Omkring det nye drivhus

Det siger sig selv, at jeg går rigtig meget op i udformningen af rummet omkring det nye drivhus.

 

Kjeld Slot og jeg har snakket frem og tilbage, og han har arbejdet videre på sit første oplæg; har skåret ind til benet og simplificeret.

 

Som nævnt så mange gange før er jeg fuld af beundring over det, Kjeld kan, og han har en meget stor andel i, at havens design her er blevet så stringent, enkelt og gennemtænkt, som tilfældet er.

 

20121022_163743

 

Lad mig lige forklare tegningen: Den vender øst-vest, fordi det er sådan, jeg ser drivhuset.

 

Helt oppe til venstre ser I trappen ind til Flammebedet. Den flankeres på begge sider af en bøgehæk, som fortsætter mod hovedhuset og slår et lille knæk ind imod vort arbejdsområde. Hækken tjener til, at Flammebedet/arbejdsområdet bliver delt fra det store nye gårdrum.

 

Øverst og til højre kommer - som jeg fortalte om forleden - endnu et arbejdsområde.

 

Langs to af drivhuset sider bliver der plantet formklippede avnbøgtræer, og foran dørene bliver der lagt brosten i felter for at understrege indgangspartierne.

 

De skitserede inddelinger på gårdspladsen bliver lavet med chaussesten, og imellem dem kommer der groft grus i en varm tone.

 

I indkørslen bliver ral-belægningen fjernet og erstattet af den samme grus. På den måde kommer det hele til at hænge sammen.

 

Det kommer sikkert ikke bag på nogen, at det nye gårdrum fra foråret vil blive møbleret med i krukker i stram symmetri. Så må bilerne holde nede ved vejen!

13 kommentarer:

 1. Jeg er sikker på, at det kommer til at se fuldstændig fantastisk ud!

  SvarSlet
 2. Det kan ikke undgå at blive helt fantastisk!
  Også tak for video i går - 200 dobbelte violfrøstjerner, nøøøj...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Det bliver helt vidunderligt! Kjeld kan altså bare noget helt særligt - han laver malebogen og du fylder felterne ud med de smukkeste farver og former!

  SvarSlet
 4. Fantastisk ... det blir så godt ;0)

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Keld Slot og du er et fantastisk makkerpar,hvor I forstå at udnytte hinandens kæmpe viden inden for hvert jeres områder, man kan tydeligvis se at I snakker samme sprog.
  Hvor bliver det spændende at se hele dette nye område til foråret og hvor du får plantet endnu flere krukker til og man ser det i en helhed. Det bliver med garanti rigtig flot.
  Når jeg ser på hele dette nye rum, bliver du vist nød til at købe et par tusind m2 af skoven, så de arme forviste biler kan få en fornem holdeplads.

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  Hej Jytte er du stadig udstyrret med våddragt og svømmefødder.

  SvarSlet
 6. Helt ærligt jeg er vild med de rene linier og stramme former som I har fundet frem til. De vil blive bldt op af alle dine krukker så helheden bliver helt fantastisk slet ingen tvivl om det.
  Jeg glæder mig til at se det færdige resultat.

  Oktober havehilsner Annette

  SvarSlet
 7. Kære Cendie - også en tak til dig for alle dine gode og vedkommende kommentarer. Sikke en fin metafor.

  SvarSlet
 8. Uha røde kinder - mange tak ;)

  SvarSlet
 9. Det bliver så fint Claus. Ud med bilerne, god ide!
  Jeg er ikke kun imponeret over dette fine planarbejde, men også at du har overskuddet til at jonglere med både dette nye haveprojekt og din bog med kraftig deadline! Virkelig flot.

  Glæder mig til at fordybe mig i bogen og glæder mig til at se dit nye hus.
  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 10. Hej Claus

  Gad godt, at et kamera hold havde fulgt dig og haven i forbindelse med bygningen af det nye drivhus - er sikker på det ville ha' været et tv-program udover det sædvanlige. Men måske ved næste projekt ....... :-)

  /Bo

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  nu må du da være ved at løbe tør for kedelige Thuja-hjørner der kan forvandles til ukendelighed selv om du har en stor grund. Det bliver en pragtfuld plads.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 12. Selvfølgeligt skal bilerne holde ved vejen; de hører ingen steder hjemme i et haverum!

  SvarSlet
 13. Hej Claus,

  Et stort og flot projekt. Virkelig spændende at følge med i her på bloggen. Og selvom jeg ikke selv har/eller får drivhus - kunne jeg godt finde på at erhverve mig bogen alligevel. Bindegal, ville min mand nok kalde mig - og det kan han såmænd have ganske ret i - men jeg har det nu egentlig helt godt med det.

  Det bliver spændende, at se hvilke mirakler du udvirker i huset, når du begynder at trylle med farver og former og planter i massevis.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet