Noget galt?

Nogle gange er naturen lunefuld, f.eks. har vi lige nu en påskeklokke, Helleborus orientalis, der står og blomstrer. Dette fænomen kan jeg ikke rigtigt forklare.

Men vi har også en mængde skønne stjerneskærm, Astrantia, i blomst lige nu, selv om de normalt blomstrer i juni, og det gjorde de da også hos os. Men straks efter blomstring klippede vi dem helt i bund, og så kom de med et flor til. Vi har kunnet nyde blomsterne de sidste par måneder, og når de blomstrer så længe nu, er det fordi, det er blevet koldere. Så holder blomsterne jo længere.

13 kommentarer:

 1. Supersmuk eksemplar. Den passer da vist lige præcis til lægestokrosen, som jeg har fået for nylig. Den må vist på ønskesedlen.

  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 2. Jeg har også en Astrantia som blomstrer nå. Det er bare å takke og ta mot, de er jo så vakre.
  Jeg har ingen Helleborus som blomstrer nå, men her om dagen leste jeg på en blogg om Helleborus som var full av knupper. Min ene Helleborus Niger blomstret i juli og når jeg undersökte litt så viste det seg at Helleborus kan remontere.

  SvarSlet
 3. Under lugning forleden fandt jeg en påskeklokke i blomst, og jeg blev meget overrasket. Også stjerneskærm blomstrer hos mig - sådan kan naturen også være!

  SvarSlet
 4. Det kan ikke altid betale sig at være venlig! Sådan har jeg det i forhold til min have, som givetvis sukker og protesterer både skræmt og træt hver gang de ser mig med en saks i hånden!
  Jeg er en rigtig blomsternyder, der ikke kan undvære blomster ude som inde. Netop denne holdning ser lykkeligvis ud til at give gevinst på blomstringskontoen! I haven står fortsat en del roser, buddleja, lupin, løvefod, lavendel, stjerneskærm i flor, ja selv lathyrus blomstrer (blandt mange andre jeg vil undlade her). Blomsterne er mindre end sommerens storladne eksemplarer, men smukke og skønne alligevel her midt i efteråret og jeg er afhængig af deres skønhed, øjebliksnærvær og duft.

  Så lykken følger den kække bi – eller nærmere den klippende hånd.

  Mange hilsner fra
  Katinka Raabymagle

  SvarSlet
 5. Ja det er næsten ikke til bære at frøken frost snart kommer og tager de sidste blomster. Mit det ene æbletræ som blev plantet i foråret blomster, det er da helt forkert, men dejligt at se på.
  God dag i haven til alle.

  SvarSlet
 6. Kanonflot billede Claus!

  :-) Lisbeth K

  SvarSlet
 7. Ja det er nogle gange lidt mærkeligt, mit kastanietræ, i potte, har fået en del nye blade her i sidste uge?!

  Tak for tippet med at dække løgenes grimme blade.

  Helle

  SvarSlet
 8. Smukt foto :-) Jeg har også en dejlig lyserød påskeklokke der blomster på livet løs og med masser af knopper til at forlænge sæsonnen.
  Hej fra Lise-Lotte

  SvarSlet
 9. Det var intressant for i min hage i Larvik Norge så har jeg nå to sort/lilla påskeklokker som er i flott blomstring og to nydelige primular som blomstrer omkapp. Jeg viste det til en nabo i dag og sa at naturern er mangfolding bare å nyte. Tusen takk for all lærerik lesning og gleder meg masse til drivhus boken
  mvh Camilla

  SvarSlet
 10. Min rhododendron Cunningham White har haft flere blomster i sensommeren, og har pt. også en enkelt lille.
  Jeg håber ikke det går ud over forårets blomstring, men der er heldigvis stadig knopper på den.
  God havdage til alle.
  Hilsen Nille

  SvarSlet
 11. Da jeg forleden dag passerede forbi en have lidt nede ad vejen, stod der lilla krokus i blomst i forhaven. Kan nok være jeg kiggede en ekstra gang. I min have blomstrer roser, ærteblomster og dahlia endnu. Men det er de sidste krampetrækninger.

  SvarSlet
 12. Kære Susanne - det er helt naturligt. Er sikker på, at det var en høstkrokus, Crocus sativa

  SvarSlet