Vi er ved at så

Når man taler om at så, tænker mange på det som en forårssyssel, og det er da også på det tidspunkt, at rigtig mange er i gang med frø og muld. Det er jo i foråret, at sommerblomsterne sås.

 

080503_2104_havedrømme

 

Men efteråret er den helt rigtige tid for såning af stauder, for de skal nemlig ofte have frost for at spire.

 

Vi bredsår i store bakker, vander dem igennem og stiller den i ly under væksthusets udhæng. Så venter vi til foråret og glæder os til, at stauderne spirer frem. Jeg ved, at nogle eksperimenterer med at lægge frø i fryseren inden såning, men der er der slet ingen grund til, hvis man gør, som jeg lige har skitseret.

 

_20100418_135745 0513581_cd

 

Når jeg viser billederne her, er det for at henlede opmærksomheden på den gule græs, der også er en staude. Jeg elsker miliegræs, Milium effusum ’Aureum’, som den hedder. De lysende gule totter er nemlig en uforlignelig partner til mange løgvækster og tidlige stauder.

 

080428_804_lisager

4 kommentarer:

 1. Aha! Det vil sige det er nu jeg skal så mine Violfrøstjerner. Jeg har både frø af den hvide og den almindelige lyselilla. Jamen det vil jeg da gøre straks! Tak for det! :)

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Inspireret af dig har jeg i sidste uge sået 15 forskellige stauder og to-årige, så nu er jeg spændt på, om de vil blive til noget i foråret. Jeg håber!
  Hvis du har tid til at svare, vil jeg meget gerne vide, om og hvordan man tager frø af Klokkerankerne, som bare har været så flotte i år.
  De bedste hilsenen
  IDA fra Koldingegnen

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Inspireret af dig har jeg i sidste uge sået 15 forskellige stauder og to-årige, så nu er jeg spændt på, om de vil blive til noget i foråret. Jeg håber!
  Hvis du har tid til at svare, vil jeg meget gerne vide, om og hvordan man tager frø af Klokkerankerne, som bare har været så flotte i år.
  De bedste hilsenen
  IDA fra Koldingegnen

  SvarSlet
 4. Kære Ida - hvis blomsterne har udviklet en valnøddestor frugt, skal du blot plukke den og tørre den inden døre. Når den er helt tør, kan du lægger frøene - der er på størrelse med en lillefingernegl - koldt og tørt.

  SvarSlet