Hvordan får du plads?

Det spørgsmål bliver jeg stillet igen og igen, når jeg fortæller om mine planteplaner.

 

For nylig fik jeg den idé at plante birketræer i mit hvide bed bag The Sunken Garden.

 

I morgen kommer der et par håndfulde – godt og vel – fra Holland sammen med blandt andet de magnoliaer, jeg har skrevet om de sidste par dage.

 

Winter Lake 1

 

Ja, ja – jeg ved godt, at træerne på et tidspunkt bliver store. Men den tid den sorg. Så må de fældes. Af samme grund har jeg heller ikke købt dem så store, som jeg ofte gør. Omkring et par meter er de, birketræerne.

 

Betula utilis var. jacquemontii Anglesey Abbey Fiona Heyes

 

Den birk, jeg har valgt, hedder Betula utilis ‘Doorenbos’. Det er den, som har den hvideste bark, har jeg læst mig frem til.  

11 kommentarer:

 1. Det blir vackert! Det är så effektfullt med björkarnas vita, släta stammar.

  SvarSlet
 2. Birkestammer med kridhvide stammer er et smukt syn og virkelig smukt i vinterlandskabet. De spiller også godt sammen med blå, men dem har du nok ikke nogen af i det hvide bed;o)
  Jeg er spændt på hvordan dit bed bliver, du bliver mere og mere modig med hensyn til at plante træer - når jeg kikker på forsiderne af Havedrømme I og II er der ikke mange træer på grunden, men det er du i hvertfald kommet efter.

  SvarSlet
 3. Ja, jeg har også spekuleret på det med pladsen, men hvis jeg kender dig ret, så bliver det bare smukt.
  De bedste hilsener
  IDA fra Koldingegnen.

  SvarSlet
 4. Bjørk eller bjerk, som det heter på norsk, er et flott tre. Den som er hvitest skifter bark hvert år og kalles Himalayabjørk har jeg latt meg fortelle. Hadde en slik en som "nabo" i Drømparken i Enköping.

  Er ikke så forundret over at du får plass jeg Claus. Du har jo vekster i hver en krik og krok. Vi har tomt på samme størrelse som deg og vi har masse plen og ganske mange planter. Hadde vi plantet i alt hadde det blitt plass til industrielle mengder.

  SvarSlet
 5. Plads kan man altid finde. Det er i hvertfald min filosofi i min lille have - hvis der er noget jeg virkelig vil have skal jeg nok finde plads til det et eller andet sted. :o) Og man kan jo altid skifte lidt ud undervejs. Det er det skønne ved havedyrkning, det er en cirkulær proces der aldrig ender. Birketræer lyder modigt, de er ikke nemme at være nabo til - og her tænker jeg på de øvrige planter, ikke os mennesker. :o) De har det med at rage absolut ALT hvad der findes af vand og næring til sig. Men smukke er de og jeg ville ikke undvære det store pragteksemplar jeg har i haven - selv om det betyder færre m2 til alt det andet.
  Mange hilsner
  Trine - med skinnende glorie, for drivhuset er gjort rent i dag. :o)

  SvarSlet
 6. Du er modig, birketræer inde midt i bedene,. det er en smuk art du har fundet, måske er den ikke så grådig som de fleste birk ellers er. Jeg fik fældet 2 birk sidste vinter, og kan virkelig se ny grokraft i bedet 3-4 meter der fra.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 7. Kære Gunvor - Rolig nu! Her er der ikke grund til bekymring, fordi jorden er så vandholdende. Tænk på de store træer, der vokser lige i skel. De suger også en del vand, uden at vi mærker det. Overhovedet ...

  SvarSlet
 8. WOW! Det glæder jeg meget, rigtig meget til at se! Mon man lige sku smutte en tur i skoven næste gang man er i Jylland - og skæve ind i Den Dalbyske Edens hvide bed ;)
  Er ikke i tvivl om at effekten bliver eventyrlig.

  SvarSlet
 9. Kære Claus. Jeg holder også meget af birketræet, og hvis haven er stor er den selv indskrevet . Min kære Far ville sige "aldrig i livet" hvem skal da feje alle de blade op..( Han er pensionist så mon ikke tiden er på hans side.) Men han syntes næsten også at det er en straf at komme i haven og det er da også sjældent at han får lov til det af lille mor ,for han kan ikke styre græs slåmaskinen , så bliver lille mor tosset når det halve af planterne mangler...Der er fine samlinger af birketræers skove i skåne. Smukt Smukt. Jeg var ellers heldig den anden dag, var på en lille fin planteskole på gammel Køgelandevej, og pludselig stod du der og strittede. En Claus Dalby rose. Den måtte jeg jo bare eje, og spurgte om gartneren nu var helt sikker på at det var den rigtige rose, for mindes at den først kom til foråret.Jo sagde han , den er god nok og se hvor sund den ser ud. Er blevet plantet i god jord og hver gang jeg går forbi bukker jeg pænt. Mange tak for i dag ... Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 10. Den tid, den sorg, lige mine ord!
  Jeg siger det samme til folk der måber over at jeg har plantet birketræer i min lille have.
  Har hvidbrogede Hosta, i bunden af mine, samt en masse andet hvidt.

  Glæder mig til at se hvordan det kommer til at se ud i din hvide have. Det bliver uden tvivl et smukt syn.

  SvarSlet
 11. [b][url=http://www.onlinebagsstore.co.uk/]louis vuitton purses[/url][/b] Mindfire Solutions could be the best vacation spot to rent offshore QA(High-quality Assurance) Automated testers and Outsource Automated QA tests expert services. Mindfire Options gives expert software tests and top quality assurance providers. The expert services supplies by us in Automatic tests are Rapid exam pro tests providers, Ruby Watir screening expert services and offshore selenium testing services.

  [b][url=http://www.louisvuittonstoreoutlet.co.uk/]louis vuitton handbags[/url][/b] Try to stop that model. Charlotte Russe has fantastic in shape jeans ranging briefly, standard, and lengthy. Get a few of Bermuda shorts, jean minis, normal denims, plants, capris, and be small about the skinny denims. These figures will be the most appropriate measure within your website's action. It could appear about the floor that the more visitors the thing is recorded, the greater you may suppose your site is executing, but it is an inaccurate notion. You will need to also have a look at the conduct within your website visitors the moment they come to your site to precisely gauge the usefulness of the web page..

  [b][url=http://www.beautifulbagsstore.com/]www.beautifulbagsstore.com[/url][/b] The case might be trailed making an allowance for the opposite previously decided situation in courtroom and in addition the severity of your respective accidents. After you are interested to find out what amount of cash you'll receive then you definitely should ensure that you have a look at the earlier rulings for that head damage promises which the court docket has trailed. Based mostly on the knowledge that you will assemble the solicitor should be able to tell you approximately the amount income you might obtain..

  [b][url=http://www.louisvuittonbagsoutlettu.com/]louis vuitton outlet[/url][/b] And similar to possessing nearly every single other part of outfits, definitely don't behavioral instinct acquire if this could not healthy. Occasionally, the latest bag seems to generally be very good inside of store, but involved with anybody which private design, it really is only not heading to accomplish the work. It really is achievable with respect to a thing that may be "one measurement suits all" hardly ever to basically match most.

  SvarSlet