Endnu en af de gule

I går var det en lysegul kamelia, jeg berettede om, og nu er det en magnolia i samme farvetone. ’Yellow River’, hedder den. Er den ikke skøn?

 

 

Den bliver tre til fire meter høj, kan jeg læse mig frem til, så den hører til de mellemstore typer.

 

_20100521_183046

 

_20100518_135928

 

Jeg har bestilt fire, og de skal plantes i de nederste bede indenfor takshækkene, hvor de vil blomstre sammen med alle de omgivende tulipaner ’Spring Green’ samt narcisser som vist ovenfor.

 

Det skønne ved magnolier er netop, at de blomstrer sammen med løgvæksterne, så jeg har også bestilt nogle magnoliaer i purpurfarvede, pink og rosa toner. Fire af hver. Disse tolv mellemstore magnolier bliver plantet i bunden af haven som pendant til alle tulipanerne i samme farvetoner. En lille skov af magnolier! Det bliver da skønt.

 

I kan se farveholdningen her. Forstil jer lige, hvordan det kommer til at se ud med magnoliaerne som overstandere. Vi lægger desuden en stor mængde allium her og topper lige op med tre hundrede løjtnashjerter, som jeg fik hjem som bittesmå planter i foråret forår. De blev alle pottet op, og nu er de blevet så store, at de kan plantes ud i haven.

13 kommentarer:

 1. Hold da op hvor bliver det flot - glæder mig til at du deler billederne af det med os til foråret.

  SvarSlet
 2. Hos dig bliver det sikkert flot. Men jeg holder meget af blåt, lilla og dæmpede røde farver, og da min have ikke er særligt stor, er der simpelthen ikke plads til de gule farver, de ville komme til at stå for tæt på de andre.

  Helle

  SvarSlet
 3. Kære Helle - ja, spørger du mig,vil jeg sige, at den lysegule (men ikke den varmt gule) passer ind alle steder. Se blot linket med tulipanerne ovenfor. Her lyser 'Spring Green' tulipanerne vældigt op.

  Man skal passe på, at man ikke bliver så farvestriks, at det bliver kedeligt. Det er blot min mening.

  SvarSlet
 4. Jeg har Yellow River magolia i haven. Den er netop valgt på grund af blomsternes varme gule farve. Den er ikke bleg som på billedet.
  Hilsen Mette,djurs

  SvarSlet
 5. Gurli Hansen Hans Tausensvej 2414. oktober 2012 kl. 19.34

  Hej Claus, Kan godt forstå du har købt den ,den er meget flot. Jeg har 4 forskellige i min meget lille have. DEN SIDSTE JEG HAR KØBT ER EN GUL -SOM VAR TØRRE PINDE I EN PLASTPOSE TIL 30 KR. I FORÅRET. DEN BLEV OMVIKLET MED KLUDE DER BLEV HOLDT FUGTIG . I DAG HAR JEG EN MEGET FIN LILLE GRØN PLANTE MED FINE BLADE, HÅBER DEN BLIVER MED FLOTTE BLOMSTER SOM DIN, Man kan heller ikke forlang alt for 30 kr. Hilsen Gurli Viborg

  SvarSlet
 6. Uhhh...den er vel nok fin, det kan ikke andet end blive et bedårende syn til foråret!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. iih altså, og har ikke plads til flere træer i haven medmindre jeg fælder nogle andre æv. den er skøn den gule magnolie. Så jeg må nyde de billeder du forhåbentlig viser af den. jeg hører til dem der ikke vil undvære gult i haven, de skal bare ha de rigtige naboer. Jeg er faktisk mere forsigtig med postkasserød, den er meget mere dominerende syntes jeg.
  efterårshilsner Gunvor

  SvarSlet
 8. Du har fått mej att gilla gult med dina fina växt kombinationer!
  Mariana

  SvarSlet
 9. Really beautiful pictures, and so peaceful atmosphere ! Fint : )

  SvarSlet
 10. Ih, løjtnantshjerter i industrielle mængden :-)Så smelter mit hjerte da...

  Flot magnolia - men Claus: med flere små træer og dermed flere rødder, kan dine bede blive ved med at klare alt graveriet? Vil det ikke forstyrre for meget for dine træers rødder?

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Kære Lisbeth - det ser jeg ikke noget problem i. Men nu hører jeg heller ikke ligefrem til den bekymrede type.

  SvarSlet
 12. Endnu engang Claus, det bliver rigtig SMUKT !!!
  K.Gro

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Godt at høre. Men hvis det nu bliver en - skal vi sige - udfordring med trærødderne, og du finder en smart løsning, så håber jeg på at lære den at kende her på bloggen :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet