Anmeld "Vis mig dit Drivhus"


Vis mig dit Drivhus Hvis du kender bogen "Vis mig dit Drivhus" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer"  nedenfor.
Se mere om bogen her

117 kommentarer:

 1. Så er den her. ”Vis mig dit drivhus”, skuffer bestemt ikke, selv om forventningerne til denne bog var høje. På hele 520 sider præsenteres drivhuse, der viser mangfoldigheden og kreativiteten i de skandinaviske haver. Alt fra et eventyrligt Tage Andersen-drivhus til mere ydmyge modeller af genbrugsmaterialer er repræsenteret. Fælles for dem alle er ejernes utrolige fantasi, glæde og begejstring som Claus Dalby formidler på fornemste vis. Vist er vi misundelige på englænderne med deres lange drivhustradition, men Danmark, Norge og Sverige kan så sandelig også. Billederne er i en klasse for sig og her er til mange timers drømme i den mørke årstid.
  Det er spændende læsning når man ser, hvordan vi i Skandinavien har tilpasset vores drivhuse til den ofte kedelige sommer. Porcelænsovne, PH-lamper og arkitekttegnede møbler i den ene ende af skalaen og genbrug, fantasi og hyggelige gør-det-selv-løsninger i den anden, viser behovet for at opholde sig ”ude” mere eller mindre hele året. Her er noget for enhver smag og pengepung. Personligt er jeg meget betaget af de drivhuse, hvor man med gåpåmod, knofedt og uden smålig skelen til begrænsninger har formået at udleve sin egen drøm om et fristed. De overvejelser ejerne har gjort sig inden og under byggeriet er både inspirerende og lærerige. Man kan vælge til og fra efter eget behov for den ”rigtige” løsning findes ikke og netop de personlige valg gør denne bog så spændende og anvendelig.
  Ege

  SvarSlet
 2. Vis mig dit drivhus

  Sådan hedder Claus Dalbys nyeste bog, og jeg fik den netop ind ad døren, mens jeg gik og pakkede bil til et kursus i Schweiz. Drivhusbogen blev straks inkorporeret i rejsebiblioteket på trods af den stramme lugt. Det er som en forkølelse i anmarsch at læse i en nytrykt bog, men hvad gør man ikke for at tilfredsstille nysgerrigheden. Jeg har altid elsket drivhuse og har også bygget en del selv – det næstsidste er med i bogen – så det var meget fornøjeligt at læse om, og ikke mindst se, alle de mange interessante løsninger på problemet: hvordan skaber man sin egen, afgrænsede drivhuseffekt. Her er tusindvis af billeder, og ikke et for meget.
  Undervejs kom jeg til at fundere over titlen: Vis mig dit drivhus. Jeg synes, den er for upretentiøs. Den vækker fornemmelse af fredagsfjernsynsunderholdning.
  Hvad skulle bogen egentlig have heddet?
  ’Drivhusdrømme’ var nok det mest dækkende, men den havde Claus jo allerede skrevet, og ’Drivhusdrømme 2’ giver alt for kedelige associationer til den dårlige efterfølger af en god film.
  ’Drivhuse- virkeliggjorte drømme’. Dækkende og ufikst
  ’Drivhuse- materialisede drømme’. Også dækkende og også for tungt.
  ’Den store drivhusbog’. Virker for gammeldags.
  ’De tusind drivhuse’.Jah, sådan kunne den have heddet.
  ’217 drivhuse’. Det er min favorittitel. Den er kort og præcis, fortæller, hvad, det drejer sig om, samtidig med at alene tallet 217 (hvis det altså er det rigtige) viser storheden i bogen.
  For alle andre end Claus havde dette været en 5-års-plan.

  SvarSlet
 3. En mer inspirerende bok om drivhus kunne jeg ikke ønsket meg!
  121 fantastiske drivhus setter fantasien i sving. Claus har funnet frem til et meget bredt spekter av byggverk, som danner en stor informasjonsbank om hva som er mulig. Her får du inspirasjon til husets konstruksjon, bygningsdetaljer og fasong, og sågar til hvordan drivhuset kan brukes.

  Boken er en fryd å bla i, med flotte bilder og ren layout, akkurat slik vi forventer fra Dalby.

  Jeg har bare en ting å si: Er du nysgjerrig på drivhus? Kjøp denne boken!

  SvarSlet
 4. Længe ventet, og forventningerne var virkelig høje. Men som sædvanlig ingen skuffelse. Stor stor bog som, selv om jeg har surfet drivhuse på nettet i mere end et år, viser mange nye ideer. Jeg elsker at der er plads til alt fra paladser til små bitte perler. Selv parcelhushaver har fået plads, skønt, da rigtig mange danskere jo bor i parceller:-)
  Tak for endnu en fantastisk bog!
  Trine Davidsen

  SvarSlet
 5. Jag är helt förälskad! Vilken bok. Sedan den damp ner i min brevlåda i torsdags har inte familjen sett mycket av mig. Enda nackdelen är att min nackdel värker av ett par dagars läsande.....den är tung att läsa.....520 sidor!!!!!!!!

  SvarSlet
 6. Mai-Kathe och Stefan Westberg27. november 2012 kl. 20.48

  Ett praktverk för den som går och drömmer om ett eget växthus. Här kan man finna växthus och orangerier av alla slag, stort som smått, proffsbygge eller hemmabygge, för lågbudget eller lyxbudget. Och för de som redan är växthusägare bjuds här en outtömlig källa för nya idéer.
  Hög kvalitet på både text och bild och dessutom tryckt på papper med skön känsla.

  SvarSlet
 7. Vilken underbar bok, som överträffar alla förväntningar. Här finns verkligen något för alla, perfektionisten, hammasnickaren, romantikern och odlingstoken! Glädjen med ett växthus lyser igenom i så gott som alla avsnitt och man kan riktigt känna de medverkandes passion. Det är roligt att gränserna för vad som har hamnat i boken har gjorts ganska vida, det är inte bara renodlade växthus utan en hel del andra glasbyggnadsverk. Det är en stor och tung (nästan för tung!) bok, ett riktigt praktverk som man både kan bläddra i, och fastna i timtals med... Till skillnad från Claus första drivhusbok finns det inte så mycket historia och kringinformation om växthus, utan denna bok går rakt på presentationen av alla de växthus och de ägare som medverkar i boken. Mest av det bästa, liksom. Verkligen en bok att rekommendera till sig själv eller som perfekt present till vem som helst.

  Elin i Malmö

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Hvor er din bog, vis mig dit drivhus en skøn bog, jeg har læst i den i flere timer i dag, så er helt skæv i hovedet, den kan du godt være stolt over. Kan da varmt anbefale andre at erhverve sig bogen, der er "value for money". En lækker bog med flotte billeder.
  Mvh Jesper Svendsen

  SvarSlet
 9. Hei Claus. Jeg har publisert en omtale av boken din på min hageblogg http://bjarneshageblogg.blogspot.no Den er desverre for lang til å bli publisert direkte i kommentarfeltet her, men jeg ville bli glad hvis du allikevel fant tid til å lese den.
  Med hagehilsen fra Norge
  Bjarne Johannessen

  SvarSlet
 10. I November modtog jeg bogen ”Vis mig dit drivhus” en af de bøger der siden er læst og brugt flittig. Noget af det bedste ved bogen er
  1. bredden og variationen, at der er drivehuse fra det billige lidt primitive til den helt dyre ende.
  2. At det er den enkelte ejers historie der fortælles som er en kæmpe stor inspiration
  3. At bogen med sine flotte illustrationer/billeder beskriver, viser og giver inspiration til meget mere end selve drivhuset, men også placering, uden oms arealer og et væld af ideer.
  En bog hvor enhver der har interesse i drivehuse, eller er nysgerrig på om et drivhus kan blive min eller blot ønsker at læse i en bog der med alt sin ynde giver energi og åbner op for nysgerrighed og kreativitet
  Vil på det varmeste anbefale bogen en bog du kan kigge i, læse og finde inspiration i igen og igen
  Med venlig hilsen
  Kirsten Kallesøe

  SvarSlet
 11. Kære Claus :-)

  Vis mig dit drivhus - en sætning med flere betydninger. Dit store værk med denne titel er bare så fantastisk og inspirerende. Både for os der har fået sit drømmedrivhus og for dem der stadig er på drømme-stadiet. Hold da op et arbejde der er lagt bag denne bog... med et utal af rejser og havebesøg er denne bog virkelig mere end inspirerende og flot præsenteret.
  Den viser også rigtig godt at "alle slags havemennesker" virkelig kan have gavn glæde af præcis deres drivhus og stil : Stor som lille - intimt eller minimalistisk - nyt som (gen)brugt.

  Til trods for drivhusenes forskelligheder så er den røde tråd hele vejen igennem : "god smag" Man svømmer helt hen....

  Bogen er virkelig en god anmeldelse værd og kan max anbefales til alle have-elskere.

  så ...
  kære Claus Vis mig dit drivhus
  ikke mindst dit nye under opførelse pt.

  de skønneste havehilsner fra

  Helle Aagaard Hansen
  Sydfyn

  SvarSlet
 12. Kjære Claus, Jeg leser fortiden og gleder meg masse over din nye drivhusbok. Som mange andre drømmer jeg om et eget drivhus og boken din vil være til god hjelp når drivhuset endelig skal realiseres. Tror ikke det finnes en lignende bok på markedet med så mange eksempler på drivhus og utestuer. Utsøkte bilder og god design gjør boken til en estetisk nytelse for oss frosne nordboere. Interessant også å lese om menneskene bak drivhusene.

  SvarSlet
 13. Sindsyg smuk og meget berigede bog!Sand fornøjelse at se kreativitet udfoldet både indenfor og udenfor de forskellige huse. Dejligt at opleve at økonomisk begrænsning/frihed kan medvirke til en stor forskellighed. De bliver præsenteret ved nogle meget æstetiske billeder og hyggelige små beskrivelser fra de ligeså forskellige ejere. Det er i sandhed en meget flot og inspirerede bog. Tak:-)
  Helle Svagin

  SvarSlet
 14. Hej Claus.
  Jeg var så heldig at få din bog i julegave.
  Den er spændende og med mange smukke billeder.
  Den er til stor inspiration og glæde.
  Et digert værk som det tar`lang tid om at komme igennem, men der kommer også hele tiden nye ting frem som jeg ikke så ved første gennemlæsning.
  det er en bog som hos mig vil blive læst og bladret igennem igen og igen.
  Jeg fryder mig over hvor forskelligt husene er og hvordan man bruger sit hus.
  Det er både som "driverhus" og nyttehus. smukt.
  Venlig hilsen
  Bente Busk.

  SvarSlet
 15. Min recension av boken finns på Ad Libris och på min blogg http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8764108759
  http://ingmariesgarden.blogspot.se/

  Drivhus, växthus, orangeri, vinterträdgård, glasveranda, uterum, lusthus, friggebod, paviljong. Kärt barn har som bekant många namn. Den danske ’havemanden, forfatteren och forlaeggeren’ Claus Dalby har kommit med en ny bok. Han har besökt cirka 120 växthusägare i Danmark, Norge och Sverige och visar i denna bok i ord och bild hur många olika byggnader det finns som kan användas till att odla i. Vi får se dem alla, från den magnifikaste paviljong skapad av min trädgårdsidol Tage Andersen, till det minsta lilla uthus, som gjorts om till ett pyttelitet mycket charmigt växthus. I boken finner vi både nostalgiska, engelskinspirerade hus och moderna hus, dyra och billiga, färdigköpta och hemmabyggen. Växthus i alla de material. Ägarna berättar själva mycket personligt hur de har resonerat när de planerat, utformat och kanske själva byggt sina hus. Så har du tänkt att bygga ett växthus, så är Claus bok en verklig inspirationsbok. Boken är av tegelstensformat, 520 sidor, fyllda av förverkligade växthusdrömmar. Massor av underbara foton som verkligen berättar om växthusen. Boken är skriven på danska. Jag tycker att Claus Dalby skriver en mycket lättförståelig danska, och det man inte begriper kan man alltid googla. Boken visar dig på möjligheter som du inte visste fanns. Har du en tråkig carport? En trädgårdsskjul där ingen vill vara? Bygg om dem till växthus/uterum!

  SvarSlet
 16. Kære Claus Dalby
  Jeg bestilte bogen på dit forlag. Jeg valgte ikke at få den signeret, da jeg gerne ville have den på udgivelsesdagen. Desværre måtte jeg vente længe på at få bogen. Efter megen ventetid sendte jeg en mail til forlaget Klematis angående den manglende levering. Hurtigt blev jeg ringet op af en meget sympatisk herre, som kunne meddele at postvæsnet havde dummet sig. Der gik en dag og så havde jeg endelig bogen. Da vi stod og skulle en uge på ferie ( til Århus og Ebeltoft) blev den ferielæsning. Jeg blev dog ikke færdig med læsningen på ferien, så først i december sluttede 1.gennemlæsning.
  Det er en rigtig skøn bog med mange dejlige og inspirerende huse, men også meget forskellige huse.
  Det er spændende at se, hvordan husene er indrettet og ikke mindst, hvordan de er blevet til.
  Utrolig velskrevet med de skønneste fotos.
  Jeg kan og har varmt anbefalet bogen til haveelskere, både havemænd -og koner.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 17. Jag fick boken i julklapp och älskar den! I många år har jag letat efter en bok som verkligen visar olika växthus och som kan ge mig inspiration och idéer till mitt egna framtida bygge. Varje gång har jag blivit lite besviken eftersom det hittills inte har funnits en bok som verkligen har visat många olika varianter. Vis mig dit drivhus är en orgie och jag kan inte se mig mätt på alla vackra hus som finns i denna bibel. Tack, Claus, för att du skrev boken!

  SvarSlet
 18. Hvordan skaber man en helt særlig stemning i sit væksthus? Hvordan indretter man så man både får fornøjelsen af blomster og grøntsager? Jeg har i den grad manglet inspiration da jeg købte mit drivhus i foråret 2012. Men en åbenbaring kom meget hurtigt til mig, da jeg læste på Claus Dalbys blog, at han ville udgive en bog om netop dette emne. Forventningerne var høje og jeg har ofte bidt mig i læben for ikke at håbe for meget på en åbenbaring - Men den kom, Altså åbenbaringen. Så snart bogen var inde af døren kunne jeg begynde at vende side for side i en FANTASTISK bog som ikke finder sin mage. Jeg er blevet inspireret til at gå veje i min indretning og måde at organisere drivhuset på, som jeg slet ikke havde regnet med, og udfaldet er fantastisk; Intet mindre!
  Bogen "HVIS MIG DIT DRIVHUS" giver alle mulighed for at opleve en lang række private drivhusejere i Norden og få et indblik i, hvad de har gjort af særlige tiltag og hvilke tanker de har haft med sig i valget af deres drivhuse. Vi ser overdådige blomsteropstillinger og organiseringer som jeg ikke troede muligt. Drivhusene er alle unikke i hver deres udtryk og viser i den grad, hvilke typer personer der færdes der.
  De drivhusejere der har deltaget i bogen må være meget stolte over, at Claus Dalby har formået at lave en så unik bog, hvor hver enkelt drivhusejer får plads til at vise og fortælle deres historie!

  SvarSlet
 19. Jeg fik "Vis mig dit drivhus" i julegave, og ferien var reddet mht læsning, må jeg sige. Selv om den er lidt svær at sidde med i sengen, opvejes det af de mange spændende og meget forskellige fortællinger og de helt igennem fantastiske billeder.
  At læse bogen og henføres til forår og sommer er min måde at bruge "armchair gardening".
  Vi pønser selv på at lave vort helt eget væksthus, men derfor kan vi jo godt låne en idé eller flere... Og dem er der masser af, som samtidig får mig til at komme igennem vinterhumøret. Kan varmt anbefales som inspiration og opløftende læsning.

  SvarSlet
 20. Jorunn Valdresbråten5. januar 2013 kl. 15.12

  Tusen takk for inspirerende bok. Her blir alle forventninger innfridd, og nye skapt.. En overflod av flotte bilder, forklaringer og nyttige tips. Jeg blir dypt imponert av hvor mange dyktige hagefolk, selvbyggere og "selvplanleggere" som finnes.
  Dette er en "hurra-bok"
  Mvh Jorunn

  SvarSlet
 21. Karen Riemenschneider5. januar 2013 kl. 15.34

  Boganmeldelse
  Jeg fik "Vis mig dit drivhus" i julegave, en bog som jeg havde stående øverst på ønskesedlen. Det er den bedste armchair gardening man kan tænke sig. Fantastisk inspirerende og faktisk må jeg ind imellem op af stolen og ud i min egen udestue (som jeg bruger som frostfrir drivhus) og udføre eller overveje en eller anden løsning som jeg netop har læst om i bogen.
  Alene de gode billeder gør jo en i godt humør :-), men det er også spændende med de små personlige historier om hvert enkelt drivhus.
  En ekstra bonus er de gode og brugbare internet-adresser som optræder hvor div. hjemmesider el. forhandlere er omtalt i bogen. Supergod idé.

  Venlig hilsen
  Karen Riemenschneider
  Frederikssund

  SvarSlet
 22. Jeg har aldrig sådan rigtig været interesseret i drivhus....altså lige indtil jeg blev "fanget" af Claus Dalby´s verden og hans drivhus. Læste den første bog og pludselig blev interessen vakt. Har nu selv fået et dejligt drivhus og det er alle tiders.

  Så selvfølgelig stod den nye Drivhus bog højest på ønskelisten. Og jeg var heldig og få den.

  Jeg kan varmt anbefalet bogen. For det første er det den sædvanlig flotte kvalitet, men bogen er også velskrevet (selvfølgelig) og med en masse smukke drivhus og dertil hørende lækkerier, hvis man nu skulle have brug for det.

  Dejlig bog med mange timers skøn læsning.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 23. Endelig oprandt dagen hvor bogen: Vis mig dit drivhus blev udgivet.
  Bogen har levet helt op til mine forventninger.Den har smukke billeder,som sammen med teksten indbyder til at blive læst igen og igen.
  På de første sider er der et billedindex,som letter senere udvælgelse af huse jeg har fattet særlig interesse for.
  Bogen er fyldt med værdifulde oplysninger,anvisninger og tips hvis man planlægger at bygge drivhus.
  Det er perfekt med det brede udvalg af huse idet der er noget for en hver smag og pengepung.

  SvarSlet
 24. Det er en fantastisk bog...og man tror næsten ikk sine egne øjne når man bladrer den igennem...sikke en mangfoldighed og sikke kreative sjæle, som alle har sat deres helt personlige præg...det er en fantastisk bog, med mange timers tidsfordriv i...inden det snart bliver havevejr ! Lene'S

  SvarSlet
 25. "Vis mig dit drivhus" lever på det smukkeste op til sin titel. Et lækkert design, fine fotos også af fine detaljer - men temmelig uhåndterbar p.g.a. sin størrelse.På den anden side ville jeg ikke have undværet nogle af de vidt forskellige huse, der alle lyser af have glæde.For mig kommer den lige på det rigtige tidspunkt til at inspirere mig til indretningen af mit nyopførte drømmedrivhus. Mvh Dorte Andresen

  SvarSlet
 26. Jeg var så heldig at få lidt penge i julegaver og jeg vidste straks hvad de skulle bruges til Claus Dalbys nye bog Vis mig dit drivhus.
  Lige efter nytår modtog jeg den så og hvor er den dejlig.
  Det jeg rigtig godt kan lide ved den er at det er helt almindelige mennesker man møder og de fortæller om deres drivhuse på en skøn måde.
  Jeg har selv et drivhus og en stor del af inspirationen til at få det var Claus Dalbys første bog om drivhusdrømme, der ligesom den nye bog viser at et drivhus er så meget mere en agurker og tomater
  mvh
  Lene Jensen

  SvarSlet
 27. Kære Claus
  Jeg er bare benovet over den nye bog - har mange af dine bøger, men denne slår dem alle. Og så nyder jeg samtidig med de dejlige billeder, at glæde mig over teksten. Det gør jeg hver gang du udgiver en bog.
  MVH
  Villahaven i Risskov

  SvarSlet
 28. Vis Mig Dit Drivhus
  Allerede da det blev udmeldt at en bog med denne titel var på vej fra Claus' kyndige havehånd, var det med stor forventning men også en smule frygt at jeg så frem til dens udgivelse. For Claus, dine drivhusbøger koster mig mange penge!
  Da jeg for 4 år siden blev opmærksom på Drivhusdrømme, havde jeg et helt almindeligt 10 kvm alu-drivhus. Meget praktisk men ikke særlig kønt. Drivhusdrømmene om et større blev i den grad forstærket af Drivhusdrømme, så hurtigt blev det gamle sat til salg og et nyt bestilt. Denne gang dobbelt så stort og med masser af højde, så der var plads til både at drive planter og selv at drive - dog stadig i alu men denne gang i en lækker engelsk Racing Green. Vi tilføjede en terrasse med pergola og så var drømmen opfyldt. Troede jeg.....for så kom Vis Mig Dit Drivhus! Og nye drømme blev til i mit tilvoksede havehoved, for sikke en lækker bog fyldt med inspirerede billeder og ord! Og nu kan jeg jo slet ikke leve uden et orangeri/havestue bygget i forbindelse med vores hus. Hvordan dette skal spænde an, ved jeg ikke endnu, men bygget skal det nok blive!
  Så stor tak til Claus for endnu en fantastisk bog fyldt med drømme. Men lad der lige gå en del år inden du laver den næste....vi skal jo kunne nå at spare sammen til det næste projekt....

  SvarSlet
 29. Hej Claus.
  Hvilken skøn bog Når jeg sidder og læser i den drømmer jeg mig til forår og sommer. Tak for endnu en FLOT Bog. glæder mig til flere.vh. Lilian

  SvarSlet
 30. Hej Claus.Jeg har fået din bog i julegave. Det er rart at se alle de forskellige måder at lave et drivhus på,og at det sagtens kan være bygget af genbrugsmaterialer og ikke bare et standard model. Helt igennem en skøn bog som virkelig er inspirerede. Mvh. grethe

  SvarSlet
 31. Denne fantastiske bog lå under juletræet fra svigermor og svigerfar og lykkelig var jeg, mens min kære mand nok ikke sendte sine forældre mange søde tanker. For han ved godt hvad klokken er slået når jeg får sådan en bog i hænderne. Bogen skuffer ikke og jeg er endnu mere glad for den end jeg har været for Drivhusdrømme, for denne rummer stort set alt hvad man kan drømme om af drivhuse.. Enhver må kunne finde noget der ligner et drømme drivhus. Der gik ikke mange timer før jeg var i gang med at planlægge et drivhus i umiddelbar forlængelse af terrassen og noget af det jeg virkelig synes bogen formår er at vise at det slet ikke er så svært selv at bygge, så jeg har målt og tænkt og kigget i bogen igen og igen for lige at finde de der gode detaljer som kan gøre mit drivhus perfekt........og sådan tror jeg mange må få det af at læse denne bog. Jeg kan kun anbefale bogen , den er fantastisk også til bare at drømme sig væk en kold vinterdag. Her kan man tale om drivhuseffekt på den rigtig gode måde. :-)

  SvarSlet
 32. Fantastisk - endnu en fantastisk bog, trods høje forventninger. Total inspiration i mange forskellige stilarter, hvor man får lyst til at bygge hundredevis af drivhuse/orangerier. Kan varmt anbefales! Glæder mig allerede til næste bog til samlingen! De bedste hilsner Gitte Frydensberg

  SvarSlet
 33. Super dejlig julegave at få!!! og dejligt med tid til rigtig at fordybe sig i de dejlig billeder og gode fortællinger til hvert enkelt lille "paradis". Dejligt -dejligt -dejligt og meget inspirerende. Og så rigtig dejligt med gode links og henvisninger, så da bogen var slugt (første gang - og det er bestemt en bog, der skal læses mange gange - og kan tages frem fordi man bare lige skal nyde et enkelt drivhus eller to...) så var det på nettet for at se mere fx nogle af de glade ejeres egne blogs, producenter mv. Og ja - måske fandt jeg også det drivhus, som skal stå i vores have - nu har jeg i hvert tilfælde en favorit og et godt link. Skøn bog - håber Den hvide have kommer inden min fødselsdag ultimo marts... Mange have - og drivhus hilsner Trine V.

  SvarSlet
 34. Hej Claus.. Tak for en MEGET inspirende bog...! Jeg har fået den i julegave og hold da op hvor kan man bare blive ved med at finde nyttig information, og flotte billeder... Nu skal jeg bare igang med mit nye drivhus :) - Jeg føler mig i hvert fald godt klædt på nu.
  SÅ tak for en god bog, og for nogle gode tv udsendelser!
  Vh. Daniela

  SvarSlet
 35. Kære Claus

  En fantastisk bog som jeg varmt kan anbefale til alle, som har lyst til inspiration inden for væksthuse.
  Det er ligegyldigt om man selv vil bygge, købe et væksthus, eller om man bare har lyst til at kikke og få gode ideer, som der virkelig er rigtig mange af i de 120 forskellige væksthuse kan den bruges.
  Men også hvis man bare har lyst til at sidde og bladre i en rigtig god bog og nyde de fantiske gode billeder og beskrivelser kan den varmt anbefales, den er utrolig levende og velskreven, ligesom Claus`s andre bøger. Bøger som jeg ikke vil undvære.
  Glæder mig allerede rigtig meget til næste skud på stammen kommer.
  SÅ TIL ALLE JER DER ENDNU IKKE HAR FÅET DEN KØBT ELLER SAT PÅ ØNSKESEDDEL SKYND JER I BLIVER IKKE SKUFFET.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 36. Pia Mikkelsen Als.

  Sikke en bog fyldt med inspiration til os andre som også har et drivhus. Bogen kan kigges i igen og igen og igen. Og TAK Claus for alle dine andre bøger som giver inspiration til vores have og drivhus. Jeg har her i efteråret lagt 5.000 tulipanløg på vores 754 m2 grund, så glæder mig helt vildt til forår, så håber jeg vinder en tur til din fantastiske have

  SvarSlet
 37. Kære Claus, tak for en vidunderlig drivhusbog, som kan sætte fantasien i gang både mentalt og fysisk. Det gode ved bogen er at du tydelig viser, at det ikke kommer an på ens pengepung, men at bygge eller få bygget et drivhus, udelukkende handler om ens egen fantasi, mod, lyst til projektet og at man kan få meget ud af genbrug, de har deres helt egen uimodstålig charme. Selvfølgelig skal de nye ikke forklejnes, de er også skønne. Jeg har selv fået et nyt orangeri sidste forår, men tror også at jeg må eje et efter fatasien. Her kommer bogen helt på sin plads med skønne billeder, tekster og mennesker. KØB DEN, NYD DEN. Jeg fik først have for 3 år siden, har ikke haft tid før, så syntes selv jeg er kommet langt, takket været dine inspirende udsendelser, bøger og nettet. Haven er min meditation, her får jeg så meget livsbekræftigelse, nydelse, ro og vildskab tilbage. Min mand siger at nu kan der ikke være mere i haven, hvorpå jeg svarer, ok jow, claus siger at det bare skal skrues ned :). Håber at være en af de udvalgte :).

  SvarSlet
 38. Kære Claus.
  Et af de ord jeg gang på gang støder på på din blog er "havetosser".
  Det kan jeg nok ikke tillade mig at benævne mig selv, da jeg jo nu "kun" har en altan.
  Men at jeg så stadig er tosset med dine bøger - og sluger alt, hvad du skriver på bloggen - fortæller nok alt om hvor god du er.
  "Vis mig dit drivhus" har jeg læst og kigget både forfra og bagfra - og om og om igen. Der er bare SÅ mange idéer, jeg kan bruge her. For mine 14 kvm altan er jo stort set at sammenligne med et drivhus, og så er der pludselig ingen grænser for, hvad jeg kan "hugge" fra bogen.

  Kærlig hilsen

  PS: At få folk uden have til bare at MÅTTE EJE dine bøger - se det er en kunst, Claus!

  SvarSlet
 39. Kære Claus

  Igen i år havde jeg ønsket mig en af dine fantastisk smukke bøger - denne gang: Vis mig dig drivhus" Den blev læst i sofaen i løbet af juledagene, mens der blev indtaget julebag - ren hygge. Bogen er ren magi og jeg elsker at bladre i den og drømme mig til det drivhus jeg engang skal have bygget. Bogen er bugner af inspiration.
  endnu engang TAK for en fantastisk oplevelse.

  De kærligste hilsener fra Tina

  SvarSlet
 40. Vis mig dit drivhus er den bedste og mest inspirende drivhusbog til dato. Aldrig har der været samlet så meget inspiration og skaberglæde i en og samme bog. Jeg får en ubeskrivelig lyst til omgående at gå på jagt efter brugte vinduer med fine sprosser og andre detaljer, til endnu et drivhus i min have. Det helt unikke ved bogen er at den også er for mennesker og ikke kun tomater og agurker. At man i den grad inspires til at bruge drivhuset som en stue i haven. Jeg glæder mig over alle de skønne fotos i bogen, hvor der er så mange detaljer, at man hver gang man læser/kigger i bogen opdager noget nyt.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 41. Vis mig dit drivhus er helt utrolig inspirerede. Jeg var tidligere en smule uinspireret hvad have angik, men det har bla. Dine bøger været med til at ændre, også den her lever i den grad op til forventningerne. Billederne er som altid smukke og jeg bliver glad bare jeg kigger i den. Nu mangler jeg bare at se haven live, det kunne være virkelig interessant. Men flot bog....

  SvarSlet
 42. Vis Mig Dit Drivhus er en fantastisk og inspirerende bog.

  Jeg synes ikke man behøver at være specielt haveinteresseret for at nyde bogen. Historierne er personlige og man kan fornemme at de medvirkende er meget entusiastiske omkring deres drivhusprojekter.

  Bogen er spækket med rigtig mange lækre billeder, og jeg synes variationen er stor blandt de forskellige drivhuse. Der er virkelig noget for enhver smag og pengepung.

  Jeg "slugte" bogen på 2 dage, men det er heldigvis en bog man kan blive ved at finde inspiration i om og om igen. Det eneste minus jeg kan finde ved Claus Dalbys drivhusbøger er, at prisen på diverse genbrugsmaterialer til drivhuse er blevet ret så dyre. ;-)
  Jeg synes det vidner om, at Hr. Dalby er rigtig god til at inspirere og ramme et virkelig bredt publikum.

  SvarSlet
 43. skøn, lækker og inspirerede bog.Det som gør den så skøn er kombinationen af alle de lækre billeder af drivhusene,som er i ALLE mulige afstøbninger . Det er et utrolig varieret udbud og det er et kæmpe aktiv .Bogens billeder indeholder ligeledes indretninger af drivhusene og områder omkring . Dette er simpelthen med til at gøre at man kommer helt ind under huden på hvert enkelt , skønt.
  Ligeledes er beskrivelserne af drivhusenes opståen, opbyggelse så værdifuld at få med det er med til at vi læsere næsten er med i projekterne selv og får ejerskab af bogen. Tak for endnu en fantastisk bog med de smukkeste fotos man kan suge sig ind i og drømme drivhusømme.vh Vicki

  SvarSlet
 44. skøn, lækker og inspirerede bog.Det som gør den så skøn er kombinationen af alle de lækre billeder af drivhusene,som er i ALLE mulige afstøbninger . Det er et utrolig varieret udbud og det er et kæmpe aktiv .Bogens billeder indeholder ligeledes indretninger af drivhusene og områder omkring . Dette er simpelthen med til at gøre at man kommer helt ind under huden på hvert enkelt , skønt.
  Ligeledes er beskrivelserne af drivhusenes opståen, opbyggelse så værdifuld at få med det er med til at vi læsere næsten er med i projekterne selv og får ejerskab af bogen. Tak for endnu en fantastisk bog med de smukkeste fotos man kan suge sig ind i og drømme drivhusømme.vh Vicki

  SvarSlet
 45. En lækker og meget brugbar bog, som virkelig giver lyst til - endnu - et drivhus. Det er dejligt med inspiration, men også, at du Claus, er rigtig god til altid at krydre billeder og omtale med lavpraktiske oplysninger, som hjælp til at man selv kommer igang og ikke bare drømmer.....

  SvarSlet
 46. Helle Jørgensen6. januar 2013 kl. 12.30

  Jeg har længe haft en drøm om at få mit helt eget drivhus, og efter at have læst "Vis mig dit drivhus" er min drøm bestemt ikke blevet mindre. Bogen er fyldt med inspiration, ideer og meget flotte billeder af drivhuse.

  SvarSlet
 47. Jeg fik endelig Vis mig dit drivhus i julegave, hvilket også bare manglede, da jeg har alle de andre bøger. Førs i dag fik jeg tid til begynde på bogen, men kun ganske kort, for vupti, så var jeg da lige i krig med at få ryddet lidt op i mit eget meget lille beskedne drivhus, som dog ikke desto mindre rummer store og ambitiøse drømme. Der blev ryddet og vasket og drømmene voksede i takt med rygsmerterne. Nu skal der bestilles frø og rulles avispotter. Og selvom huset er beskedent er det ikke småting der er drevet frem, ja næsten til vanvid i det efterhånden 25 år gamle hus. Der bliver dyrket planter og drukket alt fra the til vin. Naturligvis kan man drømme og fantasere om et orangeri, navnlig nu da efterlønnen og tiden er i hus, men det er jo i virkeligheden ikke størrelsen men gørelsen der er det afgørende. Tak for gode bøger og hyggelige og lærerige oplysninger, dels på din hjemmeside men også i tidligere TV-udsendelser.
  Mange venlige havehilsner. Sonja Refstrup Kildeskovvej 7 4100 Ringsted

  SvarSlet
 48. Allerede da jeg hørte det allerførste pip om den nye drivhusbog var jeg helt sikker på at den måtte jeg bare eje.
  Fulgte derefter spændt med, hver gang der blev løftet lidt af sløret for indholdet og til sidst var jeg så spændt at jeg simpelthen ikke kunne/turde vente på at jeg eventuelt fik den i julegave.
  Sæt nu den blev udsolgt eller noget - ja mange mærkelige tanker rumsterede rundt i mit havetossede hoved ;-)
  Nu kunne man jo så måske godt frygte at mine tårnhøje forventninger ville betyde at jeg kun kunne blive skuffet - bare en lille bitte smule.
  Mennnn - næhhh nej - alle forventningerne og endda meget mere til, blev så rigeligt indfriet, da jeg endelig sad med "Vis mig dit drivhus" :-)))))))))

  Den er simpelthen bare fuldstændig FANTASTISK ! ! !

  Efter den første hurtige gennemkikning, har jeg været den igennem flere gange og hele tiden er der nyt at opdage og blive inspireret af.
  Siden den kom ind af døren, har den ligget fast på mit sofabord og flere af de gæster vi har haft er, når de bare lige har skullet kikke lidt, blevet helt opslugt og har næsten ikke kunnet lægge den fra sig igen - HI HI

  Det er en bog som jeg helt sikkert vil kikke i igen og igen.
  Den kan på det aller varmeste anbefales.

  SvarSlet
 49. "Vis mig dit drivhus" er en fantastisk bog som kan genlæses og bladres igennem rigtig mange gange. Vi går i byggetanker omkring vores eget orangeri, og her er "Vis mig dit drivhus" til rigtig stor inspiration - ikke mindst de meget flotte fotos, der virkelig sætter gang i drømmene - og der er noget for enhver smag og enhver drøm.

  De størte anbefalinger herfra til denne bog.

  SvarSlet
 50. Hej Claus
  Jeg var så heldig at møde dig på bogmessen i Bellacentret og købte "Vis mig dit drivhus" som lidt forkælelse til mig selv.
  Jeg må sige at jeg blev meget begejstret over at du endnu engang overrasker med den sans du har for skønhed og detaljer. Din enkle og gode måde du kan formidle på,de mange smukke billeder der virkelig giver inspiration og ideer og får drømmene igang.
  Der er bare lidt for enhver smag og pengepung.
  Jeg tror virkelig at denne bog sætter gang i manges drømme og er med til at få mere fokus på have- og udeliv og en god mulighed for at forlænge sæsonen, så vi ikke behøver at rejse sydpå, men har lyst til at blive hjemme og nyde vores eget og forskønne vores
  have og hjem.
  Virkelig godt gået, endnu engang.
  Glæder mig til din næste bog.

  Mange hilsner fra Bente fra Bornholm

  SvarSlet
 51. Hej Claus
  PRAGTFULD bog, som jegh har brugt som julegave, og selv har modtaget i julegave. Nu er jeg ldt op til års og synes, at bogen er noget tung at sidde med i skødt. ---Måske skulle den have været delt i bind 1 og 2 ?
  Mange hilsener fra farmor Birthe

  SvarSlet
 52. "Vis mig dit drivhus" er en hæsblæsende tour de force gennem beskrivelser af det ene bemærkelsesværdige drivhusprojekt efter det andet. Som haveentusiast er det svært ikke at anerkende og påskønne værkets store omfang. Samtidig sidder jeg som læser dog tilbage med følelsen af, at der godt kunne være prioriteret eller sorteret i antallet af drivhuse. En tematisk opdeling ville sikkert have kunnet afhjælpe den følelse af zapperi, man ofte sidder tilbage med efter flere meget små afsnit om halv-ordinære drivhusprojekter.
  "Vis mig dit drivhus" er godt på vej til at blive en bibel for kommende drivhusbyggere. Men anvendeligheden begrænses af, at der ikke er lagt vægt på opstilling af fakta såsom størrelse, materiale, pris osv. Mange vil formentlig sidde tilbage med spørgsmål om netop dette, når favoritdrivhuset er fundet.
  Bogen giver som sådan et fantastisk tidsbillede på de mange spændende drivhuse, der popper op rundt omkring os. Men på en gråvejrsdag som denne lader den os tilbage med spørgsmålene. Hvorfor er det, at vi bruger halve formuer på haveglas i lange baner? Og hvilken plads har alle disse nybyggede glaspaladser i vores travle liv om 20 år?
  Claus - du får 5 store cremefarvede tulipaner for dit dejlige værk. (De suppleres selvfølgelig af narcisser i industrielle mængder :-)  SvarSlet
 53. Med hilsen fra Jette Juul - om "Vis mig dit drivhus":
  Fantastisk bog med en masse dejlige billeder, og samtidig er den en rigtig god inspirationskilde. Man kan kun blive i godt humør, når man sidder og kigger/læser i den. Det er god terapi på en trist og grå januardag. Man kommer til at længes efter foråret - det kan ikke gå hurtigt nok.
  Det er en fantastisk research og arbejdsindsats, der ligger bag bogen, og det er imponerende, at der findes så mange kreative mennesker. Mange af drivhusene er lavet af genbrugsmateriale. Det er også hyggeligt at læse om, hvordan folk har fået idéen til netop deres drivhus.
  Bogen er mere end en anbefaling værd.
  Det vil samtidig være en stor glæde, hvis jeg (og min mand) var så heldige at blive udtrukket til et besøg.

  SvarSlet
 54. Hei Claus

  Endelig kom boken som vi hagegale hadde ventet på.
  520 sider med vakkre bilder, kreative løsninger og masse godt lesestoff. Vi dykker ned i en verden av bilder, gjennbruk, ulike løsninger, byggeteknikker og nettadresser. Vi som drømmer om et drivhus, bakstehus, oragneri har fått enda flere ideer å spinne videre på. Bøkene til Claus kan åpnes igjen og igjen de lånes ut kommer tilbake og leses på nytt. Det er det som er så flott med bøker. Virkelig morro å se alle de menneskene som har åpnet sine haver til inspirasjon for alle oss andre, stor takk!! Jeg kan bare nok en gang si løp og kjøp boken.. og vi gleder oss veldig til neste utgivelse `den hvite hagen`så er det ikke lenge til våren er her, snøen har sagt farvell og vi igjen kan stå med hendene i jorda, ha en in uke!
  Camilla

  SvarSlet
 55. Så fort jag fick nyss om att denna Bok var på G… Denna ska jag bara ha !! ;))

  Dels för jag är mycket intresserad av glasbygge av olika slag, särskilt inom trädgårds gebiten och vi har alltid önskat oss ett växthus av egen stil, samt att boken har en och annan konstruktions förslag på några av driv-/växthusen. Stort plus för det!
  Och att Claus Dalby skriver på ett intressant och lockande sätt, vilket gör att man blir som uppslukad (trots bokens många sidor och att den på danska dessutom, ;) så är det inga problem att läsa den, snarare tvärtom att den ger mej ett ytterligare plus -man lär sig ett nytt språk på
  köpet.
  De otroliga bilderna! är också suveräna som vägledning i fall man fastnar i nån förståelse tvist i danskan. Sen att de även för bort en till annan värld, Sagornas drömvärld - att–vilja-en –sån- och-en-sån drivhus … …

  Extra kul är att vi är på gång att bygga ett växthus och ett drivhus i det närmaste, så denna bok blir perfekt för att ge oss inspiritation på hög nivå. Tack för denna underbara bok, Claus!

  / Salla Fischlein
  Högesta, Skåne

  SvarSlet
 56. Et digert værk har set dagens lys på havebogsfronten. Bogen er visuelt imponerende, gedigen og af en meget lækker kvalitet. Den er spækket med forfatterens smukke billeder og emmer af kærlighed til emnet.
  Drivhuse.
  Det er en mageløs gennemgang af yderst forskellige af slagsen placeret rundt om i kongeriget samt i Norge og Sverige.

  Man hæfter sig ved den fantasirigdom, ejerne har lagt for dagen, både hvad angår form og størrelse, udnyttelse af tilgængelige materialer samt brug af egne, familiens og venners ressourcer til drømmenes virkeliggørelse.

  Mange er handymen, og man kan af billederne se, at hænderne har været godt skruet på. Andre har kendt deres håndværksmæssige begrænsning og forskaffet professionel hjælp til dele af processen.
  Husene er vidt forskellige og alle meget charmerende. Der er store og små, luftige og solide, tilbyggede og fritstående modeller.
  Det fremgår tydeligt, at alle ejerne er glade for deres investering, og at husene forlænger udesæsonerne betragteligt.

  For alle os, som har en drivhusejer i maven, er der nok at tage ind af fra bogen. Der stilles skarpt på mange detaljer: Konstruktioner, gulvbelægninger, hvilekroge, arbejdsborde, hylder brændeovne, vandløsninger, fontæner -for bare at nævne nogen.
  Her er stor variation for både planter og mennesker.
  Udfordringerne bliver, hvilke valg man skal foretage samt de økonomiske muligheder.

  Claus Dalbys bøger er alle af høj kvalitet, og sidste skud på stammen lader ikke noget tilbage at ønske.
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 57. Kære Claus. Jeg er også een af dem, der har fået din dejlige bog i julegave, og selvom min mand og jeg har den mindste lillebitte have, hvor der formentlig aldrig vil blive plads til et drivhus, så elsker jeg at drømme mig hen til de større vidder, hvor der kunne være plads. Din bog er simpelthen fantastisk. Elsker farverne og billederne. Kan kun anbefales..og til jer der intet drivhus har :)

  Hilsen Julie Pedersen, Aarhus

  SvarSlet
 58. Käre Claus, tack för att du skrivit ännu en underbar bok. Den får inte stå med de andra i "Claus-hyllan" utan måste ligga framme så att alla kan läsa i den när de tittar in. Jag fick den i julklapp och här har jag nu suttit helgerna igenom och bara njutit av alla härliga bilder. Det bästa av allt är att jag här fann vad jag länge sökt:ett litet,vackert växthus att köpa färdigt. Det är Renate Rosenmeiers drivhus i Vedbaek.
  Med tillönskan om ett riktigt lyckosamt trädgårdsår hälsar
  Margareta i Särö

  SvarSlet
 59. Kære Claus

  Hvis jeg var et drivhus, hvilket et var jeg så? Ja, det er jeg ved at finde ud af. Ved den første hurtige gennembladring stod det mig ihvertfald klart at jeg har lyst til at bygge. Bygge drivhus. Mand så liiiidt træt ud, da jeg ellers meget glædesstrålende fortalte om mine nye planer. Har i flere år tænkt på en pergola, der kunne give lidt læ. Men ikke kommet igang med den endnu og nu står det jo klart, at det er fordi jeg hellere vil have drivhus mere. I en helt anden kaliber end den jeg har i forvejen, som er i traditionel alu/glas. Den må jeg nøjes med at plante smukke planter omkring, som dine andre bøger altid kan give inspiration til.
  Omkring de nye byggeprojekt skal der først drømmes, tegnes, diskuteres, grubles og læses flere bøger. Det bliver ikke lige her i foråret jeg finder saven frem. Men jeg glæder mig til forløbet. For glæde sig det skal man og tro på at man finder en løsning på de problemer der opstår. En skønne dag kan jeg tage et meget fint billed af det drivhus der er mig.
  Din bog er af den slags man kan tage frem mange gange og til stadighed opdage nye ting i. Det er luksus. Og så formår den med sin tyngde, at holde mig på plads i sofaen....lidt endnu.

  Vh Karina, Viborg

  SvarSlet
 60. Alletiders bog som jeg fik i julegave.Jeg havde første bog om drivhuse fra din hånd også så jeg var meget spændt på at se den nye og forventningerne blev til fulde indfriet.Særligt spændende når vi selv havde fået sat et 40 kvm stort drivhus op, godt nok ikke træ eller i hvidt , men genbrug fra industri, som jeg er meget glad for og glæder mig til at bruge i sæsonen som vel er hele året.men tilbage til bogen - der er mange fine detaljer som man kun kan blive inspireret af og 'stjæle' fra.En bog som kan kaldes en rigtig kaffebog og armchairgardening-bog.Kan kun anbefales på det varmeste.

  Venlig hilsen Lotte

  SvarSlet
 61. Fantastisk flott bok !! Perfekt for de som går med planer om å skaffe seg et drivhus, men også for de som ikke var klar over at de ønsket seg dette. Etter å ha sett boken, ønsker de seg definitivt et drivhus :) Oversiktlig med fine bilder. Jeg elsker denne boken !

  SvarSlet
 62. Du har en særlig evne til at skabe det gode humør og en indre varme. hvordan kan man undgå at komme i godt humør når man griber fat i denne mursten i bogreolen, på vej mod morgenbordet eller sofaen, glæder man sig allerede, man ved da, når man tidligere har læst flere af dine bøger, at der er lækkerier i vente. Du formår med dine dejlige billeder og velpasset beskrivelser at sætte en´ i en tilstand af lykkefølelse, og sprudlende havelyst. Hvor er det befriende at du har valgt at se ud over din egen stil, og i stedet vise, at selv om man ikke bor i patriciavilla er der rigtig mange fine muligheder, for at skabe den helt rigtige stemning og samhørighed.
  Hilsen Mosekonen

  SvarSlet
 63. Har fået din fantastiske bog af min kære mand i julegave. Han byggede selv drivhus til mig hele sidste forår / sommer så der er masser af inspiration til indretning :)Har været igang med at lave "æselørebekæmpere" for ikke at ødelægge den flotte bog :)
  Syntes det er godt du har vedhæftet links til forskellige blogs som jeg har fået en aldeles dejlig søndag til at gå med at kigge ind på.
  Helt igennem dejlig bog så jeg kan få tiden til at gå indtil vi igen kan få fingerene i jorden.
  MVH Marit Hughes

  SvarSlet
 64. Fik bogen i Julegave efter at have gjort kraftigt opmærksom på udgivelsen. En rigtig Dreamhouse of a Greenhouse bog som jeg nok skal komme til at bladre i lige så meget som jeg stadig gør i drivhusdrømme. Claus fortjener ros for at have dækket et så bredt udvalg af enkle og ambitiøse selvbygger drivhuse, at der må være konstruktiv information og inspiration for næsten enhver haveejer. Tror ikke en bog des lige findes.

  SvarSlet
 65. Jeg har med interesse købt, læst eller lånt mange af Claus Dalby's bøger og må sige - det er nogle fantastiske bøger at gå ombord i. Derfor var mine forventninger meget høje da jeg købte :Vis mig dit drivhus - og jeg må sige at selv mine største forventninger blev indfriet. I bogen bliver der brugt et meget smukt og let læseligt sprog, det er nogle helt fantastiske billeder med mange detaljer og man bliver virkeligt inspireret og får gode ideer til sin egen have og udestue. De venligste hilsner Eliane Petersen

  SvarSlet
 66. Mesteren har gjort det igen!!
  Med den sidste fantastiske bog Vis mig dit DRIVHUS fortæller Claus Dalby på en meget inspirerende måde om tanker og tilblivelse af de mange forskellige drivhuse, så man ikke kan undgå at blive forelsket.
  Selv er jeg slet ikke i tvivl om, hvordan mit hus skulle se ud med integreret koidam, hvis jeg havde økonomi og kræfter til det.
  Skøn bog og godt gået Claus <3

  SvarSlet
 67. Da jeg hørte om den nye drivhusbog, tænkte jeg først, at mit behov for drivhusbøger og drivhusinspiration allerede var dækket. FORKERT! For hvad sker der, så snart man har passeret solhverv........ja, så går man i frøsåningshumør og er fuldstændig syg efter forår og fremspiring og drivhuse! Derfor måtte jeg også eje denne bog og den kan varmt anbefales til alle havemennesker, uagtet om du har pengepungen fuld eller du har nogen synderlig succes med din frøsåning (jeg tilhører desværre begge kategorier).
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 68. Hej Claus
  Jeg glædede mig til at din bog ” vis mig dit drivhus” udkom. Jeg havde bestilt den hos dit forlag for at få den hurtigt muligt. Da den kom satte jeg bare i sofaen med en god kop te og bladrer den igennem og var vildt begejstret, tænk at der er så mange kreative mennesker. Jeg synes at det er fantastisk, så forskelligt man har tolket emnet drivhuse. Jeg føler mig meget inspireret, der er noget for en hver smag og der er så mange ideer som, det er muligt at lave sin egen fortolkning af. Det er så dejligt med de mange fotos til at underbygge teksten og hyggeligt med billeder af de mennesker som har bygget deres drøm af et drivhus. Det er rigtigt dejligt i denne mørke tid at tage bogen frem og drømme om den snart foran stående havesæson. Tak for endnu en dejlig have bog fra dig.
  MVH. Ulla Holmgaard

  SvarSlet
 69. Jeg har været så heldig at få bogen "Vis mig dit drivhus" i julegave, eller heldig er nok så meget sagt, for jeg havde gjort meget ud af at fortælle, at den var højest på listen over ønsker. Nå, men da gæsterne var taget hjem juleaften og det var blevet midnat, satte jeg mig ellers til rette med en dejlig kop kaffe og gik igang. Og hold da nu op hvor blev jeg overvældet af alle de fantastiske og inspirerende billeder, de skønne historier og den fornemmelse af intimitet jeg følte ved at få lov at komme så tæt på en masse menneskers allerhelligste.
  Bogen er simpelthen helt unik. Claus Dalby forstår at fortælle historier, både i ord og billeder, så man helt forsvinder ind i en anden verden.
  Det unikke består også i den store forskellighed de udvalgte drivhuse repræsenterer. Der er noget for enhver smag og pengepung. Lige fra de små, selvbyggede huse med stor sjæl og charme, til store glashuse, så smukke og overvældende,at det virker helt uvirkeligt. Tusind tak for oplevelsen.

  SvarSlet
 70. Kære Claus

  Tusind tak for din signatur i din nye dejlige bog "Vis mig dit drivhus" Fik den i julegave af min dejlige kæreste efter et par vink med en vognstang. Da jeg spurgte om han havde husket, at få den signeret måtte han skynsomt til tasterne, OG I nåede at få den med. TUSIND TAK !!!
  Jamen hvad kan man næsten sige, der ikke er sagt før ??? DU forstår at sætte drømme i gang, som man ikke vidste var mulige. DU hentede blomsterne ind i mit univers, som jeg ikke vidste fandtes. DU startede min haveinteresse, som jeg ikke anede lå i mig. Og med denne bog har du blot gjort det IGEN.
  TAK for din skønne/inspirerende måde at videreformidle haveglæden til os !!! Love it...
  Stort knuz
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 71. Flora-Anette skrev:

  En KÆMPE favnfuld af forrygende orangerier og drivhuse vælter ud i hovedet på mig, hver eneste gang jeg åbner min skønne "Vis mig dit drivhus..."

  Her er inspiration for alle - og enhver pengepung. Kun fantasi og entusiasme sætter grænser for at skabe små og større trivselsrum, hvor der ikke er plads til hverdagens stress og frustrationer. Her er det simpelthen kun muligt at blive glad i låget, for der kan kun plantes smil... og solskin. Og kreativiteten er total.

  Jeg har mit lille ydmyge orangeri, men det er ganske vist, at jeg både skal ha malet og ommøbleret det, når solsorten begynder at storfløjte. Man bliver mega-inspireret og glemmer både tid og sted, når man kravler ind i bogen.
  Og... NÅR jeg vinder i lotto, så vil jeg bladre endnu mere i min skønne coffeetable-bibel (Vis mig mit drivhus) og overveje om tilbygningen skal være i kobber eller med havudsigt. 1000 tak for den skønneste skønne bog, Claus.

  De kærligste krammere fra

  Anette Jakobsen

  SvarSlet
 72. Når jeg skal anmelde Claus Dalbys nye bog Vis mig dit drivhus, vil jeg ikke sige at jeg er en neutral læser. Jeg elsker nemlig hans bog Drivhusdrømme. Dermed kan man mene, at jeg vil anmelde hans nye bog godt, blot fordi jeg allerede er fanget i Claus' drivhus-univers. Dog vil jeg selv mene, at jeg er en endnu mere kritisk læser. Jeg må da også indrømme, at da jeg sad med bogen, en hyggelig vinteraften, var jeg noget spændt på om bogen nu også kunne indfri de forventninger, svaret er; "JA ABSOLT! ". Allerede på de første sider er jeg fanget. Bogen indeholder den mest nytænkende indholdsfortegnelse jeg endnu har set. Hvert drivhus er illustreret med et lille billede og jeg må indrømme at det virkelig er smart! Slut med at bladre rundt efter lige den detalje i det drivhus man godt kan huske, men ikke aner hvor er i bogen.

  Indholdsfortegnelsen understreger bogens største force, nemlig illustrationerne. Claus tager os simpelthen med til de vidunderlige sommerdage han har besøgt hvert drivhus. Jeg elsker at bladre bogen igennem igen og igen, blot for at kigge alle de stemningsfyldte billeder igennem. Alle rummer de ideer og nye tilgangsvinkler, som virkelig inspirerer én. Så er der noget ved bogen der skal fremhæves, så er det alle de forskellige drivhuse og historier den rummer. Man kan simpelthen ikke undgå at forelske sig i mindst et drivhusene, for bogen spænder vidt og bredt. Der er alt lige fra små drivhuse i baghaven, til pompøse orangerier til det mere moderne drivhus. Så der går ikke længe før man sidder med bogen i hænderne og planlægger sit eget lille drivhus, og som sagt så er der et drivhus til alle! Det er uroligt at bogen spænder over så mange drivhustyper.

  Herefter må det tilføjes at selv om det ikke er nogen byg selv bog, så er det alligevel lidt. For teksten rummer en kort og præcis beskrivelse af hvordan drivhusene er bygget og hvilke materialer der er brugt. Ud over dette har Claus valgt at medtage vigtige internetadresser. Denne detalje er guld værd når man begynder at drømme og planlægge, så det er endnu en detalje jeg er vild med.

  Alt i alt, vil jeg sige at det absolut er en bog der er alle pengene værd. Bogen er et absolut must have for dem der går og overvejer at opføre et drivhus, men også for dem der går op i have indretning, da den virkelig får ideerne på gled.

  Mange tak Claus! Jeg glæder mig allereder til din nye bog om bygninger i haven!

  SvarSlet
 73. Som altid en rigtig dejlig bog og hurtig glemmer man alt om nullermænd og opvask mens man drømmer om at eje et at de skønne drivhuse. Jeg glæder mig hver gang du udgiver en ny bog, men efterhånden er de også meget ens, jeg savner lidt den første tid fra haven i Hune hvor jeg lærte en masse om hvordan man bl.a. selv kunne opformerer planter. Anne

  SvarSlet
 74. 'Vis mig dit drivhus' er en rigtig lækker bog med tykke farvestrålende sider.
  Fremme på sofabordet lokker den de fleste til at åbne og bladre. For de, der ikke har kunnet følge drømmen om drivhuset, illustrerer den hurtigt, at et drivhus er andet end aluminiumslister og knækkede glas.
  Udover de mange smukke og stemningsfyldte billeder, er der sjove og lærerige anekdoter om de, der har "lagt drivhuse til" bogen.

  Bogen er den oplagte gave til alle haveinteresserede, såvel som "privat-entreprenører", der pusler på at bygge til på en anderledes måde.

  Medrivende og inspirerende læsning og billedmateriale for feinsmeckere.

  SvarSlet
 75. ”Vis mig dit drivhus” er en stor bog, både hvad format og indhold angår. Claus Dalby har fotograferet over 100 spændende drivhuse og orangerier fra skandinaviske haver og det er afgjort de mange indbydende billeder, som er bogens største aktiv. Udover selve drivhusene er der mulighed for at få et detaljeret indblik i, hvordan ejerne af husene indretter sig. Enhver drivhusentusiast ved, at det rette tilbehør også spiller en stor rolle for stemningen i drivhuset og muligheden for at arbejde med planterne på en tilfredsstillende måde. De korte personlige historier, skrevet af drivhusejerne selv, der er knyttet til hver af beskrivelserne er fine, men nok mest værdifulde for kommende drivhusejere, der kan få inspiration til valg af drivhus. Forordet giver et interessant indblik i, hvordan bogen er blevet til og trækker nogle linjer op for, hvordan forfatteren ser udviklingen i brug af drivhuse i Danmark, det er sjovt at læse når man selv har drivhus. En sådan stillingtagen kunne med fordel være fortsat i en form for efterskrift. Bogen slutter meget brat med den sidste drivhushistorie, her ville lidt refleksion og sammenfatning have været spændende. Især når forfatteren hedder Claus Dalby, der dagligt giver interesserede sit syn på havelivet på sin blog og nu også har et helt særligt indblik i, hvordan drivhusfolket bygger og indretter sig. Samlet set er bogen en meget stor oplevelse og man frygter for forfatterens helbred, når man læser den er blevet til på omkring 6 måneder alt inklusiv. Haveelskere bør læse bogen for den har potentiale til at blive en klassiker på området.

  SvarSlet
 76. Foto kvalitet er fantastisk. Bogen ligger fremme, så der kan bladres i den når vi har brug for en time-out og lidt drømme om et fremtidigt drivhus. Venner og bekendte kan slet ikke lade være med at kigge med.

  Bedste hilsner
  Linda & Henrik Sløk Tietze

  SvarSlet
 77. Det er en bog, som var ventet med spænding, og den har bestemt ikke skuffet!! Der er uendelig mange timers inspiration og billed kiggeri - der opdages hele tiden nye detaljer og ideer opstår . . . Det er en bog som er grobund for drømmeri og samtidigt ufattelig rig på faglig inspiration. Kort sagt en bog, som alle haveentusiaster bare må eje ;-)))

  SvarSlet
 78. Vis mig dit drivhus - sjældent har jeg ventet så utålmodig på en bog. Heldigvis blev forventningerne til fulde indfriet. En helt igennem smuk og meget inspirerende bog. Den er blevet pløjet igennem mange gange, samtidig med at de gode ideer bliver lagret til vi selv skal igang med et orangeri.
  Synes også at min søster skulle have fornøjelsen, så hun fik et eksemplar i julegave.

  SvarSlet
 79. super skøn bog med rigtig meget inspiration og hvor er jeg glad for at du ikke lavede det første blå omslag som du viste os. Den fine grønne forside/ryg passer så fint til alle de andre bøger du har skrevet.
  De bedste hilsener
  Marianne fra Kalundborg

  SvarSlet
 80. Det er et digert værk, der på bedste vis forener de luftige drømme med den praktiske virkelighed. Claus Dalby laver bøger med smukke og gennemkomponerede billeder, det er hans bøgers adelsmærke, men det er denne gang kombineret med praktiske anvisninger fra drivhus ejerne. Således kan man læse og deres erfaringer og tanker. Her beskrives tømmer til stolper, tagkontruktioner og isolering. En perle for os der endnu er i planlægningsprocessen. Så inspiration til indretning for alle og en uvurderlig støtte for de, der endnu lever i drivhus drømmen.
  mvh
  Jytte Sommer
  d.ete@hotmail.com

  SvarSlet
 81. Vilken glädje! Vis mig dit Drivhus är boken jag alltid längtat efter. Jag har köpt många drivhusböcker genom åren men ingen kommer i närheten av denna fantastiska bok med sina underbara, stilrena inspirerande bilder och miljöer ackompanjerade med informativ text med "det danske smil" ständigt närvarande.
  Min belöning efter dagens arbete är att få öppna boken, bläddra och läsa. Jag har gett mig litet extra tid efter särskilt tråkiga arbetsuppgifter. Vetskapen om att jag efter dessa uppgifter får sätta mig ner och läsa, fantisera och drömma om alla "storverk" i min egen trädgård har medfört att jag fått uträttat mycket.
  Tack Claus och alla härliga växthusägare för all glädje ni sprider genom denna underbara bok!!

  SvarSlet
 82. Da jeg fortalte min mand om bogen "Vis mig dit drivhus" - udbrød han "Claus er velkommen". Men sandheden er jeg havde et lille drivhus på 5m2, som var et standart drivhus. Jeg har læst bogen med stor interesse, da den viser et indblik i hvad et drivhus, væksthus eller orangeri er. For hvert enkelt menneske, med forskellige pengepung. Fælles for dem alle er deres iver for at have et rum i haven, hvor man kan slappe af og bare være. Hvis man er haveinteresseret, er denne bog "et must". Min erfaring er at bogen bliver bedre og bedre. Men sandheden er også, at bogen inspirerede mig så meget, at jeg er igang med at bygge mit eget væksthus..

  Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlet
 83. Vis mig dit drivhus! Endnu en meget inspirerende bog, det var svært at forestille sig en ny bog på højde med Drivhusdrømme og hemmelige haver, to bøger som jeg elsker at tage frem igen og igen. Jeg må sige, min skepsis blev gjort til skamme. Som altid en smuk illustreret bo med over 200 drivhuse, det er jo næsten en drøm! Det ene hus skønnere, sjovere, mere originalt end det andet.
  En fantastisk bog man tager frem igen og igen.
  Jeg skal lige love for man får lyst til at bygge nyt drivhus igen. Virkelig en bog med "benzin" til drømmene.
  Alle haveejere bør købe denne bog!
  Bogen er helt sikker også et godt middel mod vinterdepression:-)
  Tak for den mest inspirerende drivhus bog til dato!

  SvarSlet
 84. Kære Claus,
  Nu har også jeg læst mig igennem Vis mig dit drivhus. Lækre billeder og god fortællekunst er er selvfølge fra din hånd. Men bogen har en super alsidighed og udstråler glæde.
  Hvis man har en forestilling om at bygge glashus, skal man klart læse din bog, for man kan være sikker på at få flere ideer og måske vendt sine egne lidt på hovedet - det er jo altid sundt.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 85. Jeg læste "Drivhusdrømme" for nogle år siden - og var solgt! Jeg måtte bare have et drivhus. Jeg har haft mange gode timer i mit drivhus, så tak for din inspiration dengang.
  "Vis mig dit drivhus" er anderledes end den første bog - blandt andet er det en meget stor bog med et overvældende antal drivhuse.
  Jeg er blevet inspireret endnu engang, jeg har fået nye ideer og så er jeg blevet topmotiveret for den forestående drivhussæson.
  Mon det ender med endnu et drivhus i haven? :-)

  SvarSlet
 86. Jag köpte boken så fort den kom ut och sedan började jag läsa om ett par drivhus i taget. Det är en tjock bok , fullproppad med olika typer av drivhus, orangerier och andra glashus. Jag har alltid tänkt att jag inte har plats med ett drivhus i trädgården. Men efter att jag har läst boken och studerat alla olika fiffiga lösningar som presenteras har jag också börjat planera för ett drivhus. ´Vis mig dit drivhus´ är en stor inspirationskälla.

  SvarSlet
 87. Agnethe Henriksson14. februar 2013 kl. 17.22

  Jag köpte boken så fort denkom uy och sedan började jag läsa om ett par drivhus i taget. Det är en tjock bok, fullproppad med bilder på olika typer av drivhus, orangerier och andra glashus. Jag har alltid tänkt att jag inte har plats med ett drivhus i trädgården. Men efter att jag har läst boken och studerat alla olika fiffiga lösningar som presenteras, har jag också börjat planera för ett drivhus. ´Vis mig dit drivhus´är en stor inspirationskälla.

  SvarSlet
 88. En fantastisk inspirerende bok! Jeg prøvde å la være å kjøpe den - vi kommer sikkert til å kjøpe den inn til biblioteket der jeg arbeider, men det gikk bare ikke. Og jeg angrer ikke! Jeg nyter den i porsjoner - noen hus hver dag til formiddagskaffen. Vi er igang med vårt tredje glasshus, vi har et stort tredrivhus, en vinterhage og bygger nå et orangeri på ca 70 kvm. Da vi bygget vinterhagen i 1996 fantes det ikke litteratur om dette på de skandinaviske språk, alt jeg hadde var en engelsk bok - og en handyman! Nå kan man da sitte og hygge seg gjennom mange, mange inspirerende hus og hente ideer i mengder. Grei, forklarende tekst og vakre bilder, men det mest fascinerende for meg er rikdommen av forskjellige hus. Selbom det er mange hvite tredrivhus med pelargonier ig sinkbaljer, er det også nok annet til å veie opp. Glasshus i alle størrelser og materialer bør kunne inspirere de fleste. Man kan kjenne igjen mange ideer fra Drivhusdrømme, og det er jo moro at folk lar seg inspirere - og setter drømmen ut i virkelighet. Det er også interessant at man kan få så mange forskejllig løsninger på noe så egentlig enkelt som et glasshus! Min egen vinterhage ligner slett ikke på noen av dem som er i boken, og jeg ser også at vårt påbegynte orangeri heller ikke overhodet kommer til å ligne noen av dem som er avbildet. En herlig bok!
  vennlig hilsen Elisabeth Vetland, Norge

  SvarSlet
 89. "Vis mig dit drivhus" er en bog om det nye rum i hjemmet. Om at være ude inde og inde ude. Om hvilke materialer og udformning et sådant rum kan have alt efter plads, økonomi og kreativitet. Bogen handler om glæden ved at være tæt på sin have og dog sidde mageligt indendøre. Om legitimering af sin pyntetrang i et rum, som ikke er til arbejde men til nydelse. Det er i høj grad en bog om æstetik.

  SvarSlet
 90. Jeg var så heldig at få din bog i fødselsdagsgave, dvs. da var du jo slet ikke færdig men så kunne jeg jo bruge tiden på at glæde mig til den blev færdig skrevet, og når man så samtidig kunne følge processen her på bloggen var det slet ikke så tosset.
  Endelig kom dagen hvor pakken med stor spænding blev modtaget. Nogen gange er forventningens glæde den bedste, men det var der bestemt ikke tale om. Har nu været igennem den rigtig mange gange men finder hver gang noget nyt, eller ser pludselig noget med nye øjne. Skal lige sige at manden bestemt også har læst den mange gange..... se det er jo ikke så dårligt.... måske det fremmer processen med det højt ønskede drivhus.

  Absolut et must for alle med hang til drivhuse...... eller for dig der slet ikke vidste du gik og drømte om et drivhus.

  Stor havehilsen
  Lene Mols

  ps
  Vil elske hvis jeg fik mulighed for at se dine industrielle mængder af forårsløg.

  SvarSlet
 91. Hej Claus Dalby
  Dine skønne havebøger har det generelt med at skabe behov. Behov for en Constance Spry plantet sammen med clematis. Behov for et spejlbassin. Behov for et væld af tulipaner og prydløg. Behov for et dueslag (som min kæreste og jeg ikke er helt færdige med at diskutere). Og således også et behov for et drivhus til mennesker.
  Kæresten har sagt "jo jo okay, men så slapper du også af..!" Svigerfar har sørget for genbugssten og -glas, far tegner huset og vil støbe soklen. Og det altsammen på grund af en bog.
  En virkelig grundig og vidtrækkende bog. Og en stor ros til dine evner som fotograf.
  Glæder mig til den næste.
  Venlig hilsen
  Anne Birk

  SvarSlet
 92. Vis mig dit drivhus var en af mine julegaver.
  Jeg synes det er en fantastisk og meget flot bog. Kan især godt lide at der er en historie om menneskerne bag de forskellige drivhuse. Og mangfoldigheden er rigtig god, for her er jo alle mulige stilarter. Og det er sjovt at se hvad man kan få ud af diverse genbrugsmaterialer, stor beundring til dem der har hænderne rigtig skruet på.
  Jeg har læst bogen fra a-z og jeg har nydt det og bladret i den igen flere gange. Når jeg sidder med bogen, føler jeg næste at jeg kommer i en anden verden og lukker alt andet ude, dejligt.
  Jeg har bl.a fået inspiration til at have koriander og tagetes i drivhuset, til at hjælpe med at holde utøj væk. Har set billeder af drivhuse med de flotteste pelagonier i, og meget mere. Det er skønt med en bog der giver gode historier og meget inspiration. Og så kan jeg især lide din måde at skrive på, for i dit have-univers findes der ikke forhindringer, du skriver som om alt kan lade sig gøre, det er meget motiverende. Men du glemmer ikke æstetikken, og det kan jeg rigtig godt lide, da den også fylder rigtig meget i min dagligdag hvor jeg arbejder med design.

  Vi fik et lille orangeri monteret sidste år i juli, af Rene Graversen fra Odder, hvis orangeri du har skrevet om i bogen, det var sjovt at læse om for man føler jo man
  kender en person lidt når han har været godt og vel en hel dag i ens have. Og jeg glæder mig helt vild til rigtig at skulle indrette orangeriet i år med lidt tomater og
  rigtig mange blomster, vi bruger det nemlig mest som et sted at være når det er for koldt i haven.

  Rigtig god fornøjelse med dit eget flotte orangeri, som jeg følger på din hjemmeside.

  Mange have-hilsner fra
  Annette Wandsø

  SvarSlet
 93. Jeg er bare helt solgt :-) Bogen er som gode venner....nærværende, fyldt med respekt og kærlighed....til haven og dets folk!

  Så smuk......den bliver slidt og fyldt med æselører inden jeg er færdig med at suge inspiration ud af bogen, den skal bla. læses i mit "drive" hus, som er pyntet op med forårsblomster og juleroser :-)

  Hende der er bidt af en havemand
  Marianne

  SvarSlet
 94. Claus Dalby´s nyeste bog "Vis mig dit DRIVHUS" er en underskøn bog. På 520 sider vises ikke mindre end 121 fantastiske drivhuse fra Danmark, Sveriege og Norge. Fra dyre arkitekttegnede drivhuse til de billigere udgaver, som blandt andet er lavet af genbrugsmaterialer. Her er noget for enhver smag og man bliver inspireret til at indrette sit eget drivhus , drømme om fremtidige projekter - eller bare lade sig forføre og drømme - på grund af de fantastiske billeder, der alle er taget af Claus Dalby. Drivhusene er alle unikke - og gennem de fantastiske beskrivelser, der følger med omkring hvert enkelt drivhus, ses det, at det ikke kun handler om ens pengepung - men at det også handler om kreativitet og sans for indretning.
  "Vis mig dit DRIVHUS" - en mere inspirerende bog om drivhuse, kunne jeg ikke ønske mig! De fantastiske billeder gør, at bogen ligger fremme som en "coffee table book" der bliver bladret i igen og igen, samtidig med, at man gennem teksten får et mere dybdegående forståelse for drivhusejernes tanker og ideer omkring hvert enkelt drivhus i forhold til indretning og valg af planter.
  Ud af 5 roser (hvor 5 er bedst) gives: 5 roser

  Kærlige hilsner fra Lene, Langeland.

  SvarSlet
 95. Kære Claus
  Du har en helt fantastisk evne til at inspirere, når du udgiver dine dejlige havebøger. Jeg har i mange år tænkt, at jeg i hvert fald ikke skulle have et drivhus med alt det ekstra arbejde, der følger med, men så fik jeg fat i "Vis mig dit drivhus"' . Her kunne jeg jo se, at man slet ikke behøver at arbejde så meget, men bare kan lade det være et "drivehus". Så nu skal jeg bare have fundet ud af, hvor det skal ligge, og ikke mindst have overbevist manden i huset . Tak for endnu en smuk bog.
  Ida fra Koldingegnen

  SvarSlet
 96. ”Vis mig dit drivhus” er hos mig en bog, der ligger frit fremme på sofabordet og som vores gæster straks griber i for at studere nærmere.

  Den pirrer i den grad ens nysgerrighed og det flotte layout og de skønne billeder giver læseren en vældig luksus oplevelse. Når gæsterne ikke bladrer i bogen, læser jeg fra tid til anden i den (ja, jeg læste rigtigt mange dage i den, da jeg lige fik bogen) og her kan man jo stifte bekendtskab med alverdens skønne drivhuse, orangerier, - ja glashuse af enhver art.

  Bogen er utrolig inspirerende og det er så sjovt at læse om historien bag de forskellige huse og bygmestrenes tanker om deres drivhus før opførelsen samt selvfølgelig hvordan de bruger deres skønne drivhuse.

  Her er drivhusdrømme for enhver og man kan kun ønske at man selv en dag får mulighed for at realisere sin egen drivhusdrøm. Og så kan man hente masser af inspiration i denne bog.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 97. Da "Vis meg dit drivhus" omsider kom innenfor døren, var forventningen stor. Jeg ble ikke skuffet.Her er det inspirasjon, enten man drømmer om og planlegger ett stort eller lite drivhus. For oss som liker å gjøre ting selv, er det fint med avsnittene der eierne forteller om konstruksjon og fremgangsmåter. Også for dem som slett ikke har planer om drivhus, er boken full av glede, flotte bilder, spennende mennesker - mye hageglede. Boken anbefales til alle hageinteresserte.

  SvarSlet
 98. Imponerende bog! Min mand sad i sofaen og læste højt - jeg med strikketøjet, og så billederne og lyttede til oplæsningen! Virkelig TUNG bog (fysisk....- jeg har den liggende på bordet, når der skal læses i den)
  Spændende er det at se, hvad havefolk kan frembringe, når de har midlerne, overskuddet og pladsen!
  Mvh Joan

  SvarSlet
 99. Hej Claus Dalby. Det har været en stor glæde at se og læse dine bøger. Specielt denne bog - vis mig dit drivhus - har virkelig været en "øjenåbner". Jeg er selv senhjerneskadet og har derfor været nødt til at omstille mit liv totalt og skulle finde nye interesseområder. Så da min dejlige kæreste introducerede dine bøger for mig blev interessen vakt. Bogen "vis mig dir drivhus" viser netop forskelligheden i vi mennesker og hvordan vi kan indrette os. Det er med meget stor glæde vi har studeret bogen og virkelig fundet stor inspiration til, hvordan vi selv kan/vil indrette vort eget lille orangeri. Du er utrolig god til at fokusere på de forskellige dele i drivhusene, fortælle de forskellige personers historie og flette det hele sammen til en god oplevelse - ja, man føler jo næsten man selv har været der og oplevet de ting som du beskriver.
  De venligste hilsner
  John Pedersen

  SvarSlet
 100. Fantastisk bok!!!Ønsket om et uterom beskyttet mot kald vind og regn,-virker også fristende for resten av familien:)Boken er full av inspirasjon og vakre bilder som gir oss troen på at drømmen kan bli til virkelighet.Tusen takk!!!

  SvarSlet
 101. Hej Claus.Jeg var en af dem der var på bogmessen for andet år i træk.Og var så heldig at få en lille snak med dig.Fik da også lige købt to eksemplar af din dejlige bog.Den ene var til min søster(Majas Arv)Og hun blev rigtig glad for den....og så med en lille hilsen fra dig.
  Jeg har læst rigtig meget i den,og ladet mig inspirere af alle de skønne billeder.
  Jeg har kun et almindeligt drivhus,men man har da lov til at drømme om at man en dag får mulighed for et nyt lille orangeri.
  Der er da rigtig mange muligheder,når man ser på alle de dejlige drivhuse du viser i bogen.
  Tak for mange dejlige bøger fra din hånd.....og ser frem til Min hvide have.Hilsen Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 102. Bogen "Vis mig dit drivhus" er for den haveinteresserede en uundværlig bog i bogreolen uanset om man har planer om drivhus eller ej. Inspirerende læsning om opførelse, indretning, materialevalg, dyrkning af blomster og grønsager og menneskerne bag drivhuse i alle størrelser og prislag. Fra det mindste drivhus bygget af genbrugsmaterialer til drivhuse, hvor der er ikke skeles til udgifterne. Bogen er spækket med dejlige billeder og skrevet i et let tilgængeligt sprog. Jeg kan varmt anbefale bogen, og jeg er sikker på, at efter at have læst den, vil mange kaste sig ud i drivhusbyggeri!

  SvarSlet
 103. Jeg tænkte faktisk: "Hvorfor laver han nu en til drivhusbog?". Jeg har og holder meget af den tidligere bog Drivhusdrømme, så det emne var da vist dækket ind! Men nej, det skulle vise sig at Claus Dalby sagtens kunne finde materiale til endnu en bog. Med sine fine sans for de gode detaljer og unikke løsninger præsenteres vi for mange vidt forskellige drivhuse, han har fundet i hele Scandinavien. Bogen er, som vanlig for Claus Dalby, fyldt med lækre fotos og af høj æstetisk kvalitet. Det er ren narkotika for havesyge. Masser af gode ideer man kan lade sig inspirere af eller bare savle over. Den eneste ulempe ved bogen er, det kan blive lidt svært at "nøjes" med et alm. drivhus fra det lokale byggemarked.

  mvh
  Bente Madsen

  SvarSlet
 104. Beate fra skovhaven28. februar 2013 kl. 13.59

  Vis mig dit drivhus, endnu en flot vidunderlig bog fra Claus Dalby. Når man kommer i gang med bogen, kan man næsten ikke stoppe. Det er en bog som kommer til at ligge fremme, så man kan lige tage et par sider igen. Jeg er sikker på, at rundt i Danmark vil der skyde mange nye flotte drivhuse op.Bogen kan varmt anbefales, ligesom alle de andre bæger Claus har udgivet.
  Jeg er i den situation, at jeg får kemo,så er alle Claus`s bøger god læsestof.

  SvarSlet
 105. Eventyret startede med Drivhusdrømme og med fortsættelsen Vis mig dit drivhus, er silen for alvor lagt. Bøgerne er en fantastisk fortælling om kunsten at dyrke og leve sin spirende blomsterforelskelse ud, under en himmel af glas. Vis mig dit drivhus er ikke blot en triviel beretning om, hvordan tomater modnes og agurker trives - det er en fantastisk eventyrfortælling om alt det drømme dejlige, frodige og berigende liv, et hus af glas kan give. Det er en bog om mennesker, lige så meget som en bog om glashuse. Med værket slår Claus Dalby fast, at det er blevet en trend i tiden at nyde udelivet, livets små og store mirakler, samt den fremragende fornøjelse det er, at dyrke sine egne grøntsager, blomster og i det hele taget frodigheden. Dalby fortryller og tryllebinder sin læser fra første side og med engagement, fortællelyst og de mest pragtfulde billeder, står det som bøjet i neon, at et drivhus er en gave og en fuldstændig fantastisk mulighed for, at lade sig inspirere af naturen og at tage den med indenfor bag en himmel af glas, leve i forening med årstidernes skiften og i det hele taget blot at nyde livet. Vis mig dit drivhus er for mig en bog gjort af det samme stof som drømme. Og hvilke drømme …

  SvarSlet
 106. Det er en bog der her i huset med to havetosser har været længe ventet. Den lå under juletræet og har allerede nået med på sydfransk nytårsferie, sommerhustur i Danmark og ligger fremme i stuen! Der er allerede blevet læst, drømt og smilt. Vi er igang med vores drømme om et drivhus, og bogen er fantastisk inspirerende og giver blod på tanden - tak!Glæder mig til at opdage endnu mere jo mere jeg læser og ikke mindst kigger i den!

  SvarSlet
 107. Når jeg længes rigtig meget efter det grønne og næsten ikke kan udholde det længere så finder jeg Claus´bog frem:"Vis mig dit drivhus". Her slikker jeg alle de dejlige stemninger i mig og drømmer om hvordan mit drivhus skulle være hvis jeg var så heldig. Det er en fantastisk bog fyldt med glæde og gode ideer. Som læser får jeg lyst til at se mere af hver eneste univers i bogen. : Hvad er der mon rundt om det næste hjørne? Også udenfor....Det er en skattebog og jeg har svært ved at forestille mig en bedre bog end denne hvis man skulle udforske drivhusets forskellige stilarter og udformninger. Også selvom det kun bliver ved drømmen...

  SvarSlet
 108. Det er et imponerende værk Claus Dalby har begået. Det er en rigtig coffee table bog, som indbyder til at man bladrer og hyggelæser over dage og uger. Den kan ikke sammenlignes med en grundbog, som "Min krukkebog", der kan læses fra enden til anden. Hvis man læser i bogen for lang tid ad gangen, kommer de i udgangspunktet unikke historier til at virke lidt gentagende. 
  Bogen har et kæmpestort antal delikate billeder i den kendte Dalbystil og alligevel ved man, at mange billeder er valgt fra. Så egentlig ville jeg næsten have foretrukket et e-bogsformat med endnu flere billeder, der også er zoombare. Så ville man kunne kigge nærmere på spændende konstruktionsdetaljer, indretningen, brug af potter, lamper osv. Men skøn bog! Vi er nok mange, der også glæder os til "Den hvide have".

  SvarSlet
 109. Vis mig dit DRIVHUS! For en flott og inspirerende bok. Jeg blir glad og inspirert av å lese om de forskjellige bruksområdene, hvordan ideene har kommet til, og ikke minst å se alle de herlige bildene fra forskjellige drivhus. Boken viser det store mangfold som finnes i bruksområder for drivhus. Alt fra nyttevekster til hyggestue. En bok til å drømme seg bort i gjennom kalde, mørke vinterkvelder, og til stor inspirasjon når dagene blir lysere og jeg kan starte sommeren i eget drivhus.

  SvarSlet
 110. Vis mig dit drivhus - den har jeg ventet på med spænding. Lige som jeg har gjord med de andre bøger Claus har skrevet.
  Og denne bog indfrier endnu en gang mine drømme om en bog fra Claus.
  Bunkevis af dejlige billeder af skønne drivhuse. Krydret med fine beskrivelser af husene og de mennesker, der lever med dem.
  Denne bog er skabt til at drømme - om andres drivhuse og mit eget. Tak for en dejlig bog.

  SvarSlet
 111. Igen en helt fantastisk bog.
  Bruger den dagligt. Det sammen gør min mand............
  Nej hvor var jeg glad da jeg fik den. Lånte den i starten på biblioteket men nu er den lige her i miner hænder og i min stue.
  Hold da helt.
  Endnu én af mine bibler !!

  SvarSlet
 112. Bettina Dalgaard18. april 2013 kl. 22.07

  Forleden købte jeg bogen Vis mig dit DRIVHUS. Sikke en fantastisk bog, man kan kigge i den i timevis og bliver vældig inspireret af alle de skønne billeder i bogen. Jeg har netop besilt mit første drivhus, og er sikker på, at jeg kommer til at søge inspiration i bogen i mange år fremover.

  SvarSlet
 113. Jeg fik den julegave og hvilken gave:)
  Som altid når man har en bog i hånden af Claus Dalby er der smukke inspirerende billeder.
  Drømmende går igang og jeg hapser den ene ide efter den anden til mit eget nye drivhus.
  Sikke et fornøjeligt arbejde det må have været at besøge så mange dejlige drivhuse....jeg bytter gerne en uge af mit liv med mine børnehaveklassebørn for en uge som Claus Dalby.
  Et STORT TAK her fra for din utrættelige inspiration til os glade natur og have elskere:)

  SvarSlet
 114. "Vis mig dit drivhus" er en oplevelse !
  Når du får den i hænderne er den med første øjekast lækker; lækre matrialer, lækkert design og lækker størrelse.
  Jeg var meget spændt på om den ville skuffe når jeg lukkede den op og begav mig ind i den.....men nej, den er hele vejen igennem en lækker oplevelse.
  Den beskriver mange forskellige mennesker med hver deres forskellige drivhusprojekter og ingenting er rigtig/forkert i denne bog, der er ingen facitliste og det er fedt.
  Denne bog er et opslagsværk som jeg vil læse og finde frem RIGTIG mange gange. Tak

  SvarSlet
 115. "Vis mig dit drivhus" er endnu et mesterværk fra Claus Dalby,som på fuldstændig guddommelig vis skildrer de skønneste, mest charmerende drivhuse og orangerier man kunne ønske sig. Et kolosalt antal bedårende billeder der efterlader ebn helt fantastisk inspiration inspiration. Har brug uendelig mange timer med dette værk i skødet. Tusind tak for denne samling.

  SvarSlet
 116. Hej Claus :) Jeg er en ung pige på 20 år. Jeg er først begyndt at gå op i have/blomster det sidste par år da jeg fandt ud af det var blomster dekoratør jeg ville uddanne mig til. Jeg finder stor inspiration i dine bøger men ang. "Vis mig dit drivhus" så synes jeg det er spændende at se og læse om andres drivhuse. Jeg har aldrig selv været god til det med drivhuse men altid godt kunne tænke mig et.. Den er inspirerende, super flotte billeder, god læse stof, ikke for langt ikke for kort.

  Meget hyggeligt at sidde med en grå søndag.

  Mvh
  Julie

  SvarSlet
 117. Jeg købte, nærmest ved en tilfældighed, "vis mig dit drivhus" for nogle uger siden og den har været i brug hver aften siden! Jeg har ikke været klar over hvad jeg har gået glip af og nu har jeg allerede tegnet flere forslag til en udvidelse af vores hus med en glastilbygning. Ønskerne for form og indhold skifter nærmest for hvert nye drivhus jeg læser om, men der selvfølgelig nogle der udskiller sig fra de andre. Særligt fascinerende er det at læse om alle selvbyg og ejerenes erfaringer med byggeprocessen. Min mand har allerede fået (flere) grå hår! Bogen kan virkelig anbefales, både til drivhusejere in spe, men også blot som en meget smuk og underholdende coffe table bog.

  Mvh Lise Mette

  SvarSlet