Pyntesyge

Man skal passe på, at haven ikke bliver overpyntet, fordi blomster er så dekorative i sig selv. Det er da også derfor, at mit nye drivhus bliver helt stramt i formen uden tagpynt, tårne eller spir.

 

Men en gang imellem må jeg også have nogle enkelte feminine indslag som et modspil til det stramme og regelrette.

 

claus20120619_130622

 

Hvad siger I for eksempel til arrangementet her? Det fotograferede jeg i sommers i en svensk have. Det er antikt, men i England er der et firma - Raymentwire, der laver ting i denne stil. Det er håndarbejde, og derfor er det ret pebret, især når man lægger portoomkostningerne oveni.

 

 

image

 

image

 

Jeg kan godt lide at mikse tingene, og jeg er ret sikker på, at modellerne, som I ser ovenfor, kommer til at passe fint sammen i eller omkring det nye drivhus. Jeg har bestilt to af hver.

 

Når jeg taler om miksning, kan jeg for eksempel nævne, at de viste ting får selskab af de rå pendler, som jeg købtfor nyligt - se her.

 

Jeg har nævnt for Bilka, at jeg trorat disse victoriansk udseende opsatser og lignende godt kunne sælges i havecentrene, hvis de ikke blev for dyre. Hvad siger I? Er de bare for meget eller blot lige tilpas? Ja, min mening har I jo allerede fået.

Besøg Raymentwires hjemmeside her.

20 kommentarer:

 1. Personlig synes jeg det "er litt for mye av det gode", men kunne godt ønske meg dem i en enklere utforming.

  SvarSlet
 2. Lidt for romantisk for mig, men dine ampler er fantastiske..:-)
  Men er sikker på at de to forskellige stile vil passe perfekt når du får sat det hele sammen.
  Glæder mig til at følge med..:-)

  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 3. Efter min mening for meget af det gode (krummelurer) ligesom ampler ikke er min stil, så jeg ikke kunde. Men der ud over tak for diverse gode ideer:
  Hilsen Lis

  SvarSlet
 4. Jeg har en svaghed for gamle jernborde og har flere indenfor. De er alle klunsede og jernet står råt. Udenfor er jeg også svag og har hvidmalede jernmøbler, i drivhuset har jeg et bord af et gammelt symaskinestel i jern, jeg kan simpelthen ikke gå forbi en bunke storskrald med den slags...Jeg vil ikke købe (eller vil jeg?) jernting til haven uden særlig funktion. Dine jernstativer til planter fra Bilka kan jeg til gengæld ikke få for mange af til klatreplanter.
  Jeg tror de bliver fantastiske som modspil til dit nye drivhus.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Et lille ´pip´ fra mit blege næb: Jeg er vild med ´gamle blomsterborde´ fil-de-fer o.lign, så jeg ville elske at have noget sådant stående i min have. Har købt på loppemarkeder og selv sat lidt istand. Hvis Bilka kunne fremtrylle et par af dine viste modeller, ville jeg stå i kø i mindst en halv time før åbningstid ;o)
  Jeg er meget spændt på hvordan du får disse borde ´flettet´ sammen med dit ny væksthus. Ouh jeg glæder mig til at se det hele på plads.
  Rigtig god aften. Kh, Iris.

  SvarSlet
 6. Helt underbart!
  Ha en fin helg....
  Kram Sofia

  SvarSlet
 7. Hej CLAUS. Jeg synes det er for gammeldags, Er mer til de til de enklle ting. Hilsen Gurli Hansen Viborg

  SvarSlet
 8. I privaten er jeg også mere til det enkelte, men i sommerhuset som er total modsat vores hverdagsliv vil den være perfekt, men rigtig så må den heller ikke være for dyr.
  God aften lena

  SvarSlet
 9. De er super skønne, og "gammeldags" er moderne igen ! altså ikke gammeldags :-)
  Jeg vcille elske dem i min have.
  Hilsen Dorthe

  SvarSlet
 10. Lige noget for mig

  SvarSlet
 11. Jeg synes dine nye indkøb ser fantastiske ud! Måske især sammen med hvide lathyrus eller frodig mørkegrøn vedbend.. Der er mange muligheder og jeg ville bestemt også være liebhaver til sådanne vidundere!
  Jeg er sikker på at kombineret på den rette måde kommer romantik og enkelt design i fælles, enestående harmoni..
  God weekend, Mathias fra Nordfyn

  SvarSlet
 12. Jeg elsker krummelurer og det pompøse, hvorfor skal det være simpelt, når det kan være storslået:-)

  Jeg er vild med dine indkøb;-)

  SvarSlet
 13. Kære alle - tak for kommentarer. Jeg kan se, at flere synes, at 'opsatserne' bare er 'for meget'. Men vent I bare, til jeg får dem arrangeret med potter og planter.

  SvarSlet
 14. Osse jeg ville finde dem for overpyntede, men fil-de-fer har mange kunder, så disse ville helt sikkert vække interesse..
  Men, som du selv skriver, til en lidt lavere pris..

  Jeg har af og til tænkt, at Bilka måske også kunne finde nogle søjler med tilhørende krukker til udendørs brug.
  Det ville være rart at kunne gå og kigge i stedet for at skulle købe disse tunge ting på nettet..

  God efterårsferie
  SuK

  SvarSlet
 15. Den du så i Sverige er virkelig smuk, og elsker den er så "enkelt" fyldt op med ens blomster - sådan en opsats er flot, men jeg tror jeg skal de de nye i brug, før jeg er solgt - de er lige overpyntede nok tror jeg...

  SvarSlet
 16. Kære Claus

  Troede ikke det kunne blive for meget, men disse opsatser har lige fået en anelse for meget. Selv til mig. Jeg ser frem til at se, hvad du gør ved dem, for du har et ret sikkert øje og en formidabel god smag.

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Hvis de er til, at købe, så ville jeg være helt vild :-)
  Glædelig Søndag
  Fritze

  SvarSlet
 18. Det er lige min stil - men desværre bliver jeg ikke den lykkelige ejer, siden jeg ikke har rum til dem. Men jer er helt sikker på at der nok skal være købere til disse stativer.

  Jeg tror der er en del som synes det er kedeligt, når der ikke sker noget i indretningen. Problemet er bare at det er blevet "god smag" når ting er funktionelle, og så bliver der sjældent plads til de lidt mere anderledes udtryk, og det er synd.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet