Elsket og hadet

Det er altså interessant med gult. Det er langt fra første gang, at jeg nævner denne farve, og når jeg gør det i dag, er det fordi jeg lige har bestilt en underskøn kamelia til mit nye drivhus.

 

Mange afskyr den gule farve, især den netto-gule!

 

0001895[1]

 

Men når det gælder kamelier, er den gule farve virkelig attrået. Det skyldes ganske givet, at det ikke er en farve, der er normal for denne slægt, og derfor var det også en sensation, da australieren Kieth Brushfield i 1970 introdcerede den gule kamelia ’Brushfield Yellow’, som jeg viser her. Den falder de fleste i svime over.

 

Også indenfor for eksempel pæoner og magnoliaer, er den gule farve vældig eftertragtet. Men altid er det de måneskinsgule toner, man får frem. Og det er sikkert meget heldigt, for den lyse gule passer ind overalt. Og jeg elsker den ...

11 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Jeg er glad for gult, det skal bare passes ind de rigtige steder. Vi kan jo tage Anne Just, hun havde/har jo også den gule have, den er rigtig flot.
  Denne skønhed du har fundet her burde man jo forsøge at finde, men jeg har ikke de rigtige betingelser til at have dem og så bliver de lidt pebret at anskaffe sig, hvis de dør.
  God dag, vi er heldige at se solen lidt her, men hvor er det vådt.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. De gule farver er ved at indtage deres plads i flere haver igen... Og heldigvis for det, da de mange forskellig toner af gul er med til at give et fantastisk farve spil i haverne rundt omkring. Jeg har her i sommers anlagt et større bed med lilla, gule, hvide og limegrønne roser og stauder og det er helt perfekt ;-)

  SvarSlet
 3. Så smukke så smukke. Hilsen Elsebeth

  SvarSlet
 4. Kameliaen var Coco Chanels favorit og er samtidig den ultimative knaphulsblomst, indbegrebet af skønhed og duft i forening - desværre kan mit gamle ståldrivhus fra Bilka ikke tilbyde de rette betingelser for sådan en blomsterdiva, men så må jeg nyde den kortvarige fornøjelse blomsterhandlerens gardenia kan give..
  Dit projekt bliver mere og mere spændende som sløret løftes for planter og øvrig indretning - det bliver helt sublimt!
  Venligst Mathias fra Nordfyn

  SvarSlet
 5. Christina Eilsø Nielsen13. oktober 2012 kl. 12.55

  Kære Claus Dalby
  ...jeg blev forelsket ved første blike på denne smukke kamelia, så min næste tanke er jo ...
  var det muligt at du og Bilka kunne fremskaffe den ti os "andre"...den er jo bedårende..
  hilsen
  Christina Eilsø Nielsen

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Disse piskeflødefarvede skønheder ville jeg gerne eje, men har desværre intet sted at gøre af dem om vinteren. Øv og æv. Så må jeg glæde mig over andre dejligheder i stedet.

  Aprospos drivhus. Fik i går opsat mit ualmindeligt hæslige vinter-drivhus-telt. En forvokset dragtpose fra England. Kan næsten ikke vente til det skal ned igen. Suk hvor gad jeg godt have, at "nogen" lavede et lille smukt drivhus. Bare sådan 70x140 til vinteropbevaring af store krukker med høje vækster og en smule forspiring om foråret. Til os med småbitte haver. Måske jeg finder inspiration til noget "hjemmelavet" i din nye bog. Glæder mig til at sukke henført, når bogen udkommer, selvom jeg ikke har plads til et "rigtigt" drivhus.

  SvarSlet
 7. Jeg elsker den gule farve. Har faktisk også selv flere af dem hjemme i haven:) Tak for et godt indlæg, og god ferie til dig.

  SvarSlet
 8. Fargen på Kamelian som jeg skjønner den heter var flott, selv om jeg egentlig ikke er så glad i gult. Men denne fargen var virkelig fin. Jeg har selv kjøpt en hytte i Sverige med drivhus, så det blir spennende å se hva jeg kan få til der. Også jeg som ikke har grønne fingre. Flott og stort drivhus du får.
  Ønsker deg en flott helg videre

  Anne Line fra Norge

  SvarSlet
 9. Troede lige ved første øjekast at det var en dejlig pæon - kamelia har jeg endnu ikke kastet mig ud i (pladsmangel) men de tåler jo både frost og at stå inde så det er jo egentlig win-win. Kan virkelig godt forstå du faldt for denne skønne Kameliadame. Denne cremegule er fantastisk i næsten alle sammensætninger synes jeg. Sart og meget yndig

  SvarSlet
 10. Kære Claus. Jeg overgiver mig, den er virkelig smuk..Den kunne jeg helt sikker leve sammen med..kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 11. Hej kære Claus
  Min far hadede gule blomster. Han havde en teori om, at tulipaner somme tider blev gule, når de blev gamle. Når dette skete, gravede han øjeblikkelig løget op og smed det bort. Jeg bryder mig heller ikke om den hårde og påtrængende gule som forsytia og visse påskeliljer, men du har bestemt været med til at vise, hvor mange forskellige gule nuancer, der findes og tak for det.
  Bibi fra Almind

  SvarSlet