Nu skal den prøves

Det er første gang, at jeg lægger tulipanen ‘Carnaval de Nice’, som I ser på billedet herunder. Den bliver lagt sammen med tulipaner i forskellige røde toner garneret med ‘Queen of Night’.

 

 

Kan godt forestille mig, at der er nogle, der ikke bryder sig om denne rembrandt-tulipan, som denne type tofarvede tulipan kaldes.

 

Men jeg glæder mig, for jeg tror, at det bliver et spændende udtryk.

22 kommentarer:

 1. kære Claus,
  super valg og kombination - det bliver forrygende ;D

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 2. kære Claus,
  super valg og kombination - det bliver forrygende ;D

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Jeg ved ikke om jeg syntes den er køn, men det må jo stå på en prøve når du forhåbentlig viser den i udspring til foråret.
  Vi kender jo din holding, at hvis den ikke passer ind i resten af flokken lever den ikke særlig længe i dit vidunderlige paradiset.
  Forsat god aften.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Kære Pia - er sikker i min sag. Indrømmer, at jeg bliver lidt mere funky med alderen!

  SvarSlet
 5. Det er jo min yndling så det forstår jeg godt at det må prøves af. Håber du ikke bliver skuffet over dens skønhed

  Knus Eva

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Det er det der er så herligt ved dig, du er aldrig bange for at afprøve noget nyt.
  Heldigvis er det jo sådan at man har lov til at forandre sig og forholde sig til tingene på en anden måde ind den man startede ud med, det har mine bede her på grunde ihvertfald mærket temmelig meget til.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 7. Virkelig en smuk en af slagsen, kunne jeg godt finde på at putte i jorden
  Mvh Jesper

  SvarSlet
 8. En dobbelt tulipan i Den Dalbyske Eden?? :) Du er ved at lære det, ven :) Den er i mit røde/hvide bed hvert år - spring ud i det! Tænker bare det bliver et hårdt udtryk med Queen of the night.
  Lægger selv Estella Rijnveld, Apeldoorn, Flaming spring, Happy generation, Mount tacoma, red Geogette, Il de France, Swan wings og Up white. Lidt spræl at der komme til med Texas flame eller Mickey mouse. I år det dog sløjfet til fordel for forhåbentlige bryllupstulipaner nøje farveafstemt. Kan anbefale Peter Nyssens hjemmeside - mange dejlige bolcher til haven lige nu.

  SvarSlet
 9. Kan varmt anbefale min yndlingstulipan "Akebono" - et rigtigt kålhoved som du, Claus, uden tvivl vil sige. Kæmpe pæontulipan i en lækker lys gul - skal ses!

  SvarSlet
 10. Kære Cendie - jeg er ikke det fjerneste nervøs for 'Queen of Night' i det selskab. Fine sorter du kommer med, men jeg vil anvende lidt færre sorter - blandt andre 'Uncle Tom' og 'Ile de France'.

  Du har forøvrigt sovet lidt i timen! Bruger da masser af dobbelte tulipaner. Hvert år.

  SvarSlet
 11. Kære Cendie - hej igen. 'Akebono'; tjaaa ... Er ikke så vild med det røde i den. Men alt afhænger jo af selskabet.

  SvarSlet
 12. hmmm .... spændende ?!
  ihvertilfald spændt på resultatet ;0)

  SvarSlet
 13. De satte jag förra året - fantastiska! Nu får vi se om de kommer igen i år...

  Knus fra Malmö
  Elin

  SvarSlet
 14. En lidt "sjælden" tulipan - i mine øjne. Men jeg tror bestemt, at den vil gøre sig i det selskab, du har valgt til den.
  Jeg har "kun" sat 300 pinseliljeløg i år - indtil videre - slet ingen tulipaner. Der er knaphed på havetid lige p.t. Jeg er ved at flytte min gamle mor på plejehjem.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 15. Det forstår jeg ikke. Det er da en tulipan i den smukke ende :)

  SvarSlet
 16. Hvor er det herligt at du afprøver tingene for os! Så kan man jo altid lige vente og se om det er noget for én.

  I øvrigt morede jeg mig over dit ordvalg "spændende" - det har jeg vist kun sjældent hørt dig bruge om planter, men jeg vil give dig ret. Det bliver spændende...:-)

  Faktisk kan jeg godt lide dobbelte tulipaner, men jeg har altid været lidt forskrækket for de stribede. Godt at du ikke er lige så stivnakket som jeg.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 17. Kære Lisbeth - Niels Hausgaard siger, at 'spændende' er et ord, man bruger, når man ikke rigtig ved, hvad man skal sige eller svare. Jeg forstår ham, men det var nu ikke helt i denne betydning her.

  SvarSlet
 18. Jeg har slet ikke sat tulipanløg i år, og i det hele taget har jeg indskrænket plantekøb betydeligt på det sidste, for nu er jeg ved at spare sammen til at indhegne mine bede. Der er jo ikke noget ved at købe nye planter, når de alligevel bliver fortæret af rådyrene, så derfor hegn. Men det bliver hundedyrt: Rosenosen-og træpæonbedet alene kommer til at koste små 1000 kr. bare i materialer .... og så er der jo alle de andre bede.
  Engang, når rådyrene forhåbentlig ikke mere kan komme ind, vil jeg så prøve at lægge løgene i en sort plastikkasse oven på jorden og derefter skovle jord ovenpå, sådan som Anne Just engang viste det i sin have i Hune. Derved håber jeg, at jeg så kan have dem i fred for muldvarpene.
  Glædeligt efterår
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 19. Ja det har jeg vist for jeg troede ikke du brød dig om dem. ;) Ja nu er dem bare dem jeg har varieret med - ikke alle slags hvert år. Uncle Tom glemte jeg rent i skrivebegejstringens fart :)

  SvarSlet
 20. Kære Cendie - en af de absolutte yndlinge er den dobbelte 'Blue Diamond', som jeg ofte har agiteret for, i mine bøger, på tv, Bilka etc. etc. Den er uundværlig.

  SvarSlet
 21. Helt enig! Hvor er jeg glad for jeg er blevet 'vækket'. Mange tak for det.:-) Huskeren er åbenbart på retur! Tilgiv mig, kære Claus.

  SvarSlet
 22. Ha, Ha - ham Hausgaard kan lige få det sagt.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet