En historie fra det virkelige liv

For snart en del år siden havde jeg besøg af et haveinteresseret familiemedlem den skønneste forårsdag, hvor bøgen netop var sprunget ud og tulipaner i tusindvis blomstrede.

 

claus20090517_095527

 

Som vestjyde var hun ikke en person af mange ord, og det provokerede mig noget, så derfor prøvede jeg at vride et par ord ud af hende. Synes du ikke, at tulipanerne ser godt ud, spurgte jeg. Til det svarede hun: Jeg vil nu sige, at det er træls, når de visner! Ja, det er den gamle historie om, om glasset er halv tomt eller halv fuldt.

 

Det er et faktum, at løgvækster skal visne ned, inden de kan fjernes. Men lægger man løgene mellem stauderne, vokser de op og dækker. Smart ikke?

14 kommentarer:

 1. Tak for dette dejlige skud af forårsvitaminer :-)
  Der er intet bedre tidspunkt i min kalender, end lige netop maj, hvor både bøg, tulipaner, løjtnantshjerter og knopurt står i blomst... foruden alt det andet, naturligvis.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 2. smukke farver:) har selv lagt mange tulipan -og Alliumløg i år, så der er noget at se frem til:) Anne Gine

  SvarSlet
 3. Inte vill man vara utan Tulpaner i rabatten bara för att det är fult då dom vissnar ner.
  Jag gör som du, planterar andra perenner runt om som sedan täcker väl de vissna bladen.
  Fantastiskt vacker bild!

  Ha det bäst!

  SvarSlet
 4. Hej Claus. For nogle dage siden beskrev du " et spids spyd" du bruger når du lægger løgene. Kan du ikke lægge et foto af redskabet på din side?

  På forhånd tak
  Hilsen Christina

  SvarSlet
 5. Kære Christina - go' idé. Det gør jeg i morgen, onsdag.

  SvarSlet
 6. Kære Claus,

  sikke et pragtfuldt humørbooster af et forårsbillede! Jeg elsker, når du fortæller anekdoter, fra det virkelige liv. Også denne historie finder jeg sød og sjov, selvom den bestemt ikke slår et slag for det gode havehumør:o) Ja, man kan hurtigt blive banket på plads, af en joykiller, der helst vil se verden gennem negativitetens sorte briller:o)

  Selv har jeg også måttet lægge øren til anti-haveglade bemærkninger som: "Hvorfor i alverden har du så mange fingerbøl. Ved du ikke de er giftgige!?" eller "Adder, hvor der det ulækkert med alle de insekter, der sidder på sommerfuglebusken!" Og "Føj da, hvor den rose sviner, sådan som den drysser ned på fliserne!"

  Til den type mennesker er der kun eet at sige: "Få jer en have i plastik!!!"

  Tusind tak for mange dejlige indlæg, Claus. Og tusind tak fordi du spreder solskin omkring dig, - fordi dit glas altid er halvfyldt og du deler så gavmildt ud af glassets indhold af livs-eleksir. At kunne sprede lys for andre her i novembermørket burde belønnes med en medalje.

  De kærligste hilsner og tanker til jer alle og et kæmpeknus til jer jeg kender

  SvarSlet
 7. An Edwardian lady in full dress was a wonder to behold, and her preparations for viewing were awesome.silks saree

  SvarSlet
 8. Hmm måske dumt spørgsmål, men hvad er det med DR og Claus i TV, ville meget gerne se hvis der er et program, er der nogle der kan hjælpe
  Hilsen
  En have glad

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kender du typen på DR1 i aften

   Slet
 9. Kære Claus.
  Lige da jeg læste din historie, kom jeg til at tænke på en episode som udspillede sig mens jeg lå på hospitalet. Jeg var blevet opereret, var kommet ud på den anden side, var lettet og taknemmelig, med total respekt for alt d´tt der kan udrettes idag, og jeg udbrød spontant, ´hvor er livet dog herligt´. Da lød det fra min sidemand, som også havde fået livet forærende endnu engang, ´bare synd at vi skal dø engang´.
  Så NYD det så længe det varer, ligesom de afsindigt smukke Tulipaner. Glæd dig over hvert sekund, hvert minut, Tulipanerne visner på et tidspunkt, og for os mennesker kommer der en dag, men indtil da, lev i nuet, også med Tulipanerne. Lev i nuet, og gør det så smukt, at det vil være værd at huske. Just do it! ;o)
  Glæder mig rigtig meget til at se dine smukke Tulipaner til næste år. Kan se at du prøver nye dejlige sorter og nuancer ... Elsker april, synes det er dér alting grønnes og starter op påny ...
  Synes det er genialt at plante løg mellem stauderne, så er man jo fri for at se de nedvisnende blade ;o)
  Ønsker en herlig dag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 10. Underbart är kort. Det blir ju så mycket vackrare just för att man vet att det är bara denna veckan. Om man hade haft samma utseende på dom år efter år så hade man alls icke fått samma skönhetsupplevelse och rus av våren. Förändring är en möjlighet och en välsignelse, på det stora hela.

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Jeg vil blot tilslutte mig Tante Grøns kommentarer og alle de andre søde menneskers samt naturligvis dig Claus.
  Jeg er handikappet og har så svært ved at passe min have, men jeg kan ikke lade være. Det giver mig motion, frisk luft og den store glæde ved at følge årstiderne med hver deres charme. Jeg tror, jeg langsomt ville dø, hvis ikke jeg havde min have. Jeg havde den glæde igår at se de første spirer af vintergækker. Er det ikke fantastisk, at havelivet snart starter på en frisk. Det er guld værd.
  Glade og kærlige tanker til jer alle der læser min kommentar
  Bibi fra Almind

  SvarSlet
 12. Hej Claus.

  Det er ingen hemmelighed. Jeg nyder RIGTIG meget dine mange mange gode billeder og også beretninger om pasning og pleje m.m. Jeg bliver så klog hele tiden ;-).
  Nu igen er jeg "faldet" over dine tulipaner og det er jo bare et fantastisk skue! Jeg har så et spørgsmål. Som jeg husker det fra en af dine udsendelser, fortæller du, at der hvor der har været tulipaner, kan jorden godt blive træt (ligesom med roser), så hvordan håndterer du det, at putte så mange løg iblandt dine stauder år efter år? Tager du f.eks. en skefuld jord væk og tilføje frisk jord sammen med det nye løg?
  Allervenligste hilsner
  Susan BJ. Christensen/Kjellerup

  SvarSlet
 13. Kære Susan - undskyld sent svar. For at undgå, at løgene får svamp, udvander vi et svampemiddel. I for eksempel Tivoli gør de det samme. Så slipper man for at udskifte jorden.

  SvarSlet