslagene på harddisken, og ser dem af og til, når jeg trænger til at "meditere". Der er intet som Anne Justs stemme, der kan få en til at geare ned.
  Jeg kan tilslutte mig Zeps tanker om puslespil/skæbne - jeg stiftede bekendtskab med Haven i Hune og bloggen her efter lidt surfen på nettet - og hvordan ved jeg ikke, men pludselig var jeg inde på et meget smukt billede af hendes pyntede kiste. Jeg har aldrig set noget så smukt før. Og nu, ja nu er man jo hocked.

  Det er dejligt at se, at der bliver taget så flot hånd om Haven i Hune. Jeg håber, at Anne Justs ÅND kan bevares lidt endnu deroppe.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Skæbne og lykketræf er for mig altid knyttet til Anne Just. For 14 år siden havde vi lige fået vort andet barn. Tynget af sorg og bekymringer over hans medfødte handikap var der ikke meget lys i vores lille familie. Tilfældigt faldt jeg en dag over en avisartikel om Annes have og tog på besøg. Det var overvældende, inspirerende og en stor trøst at se al hendes livsglæde, kreativitet og æstetiske sans udmøntet i den dejlige have. Det gav mig en tiltrængt påmindelse om at ved siden af sorger og bekymringer er der også altid noget at glædes over, at stræbe hen imod og arbejde videre med. Haven og livet i den er blevet min store passion og jeg tænker ofte med glæde på Anne Just. Senest jeg besøgte haven var sidste sommer. Selv en sensommereftermiddag i regnvejr er den en nydelse jeg kun kan anbefale andre. Venlig hilsen Lise

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Mange tak for en skøn video fra Anne Just´s have!
  Da jeg besøgte haven, var det efter en meget stor sorg i mit liv. Jeg interesserede mig ikke for noget som helst. Men at gå rundt i hendes have gav en stor ro. Jeg fik taget en masse fotos, da alle de indtryk jeg fik, fangede mig.
  Min egen havde ikke min store interesse. Men på en eller anden måde er den blevet min passion. Jeg tror godt jeg kan sige, at hendes have har været med til det på sin måde, sammen med din blog.
  Ja, haven er ikke den samme, som da Anne levede. Men hendes livsværk lever videre grundet en meget dygtig bestyrelse og nogle entusiastiske folk. En fantastisk energi og nytænkning Anne har lagt i sin have – på alle mulige områder. Stenbelægninger, spejlbassiner, kupering i haven, og alverdens skønne blomster. Enhver ville sige, at det ikke kunne lade sig gøre så få km fra det barske Vesterhav. Men det kunne det!
  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Mange tak for en skøn video fra Anne Just´s have!
  Da jeg besøgte haven, var det efter en meget stor sorg i mit liv. Jeg interesserede mig ikke for noget som helst. Men at gå rundt i hendes have gav en stor ro. Jeg fik taget en masse fotos, da alle de indtryk jeg fik, fangede mig.
  Min egen havde ikke min store interesse. Men på en eller anden måde er den blevet min passion. Jeg tror godt jeg kan sige, at hendes have har været med til det på sin måde, sammen med din blog.
  Ja, haven er ikke den samme, som da Anne levede. Men hendes livsværk lever videre grundet en meget dygtig bestyrelse og nogle entusiastiske folk. En fantastisk energi og nytænkning Anne har lagt i sin have – på alle mulige områder. Stenbelægninger, spejlbassiner, kupering i haven, og alverdens skønne blomster. Enhver ville sige, at det ikke kunne lade sig gøre så få km fra det barske Vesterhav. Men det kunne det!
  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Mange tak for en skøn video fra Anne Just´s have!
  Da jeg besøgte haven, var det efter en meget stor sorg i mit liv. Jeg interesserede mig ikke for noget som helst. Men at gå rundt i hendes have gav en stor ro. Jeg fik taget en masse fotos, da alle de indtryk jeg fik, fangede mig.
  Min egen havde ikke min store interesse. Men på en eller anden måde er den blevet min passion. Jeg tror godt jeg kan sige, at hendes have har været med til det på sin måde, sammen med din blog.
  Ja, haven er ikke den samme, som da Anne levede. Men hendes livsværk lever videre grundet en meget dygtig bestyrelse og nogle entusiastiske folk. En fantastisk energi og nytænkning Anne har lagt i sin have – på alle mulige områder. Stenbelægninger, spejlbassiner, kupering i haven, og alverdens skønne blomster. Enhver ville sige, at det ikke kunne lade sig gøre så få km fra det barske Vesterhav. Men det kunne det!
  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 17. Det lader til at Anne Just var med til at afgøre mange skæbner udi havelivets glæder, også min - hvor er det fantastisk at tænke på. Tusind tak for klippet, bare det havde varet længere!
  Gode tanker fra det nordfynske, Mathias

  SvarSlet
 18. Kære Mathias - jeg har et spørgsmål til dig. Er du ikke lige rar at sende mig en mail på claus@klematis.dk, så jeg får din mailadresse.

  SvarSlet
 19. En dejlig have med søde Anne Just i baggruden, så at sige.
  Anne Just var min første haveguru, den plads er så sidenhen overtaget af dig.......ja og af mange af de andre dejlige havebloggere, som både inspirerer og svarer på de ting, man selv går og bøvler med.
  Så tak for en dejlig tur i Anne Just's have.

  SvarSlet
 20. Kul att se därifrån igen!
  Hon är saknad
  Mariana

  SvarSlet
 21. Kære Claus
  Jeg kan fuldt ud tilslutte mig alle de skønne ord omkring Haven i Hune og din video derfra.
  Jeg har heldigvis været så heldig (måske er det skæbnen, for min første bog et år i min have, blev jeg gjort opmærksom på via en daværende sød og haveglad kollega.. Hun kunne bestille den via hendes bogklub og så var kimen lagt) at have besøgt haven op til et par gange imens Anne var i fuld vigør og ikke synlig ramt af sygdom for en 7-8 år siden og har både været så heldig at sidde og få en lille havesnak/fotograferet sammen med hende og gangen efter fået købt et af hendes fantastiske malerier med skønne hvide valmuer. Det er mere end guld værd for mig, som det pryder min stue.
  Tror jeg har været i Haven omkring 6-7 gange igennem tiden, men det var en meget underlig fornemmelse i sommeren 2009... kort efter hendes død. Jeg følte en underlig stilhed og tomhed i haven ... noget virkede forkert og alligevel ikke...for Claus Bonderup, deres dejlige hunde og haven i sig selv var jo som det plejede.
  Ja min bogreol indeholder også samtlige bøger af og om Anne og samtlige tv-udsendelser er optaget på dvd og ydermere har jeg en hel mappe fungerende som scrapbog over Anne's liv og have....
  ...og lige til sidst skal nævnes Claus: at artikler, udklip mv. om dit skønne liv og univers også er i min yndlingsmappe.

  kærlige hilsener fra
  Helle Aa.
  Sydfyn

  SvarSlet