Den blomstrer endnu

Vi har jo haft årets første frost her, men det var mest nede ved jorden.

 

20121027_103849 20121027_103856

 

I hvert fald er der frostfølsomme planter højt til vejrs, der stadig står distancen.

 

20121027_103817

 

Det handler f.eks. om den skønne klokkeranke, som vi jo havde det vældig sjovt med sidste år, hvor jeg gav tips til, hvorledes man får den i blomst.

 

Jeg husker, at mange da havde held med den, og det ville være hyggeligt at høre, hvordan det er gået i år.

 

Læg derfor gerne en kommentar.

18 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  I år har det været en sand fornøjelse at dyrke Klokkeranker. Og der er stadig en del violette klokker tilbage, samt knopper. Rigtig dejligt. Placeringen har været anderledes i år end sidste år, måske den derfor er en succes hos os i år. Der er givet knapt så megen gødning i år, som måske, har betydet, at der sidste år kom masser af blade, fremfor knopper. Det er blot en tanke, da jeg ikke er så erfaren udi Klokkeranker, men har eksperimenteret en del fordi jeg ikke kunne få dem i blomst sidste år.
  Der skal bestemt sås frø igen, næste forår. En meget smuk og iøjnefaldende blomst, og ikke mindst knop. Selv når blomsten falder af, hænger den dekorative ´faldskærm´ tilbage og pynter. Og grønne blade pynter på enhver, ellers bar mur.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Her i det midtfynske har klokkerankerne haft det rigtig godt iår også (Det havde de også sidste år) De blev sået og priklet som du havde lært os og plantet i din fortryllende jord og der har været rigtig mange klokker på. Flest på den blå, den har også været den mest kraftigste, hvor den hvide har blomstret men lige knap med så mange klokker og mere spinkel i udseende.
  De står helt sikkert på indkøbslisten igen til næste år.

  Hvor jeg har nydt dine fine videoer fra de sidste dage, det er rigtig dejligt at følge jeres gøren i dit paradis. De er meget givende og giver en et kæmpe spark bagi til at komme igang selv.

  Juletazetter har jeg ikke nogen forhold til, de har aldrig været brugt i mit barndomshjem (der havde vi kun hyacinter) og jeg det nok sådan med dem idag at når jeg ser dem i forretninger er de altid meget lange og vælter.
  Jeg tror jeg holder mig til hyacinter og amaryllis.
  Forsat god dag til dig claus og alle "havetossene" rundt omkring.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Det har været en virkelig succes med Klokkerankerne i år, både de blå og de hvide. De hvide sprang ud næsten tre uger før de blå, selv om de var sået samtidig, men det er måske meget almindeligt. Jeg har kunnet høste en del store frugter, som jeg har lagt til tørre i vindueskarmen, men de er meget kødfulde, så jeg er da spændt på resultatet. Er der nogen, der har erfaring med det?
  Mage tak til dig Claus, fordi du fik os i gang med den flotte plante.
  De bedste hilsner
  IDA fra Koldingegnen

  SvarSlet
 4. Her i Randers er det gået rigtig godt med de hvide, de lilla har kun lige nået at blomstre. Jeg havde bl.a sat to hvide i drivhuset, som de så fuldstændig erobrede ( har høstet 24 frøstande der) . Jeg havde også sat et stativ opad havehegnet som også har været helt dækket med den hvide, her havde jeg også sat lathyrus, hvilket blev en meget fin blanding og de har groet langt henad havehegnet ;-)) Håber nu jeg får held med frøstandene, dem fra sidste år blev der ikke noget af, så godt jeg havde købt ved siden af ;-))

  SvarSlet
 5. Mine klokke ranker har også stået vældig flot, faktisk bedre end sidste år, men med frosten var det slut :-(
  De hvide kom også her hos mig nogle uger før de blå, men begge har givet masser af flotte blomster.
  Lathyrus-matakuntA var også flot men glæden kort da jeg var på ferie i 10 dage og ikke fik dem nippet. Så de gik i frø.
  Klokkerne er også på listen næste år
  Mette

  SvarSlet
 6. Nå-nå... vi skulle lige "tvære" i klokkeranken her på falderebet...!!! ;o)

  Sidste sommers forrygende succes hvor klokkerne kravlede konstant og nærmest måtte smides ud af krukkerne, har absolut ikke gentaget sig i år. Jeg høstede flere frøstande i sensommeren, og da foråret atter vendte tilbage såede jeg egen-avl-klokkeranke-frø efter alle de dalbyske regler... Men - men - men.... nul og nix dukkede op, så jeg har nok været en smule prinsesse-sur og i mit stille sind glædet mig over at klokkerankeindlæggene ikke stod i kø!

  Istedet har jeg glædet mig over at jeg har haft et forrygende Rosenslyngeår i drivhuset og også denne gang høstet frø.... (hmmmmm... måske jeg skal lære af mine erfaringer og have købefrø i baghånden til foråret).

  Hvorom alting er, så vender jeg frygtelig tilbage til både Klokkeranke og Rosenslynge i det nye år :o)

  SvarSlet
 7. Klokkeranke er blitt en må ha plante i vår hage. Sist helg gikk de i komposten, men de tålte opp til flere frostnetter.

  Mvh
  Brita

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Mit første år med hvide klokkeranker er forløbet helt efter bogen (bloggen). Den første blomst sprang ud inden jeg tog på ferie den 13. juli. Desværre blev de ikke vandet helt nok i de følgende 2 uger, det gav lidt stilstand i væksten og visne blade. Sidst på sommeren var de efterhånden kommet sig og har blomstret flittigt.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Beate fra skovhaven1. november 2012 kl. 22.20

  Hej Claus!
  I år er det lykkes for mig med den hvide klokkeranke, den står stadig utrolig flot.Tak for din fine fremgangsmåde -dette var til stor gavn. Der er plantet mange løg i haven,så jeg glæder mig til foråret, for at se det flotte syn.Der er stadig stor travlhed med at få de sidste planter i jorden. Jeg glæder mig til den nye bog, mon ikke den kommer under juletræet?

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Sidste år kunne jeg ikke få armene ned, over min "dygtighed" med klokkerankerne! Jeg fulgte dine anvisninger til punkt og prikke og de groede og blomstrende så det var en lyst.
  -Så i år mente jeg det måtte være en nem sag, og jeg gik i gang efter samme opskrift , samme placering, kun frøene kom fra et andet sted. -og stor har skuffelsen været!
  - Kun få af de hvide spirerede, og først langt hen i august begyndte de første at blomstere,-og da den første frost ramte haven hang de trist og de blev hevet op.
  Men jeg tror forsat på min "dygtighed" og prøver igen til sommer, og har i år, valgt at give sommeren skylden.

  -Har den seneste tid haft travlt med at anlægge en rosen have. Manden har hjulpet mig med at bygge espalier og der er blevet plantet 20 forskellige roser,
  ( planen er at flere skal bindes op, efter "Claus Dalby " opskriften )og utallige løg er lagt
  - så nu kan vinteren ikke gå hurtigt nok.... For jeg glæder mig til at se frugten af mit og mandens arbejde.

  Pia. Veberöd

  SvarSlet
 11. Tusen takk for den fine fremgangs måten med såing av kolkkerankene. Jeg har hatt nydelig blomstring av den hvite og den blå i hele sommer. Nå har det vært minus grader og snø i Norge så nå er de kommet inn i stallen og pryder den sammen med oliventrær og sitrontre som blomstrer og dufter nydelig. Hadde nok ikke sådd disse hadde det ikke vært for din flotte blogg!Vil disse kunne overvintre eller må de såes på nytt neste år. Kan du gi noen råd om såing av rød kvann? ha en god weekend
  Camilla

  SvarSlet
 12. Hej

  Sidste år havde jeg de flotteste klokkeranker, der stod under et halvtag ved min dør. De blomstrede helt til december, hvor jeg smed dem ud.

  Men i år har jeg desværre ingen haft. Jeg såede af flere omgange, men ingen spirede. øv, øv, øv

  Bente

  SvarSlet
 13. Kære alle - tak for fine kommentarer. Jeg har lyst til at spørge de af jer, der siger, at frøene ikke spirede. Er det frø, som I selv har høstet.

  Kære Camilla - klokkeranken er flerårig, hvis den ikke får frost.

  Den røde kvan skal ligesom alle andre skærmblomster sås ret hurtigt efter, at frøene er modne. Ellers mister de spirekraften. Det gælder også Helleborus - juleroser og påskeklokker - samt en række andre stauder.

  SvarSlet
 14. Mine var like dårlige - men nå vet jeg hva jeg gjør feil... de trenger mye, mye sol! De har stått på verandaen min og det går ikke. Særlig i år, i fjor og året før det... det har vært for mye regn, for kaldt. Meeeeen, til neste år får jeg et fint drivhus - så da skal vi få orden på det! Jeg gir meg ikke :) Ha en fortsatt deilig høst. Her er alt frosset og blomstret av. Vi venter på en ny vår. Har kjøpt et par nye bøker som jeg kan kose meg med i vinter! Hanne

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Mine CD-frø fra Bilka spirede fint. Og de blev passet helt efter din fine beskrivelse; flyttet tidligt i drivhus og ind om natten i lang tid. De hvide har stået godt i sol og blomstret flot indtil frosten i sidste uge, dog ikke overvældende med blomster, og først fra sidst i september.Vi bor lidt forblæst i midt Jylland, så måske ikke det bedst egnede sted for klokkeranker? De blå havde ikke sol nede ved potten, så det forklarer nok, at der ikke kom blomster på. Men løvet er jo flot uanset :)
  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 16. Hej Claus .
  Det er frøene som jeg selv har høstet som ikke kommer.. Jeg har stor succes med købe frø.
  Har foræret en del planter væk igen i år, og glædes i den grad over de glade tilbagemeldninger over deres vækst og blomstring. Det er da en sand fornøjelse ;-))

  SvarSlet
 17. Hej Claus.
  Jeg havde jo mange sidste år, og bestilte også hos Jane igen, sammen med andre ting, men Klokkerankefrøene var ikke med, så jeg har ikke haft nogen i år, MEN har allerede før fra Jane liggende klar!!!!!
  hilsen JMN

  SvarSlet
 18. Kristine Kværne Hansen4. november 2012 kl. 09.43

  Hei!

  Takk for en nyttig og lekker blogg!

  Jeg har hatt stort hell med mine blå klokkeranker. De startet med blomstring i august og har blomstret helt til for et par uker siden.
  Jeg sådde frøene i februar, og de startet sitt liv med å spire mens de stod på oppvarmet baderomsgulv. Deretter tok jeg spirene ut av badet og opp i 2. etg hvor det er kølig og lyst. Plantene ble satt ut midt i mai.

  Jeg gleder meg til å prøve igjen med hvite klokkeranker neste år.

  Vennlig hilsen
  Kristine Kværne Hansen
  Sandefjord, Norge

  SvarSlet