Deletid

På denne tid af året er det stadig rigtig fint at dele stauder, så i morgen og på søndag skal jeg ud og ’splitte’ planter ad.

 

claus20120623_093401

 

Mine gartnere har de sidste dage gravet store staudeklumper op; det gælder blandt andet de smukke sibiriske iris, Iris sibirica. Den skønne sort – ’Butter and Sugar’, som I ser her, er en absolut yndling.

 

Den skal plantes rigtig mange steder. Fin ikke?

 

Den graciøse iris kommer efter løgvæksterne og danner et smukt farveekko til dem, I kan se et par indlæg nede.

8 kommentarer:

 1. Den er aldeles yndig. Hvor er det sjovt med nogle af navnene på de smukke planter - de er meget "sigende".

  Ulla

  SvarSlet
 2. Bare navnet - det ku være fundet på af brdr Price:-) Synes det er vildt at tusse rundt i haven nu og ta de sidste lathyrus og franske anemoner ugen før Julemåneden. Bare det ikke betyder sne og vinter langt ind i foråret.

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Med fare for at blive mistænkt for, ikke at ha´ andet at foretage mig end at kommentere på din blog, for det har jeg så sandelig, men det er umuligt ikke at kommentere på alle de uimodståeligt smukke, fantastiske og farverige indlæg der brager henover bloggen fra din hånd, smiler. De fortjener ros, så nu dagens sidste ´pip´ fra mig ;o)
  Endnu en lækkerbidsken du her viser, en velegnet kandidat til det hvide bed. Jo, den ER fin.
  Siden jeg forelskede mig i Tulipan ´Spring Green´ har jeg været på jagt efter Iris ´Green Spot´, en meget gammel sort. Måske de to ville klæde hinanden ...
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 4. En underbar iris! Har just fått hem din bok 'Vis mig dit drivehus' så helgen är räddad.

  SvarSlet
 5. En vakker iris som jeg anskaffet til hagen i sommer. veldig hyggelig å se på "Kender du typen", og det var straks tydelig at denne "typen" omgir seg med vakre ting og har et godt blikk for farger og helhet. Inspirerende å se ditt hjem innenfra. Hvilken utsikt du har!

  SvarSlet
 6. God dag i haven med at dele stauder, Håber på fint vejr. Dejlig at se dig Cendie i levende live, selv om det gik alt for stærkt. God Lørdag til alle, KH Paw.

  SvarSlet
 7. Kaere Claus,
  som altid nogle skònne billeder,
  og de duer er ikke til at stà
  for!
  Jeg ville bare lige fortaelle,
  at jeg lige har set 'Kender du
  typen' her i toscana uden
  problemer, sà heldigvis tog
  Paulsen fejl. Dejlig udsendelse!

  Hilsen Kia (fra Italien)

  SvarSlet
 8. Jamen tak i lige måde Paw! Jeg ærgrer mig også over den pludselige babysitning i Horsens kom lige i den weekend! Måske vi ses hos Marianne (Spiren) til Helleborus festival?

  SvarSlet