Se hvad gult kan

Også på det seneste har jeg skrevet en del om gult løv, og under en gennemgang af mine 2012-forårsbilleder i dag, faldt jeg lige over disse motiver.

 

claus20120526_200036

 

Her er det meget tydeligt, hvordan den gule skaber et modspil til blå, pink og purpur. Den kombination kan jeg rigtig godt lide.

 

claus20120526_114113

 

I tiden, hvor vi er i gang med at lægge løg, dele og flytte stauder samt plante nye, er det, at man skal visualsere sig frem til udtrykket.

 

claus20120515_145607 claus20120515_114245

 

Jeg elsker denne proces og sammenligner den lidt med en keramiker, der lægger glasur på en krukke eller lignende. Han eller hun kan først se resultatet, når leret bliver brændt. På samme måde kan vi haveejere først se udtrykket, når væksterne folder sig ud.

 

claus20120515_145132 claus20120526_115425

 

For mig er det lidt det samme som at sy et patchworktæppe.

 

Jeg fortæller om procesen i en ny bog ‘Selskabsplanter’ der nu er sat programsat til udgivelse i efteråret 2014. Der er altså et par år til, så jeg har et stykke tid til at dygtiggøre mig og skabe nye kombinationer.

 

Dét driver mig.

15 kommentarer:

 1. Kære Claus,
  Jeg havde sådan håbet at "Selskabsplanter" ville være din næste bog. Jeg mangler den rigtig meget :)

  SvarSlet
 2. Kære Lene - Nej, den næste bliver 'Den hvide have'. Her er der også masser af selskabasplanter, men selvfølgelig indenfor en mere snæver farveskala.

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  ´Selskabsplanter´ lyder til at blive en yderst interessnt bog som jeg til den tid, naturligvis, MÅ eje. Jeg glæder mig dog ekstra meget til ´Den Hvide Have´ som har været naturligt ´udsat´ et par gange. Måske vil det engang være mig muligt, selv, at kunne komponere et ´hvidt´ bed, efter denne bog! Helt hvidt bliver det ikke, der vil være grå og sølv, grå og grønblå nuancer såvel som de hvide, som det jeg HAR set i din have, og som er helt eventyrligt smukt.
  Hvor ER det dejligt at der er flere dejlige bøger at kunne glæde sig til ;o)
  Har plukket roser ind idag, min første dag i haven i lang tid. Der er stadig mange knopper, og det er en fornøjelse at opleve.
  God aften. Kh, Iris.
  Tak for de smukke forårsbilleder.

  SvarSlet
 4. Utrolig smukke farver sammen! Jeg har nettop flyttet min lidt for skygge placeret Gloire de Dijon rose hen til en alm. lilla farvet Sommerfuglebusk, så rosen kan boltre sig i busken. 2m tættere mod huset står Hydranga Limelight, og vil danne forgrund. Jeg tror det blir et syn for guder :)
  At kombinere planter er ganske som du siger det, ren kreativitet, og en stærk drivkraft som havemenneske. Det er jo det eneste der for alvor gør vores haver forskellige og personlige.
  Jeg glæder mig til "Selskabsplanter"
  Hilsen Alice

  SvarSlet
 5. Det vil være dejligt at få sammenfattet alle dine mange udmærkede forslag til sammensætning af planter og kender jeg dig ret, vil du være yderst påpasselig med at sammensætte planter, som er smukkest samtidig..

  Selv er jeg i år gået amok med geranium patricia, rose de Rescht, pink sommefuglebuske (små), Lythrum, gul druehyld, gul Philadelphus og pupursolhat fatal attraction.. Der er tillige Barcelonatulipaner i det bed, og næste år vil jeg sætte goldheart løjtnanthjerte der..

  Der er flere slags af de oprindelige, som er blå og som spiller godt med de ovenstående..

  Jeg er meget spændt på at se det hele næste år, når det er vokset mere til..

  Men: inspirationen har jeg fundet hos dig :-)

  Tak
  SuK

  SvarSlet
 6. Kære SUK - selvfølgelig vil jeg da vise planter, der er samtidige. Ellers er da da ikke meget spas ved det. Bogen kommer til at spænde fra tidlig vår til hen på eefteråret.

  SvarSlet
 7. Jo Claus du har da ret i at den lysegule klær de andre vækster her på billederne! Du er da også årsag til at jeg selv har anskaffet mig en løjtnantshjerte ;-) Så som sædvanligt så glæder jeg mig vildt meget til foråret :-D !
  God søndag til jer alle :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Flotte farvekombinationer du har sat sammen, man bliver altid så glad når man ser dine billeder, jeg nyder dem til op over begge ører.
  Det er rigtig rart at have noget at se frem til i de næste år der kommer, men som lene skriver tror jeg også det er en bog om selskabsplanter der bliver længtes ret meget efter. Samtidig er det jo herligt at du bliver dygtigere imellemtiden og der kommer nogle andre vinkler ind på.
  Bogen om den Hvide have bliver også rigtig spændende og jeg glæder mig som et lille barn til den er på gaden. Er selv ved at lave nye bede med hvide planter og løgvækster, så nu må vi se hvor vellykket det bliver til foråret.
  Men nu vil jeg allerførst glæde mig til den "TYKKE" bibel der udkommer om ganske få dage, de godbidder du har vis få tænderne til at løbe i vand. UUHM.
  Forsat rigtig god dag, hvor dagen sikkert står på glødene pæle her inden den store trykkedag på onsdag.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  P.s Dejligt at se Tante Grøn igen er med på bloggen, håber hun er ved at være lysegrøn igen.

  SvarSlet
 9. Kære Pia - du skal altså have en stor tak for dine altid søde og positive mails. De glæder ...

  SvarSlet
 10. Fedt, selskabsplanter er nok lige den bog vi mangler for at få yderligere ideer til, hvordan haven skal forbedres. Glæder mig til den kommer, skal have den på udgivelosesdagen.

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Selv tak Den store glæde som DU giver mig alle de gange, som jeg er inde på din blog, kikker i dine bøger og ser på de billeder som jeg har taget i din have (som overhovedet ikke kan måles med dine) hver eneste dag, kan ikke måles andre steder andet end mit hjerte.
  Derfor, den smule respons som jeg/andre kan give dig ved at kommentere ved dine dejlige og positive indlæg er din drivkraft og giver lysten til at dele med alle vi andre "Havetosser". Tusind Tak for det.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 12. Deilig med en ny bok. Riktig noe å se frem til, min kaffepauselektyre. Til sommeren skal jeg til å lage, og leve, hage på Fyn. Påkjenningen med hagelivet i Norge ble for stor. Patcwork gjør innelivet om vinteren interessant. . Vennlig hilsen Mia.

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  jeg har lige været ude at købe en Druehyld og plantet den sammen med en Hortensia Annabel - uden inspiration fra dig havde jeg nok ikke gjort det.
  mange hilsner fra Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 14. Tak Claus at din blog er vidunderlig læsning, og så selvfølgelig god inspiration det giver ægte have glæde.
  Med Hilsen Grethe

  SvarSlet
 15. Dejlige og skønne billeder her hvor mørket begynder at sænke sig. Jeg glæder mig utrolig meget til bogen om Selskabsplanter. Jeg fægter lidt i blinde hvad det angår - men så kan de jo, som du ofte har skrevet, flyttes, hvis de står forkert.
  Jeg er absolut også kandidat til din bog om den hvide have.

  Tak for dine mange ideer og indput.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet