Altid plads til en til

Ja, sådan er det jo her i haven. Der er altid plads til en til, og det er dejligt, for jeg har lige fået leveret en stor portion barrodede roser.

 

20090626_042138

 

De skal skrues ned mellem stauderne, og som det vil være de fleste bekendt, kan man ikke blot plante roser, hvor der før har stået roser. Her skal jorden skiftes ud.

 

20090626_041922

 

Men et rent tryllemiddel her er komposteret kogødning. Hvis man kommer det i hullet og planter rosen direkte i det, behøver man ikke at skifte så meget jord. Husk endelig også at plante, så podestedet (det fortykkede sted over roden) er ca. 10 cm under jorden.

 

20090627_165530 20090627_115618

 

Vil lige nævne, at jeg i min nye bogserie ‘Havebiblioteket’ som en af de første titler vil skrive en bog, der kommer til at hedde. Roser i godt selskab. Her vil jeg skrive om emnet at få roser og stauder til at trives i skøn forening og komme med forslag til mange farveafstemte selskabsplanter.

 

20121114_124208

 

Den komposterede kogødning kan være lidt svært at finde, men den fås hos rosenposten.dk

10 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Det er også min filosofi, at der altid er plads til en rose mere. Har ligeledes plantet barrodsroser for nogle dage siden.Jeg kunne godt have tænkt mig et lille indblik i hvilke roser du har erhvervet dig og om der er roser der er særligt gode sammen med stauder. Jeg glæder mig til at læse om roser og stauder i den nye bog hvis titel i den grad appelerer til mine havepassioner.
  Mvh Søren, "Dybet 27"

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Nu er det normalt ikke nødvendigt at skynde på dig. Tværtimod. Ofte bliver jeg helt forpustet af blot at læse om dit program. Tanker som "bare han nu kan holde til det" osv. suser ofte gennem mit hoved. Imidlertid vil gøre en undtagelse og sige: Kom nu i gang med den bog. Hvornår udkommer den? I næste uge?

  Mht. til dit havebibliotek vil jeg igen give udtryk for min begejstring for idéen. Rigtigt mange af de havemennesker jeg taler med om have og dine bogudgivelser nævner med begejstring "Den levende have", som er blevet deres foretrukne opslagsbog. Den er ikke ny, men der er åbenbart et udtalt behov. En serie af bøger med inspiration og lavpraktiske råd er jeg overbevist om vil ramme plet. Ikke kun hos en nybegynder som jeg.

  Så mangler vi bare, at bogserien bliver til en TV-serie! :0)

  SvarSlet
 3. Kære Nette - tak for dine altid søde og konstruktive kommentarer. Jeg har så mange ideer til en bogserie omhandlende en række håndterlige bøger til en flad hundredekronseddel (kan man sige det?). Jeg laver et indlæg med titelforslag senere.

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Som Nette har jeg også lyst til at skynde på dig, for jeg vil så gerne blive dygtig til at så og dyrke stauder selv.
  Jeg mangler også gode ideer til planter, der vil trives på næsten ren sandjord. Der er roser jo desværre ikke så velegnede.
  Kh Ida fra Koldingegnen

  SvarSlet
 5. Var tvungen att googla Stauder. =) va bra att ni har ett eget ord för det på danska. Perenner säger ju inte så mycket om att de faktiskt står-där!
  Har beställt en hög med dina böcker från adlibris, nu när vis mig ditt drivehus äntligen finns inne!

  SvarSlet
 6. Glæder mig meget til at se dine titler til den nye serie - fabelagtig idé Claus!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 7. Jeg vil gerne med det samme lægge en bestilling ind på bogen om roser og stauder i "samtrivsel", jeg glæder mig allerede :-)
  Tema-bede er en anden ide; skyggebed, bed til den våde have (ler hvor vandet forsvinder langsomt og planterne derfor står og sopper forår og efterår)

  Mette

  SvarSlet
 8. Det er jo drømmehaven du har Claus, og selvfølgelig er der altid plads til lige en enkelt blomst mere :)

  SvarSlet
 9. Men Claus, du lader os hænge i uvisheden om hvad det er for nogle nye roser, du har anskaffet dig? Det er jo ikke til bære :-) Må vide hvad det er! ;-)Og god idé med de små bøger.

  SvarSlet
 10. Hej Claus,

  Jeg mener jo ikke, at jeg har plads til flere roser - men du "lokker" jo. Så nu er jeg ved at studere roser på nettet - og det ender såmænd nok med et par stykker mere - skruet ned blandt stauderne. Men de er jo også spændende og SMUKKE.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet