I morgen skal jeg til grønthandleren

Nu, hvor vi er ved at klippe rigtigt godt ned, er det tid til at så. I hvert fald de hårdføre vækster, der er rigtig glade for at blive udsat for skiftende frost og tø.

 

20090808_162520

 

I morgen skal jeg ud og weekendhandle, blandt hos grønthandleren. Så skal jeg også lige have et par poser dildfrø, for her koster de nemlig kun en brøkdel af, hvad prisen er, når de købes i frøposer.

 

Frøene drysser jeg med løs rundt omkring på solrige pletter i mine staudebede, og hvor der er en lille åbning i floret, vil de spire og gro op og give de smukkeste blomster, der rent farvemæssigt passer ind alle steder. I buketter er de også uundværlige ...

13 kommentarer:

 1. Dill er en flott plante! Lukter kjempegodt og er med sin gul/grønne farge flott sammen med andre vekster i hagen. Takk for at du deler din kunnskap! Nå skal det kjøpes dillfrø og så får vi håpe snøen som har kommet blir bekjempet av litt mildvær slik at herlighetene kan drysses utover.

  SvarSlet
 2. Jättesnyggt !
  Vilken bra idé .. den anammar jag direkt !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvarSlet
 3. Så vakkert med det limegrønne som binder det hele sammen. Her oppe på toppen ligger snøen nå, men straks den forsvinner vil jeg følge ditt gode råd. Mange tusen takk!!

  SvarSlet
 4. Tak for tippet, tror faktisk at jeg har nogle dild-frø liggende i krydderikassen :-)

  Tror at de vil de flotte skærme vil klæde mine hvide og blå Isop-er.

  SvarSlet
 5. Har købt mig fattig i dildkroner til krebsekogning i år. 3 stk dildkroner koster 25 menneskekroner! Øv! Så jeg bandede mig selv væk og lovede at gøre som du så tit har skrevet - nemlig at lukke huller i staudebedet på denne måde;-) Genialt

  SvarSlet
 6. Første våren her var jeg så sur fordi jeg ikke fant dillfrø i butikken som jeg ville så. Når det begynte gro forsto jeg hvorfor, det kom opp dill overalt. Jeg har hjulpet til med å spre frø alle steder og det har vært nydelig og rene redningen i nylagt hage hvor nyplantede roser, busker og stauder ikke har rukket å vokse seg riktig store enda. Den gir også så fin dybdevirkning i bedene, elsker den

  SvarSlet
 7. Det var da en god idé! Jeg har prøvet med birkes i skovkanten, men det var ingen succes - jeg tror fuglene synes de smager godt. I år vil jeg prøve med både dild og gulerødder!
  Kh Mathias

  SvarSlet
 8. Er det her i efteråret at du spreder dem, eller først til foråret?

  SvarSlet
 9. Kære Anja,

  her i efteråret ...

  SvarSlet
 10. Åh hvor en fantastisk ide...det må være den jeg skal bruge i mit ny-omlagte blå,hvid og lime bed...

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 12. Kære Panini - her hakker vi ikke, men luger alt med fingrene!

  SvarSlet
 13. Tak for dit svar! Undskyld, jeg kom til at slette indlægget, fordi jeg troede, det var for sent at kommentere... Så, når du luger med fingrene, kan du se, hvad der er hvad? Så det vokser godt op først?
  Mvh Panini

  SvarSlet