En pyjamasblå skønhed

Forleden skrev jeg om den hvide prærielilje, og jeg vil lige minde om den pyjamasblå også. Camassia cusickii hedder den.

 

claus20120526_115313_2 claus20120526_115214

 

claus20120526_113844

 

Den er så fin og har en farve, der kan indpasses med det meste. Her danner f.eks. pendant til den pink tulipan ’Barcelona’ og den lille ‘Recreado’. Det er da ikke et helt dårligt selskab!

9 kommentarer:

 1. Tak for at du deler viden om planter som denne Prærielilje. Den er absolut en "must-have" for mig! Jeg elsker det blå-violette og når den tilmed er så florlet og elegant i fremtræden, så er jeg altså helt solgt :-)

  Den hvide Camassia minder mig om de efterårsblomstrende liljer jeg har set på Kreta. I bakkerne dernede er den tørre jord nærmest dækket af høje, slanke løgvækster der har det samme helhedsindtryk. Jeg har ønsket mig sådanne blomster lige siden den oplevelse.
  Tak herfra og ønsker dig en dejlig solskinsdag.

  SvarSlet
 2. Den er vidunderlig!! Aldi havde den i deres sortiment for et par år siden, hvor jeg forsøgte med 2 x 3 løg. Stor var min beundring, da disse smukke blomster kom frem det efterfølgende forår! Her i efteråret gravede jeg dem op, og til min store overraskelse havde løgene så mange nye sideløg, at der nu er blevet til næsten 30 nye planter!!

  Claus - vil du fortælle, hvor du har købt løg til den hvide udgave?

  Takker! :-)

  SvarSlet
 3. Kære Anette - den hvide har jeg fra en hollandsk en gros planteskole.

  SvarSlet
 4. ja de er skønne. Løgene fås også hos Peter Nyssen i England hvor private kan købe mindre partier. Jeg har plantet løgene tæt omkring aster frikartii, hvis køligt-grønne blade klæder de fine blå toner i prærieliljens blomster. Efter blomstringen vokser astersplanterne op omkring de visnende løgtoppe. Mange hilsener Lise

  SvarSlet
 5. Jeg er lidt forvirret hvad angår farven - for når jeg søger på internettet, er de camassia cusickii, jeg finder, nærmest lyseblå, og det var den mere lila-blå i det andet billeder, der fangede mit øje. Men jeg kan jo også se, at den ikke ser ens ud på dine forskellige billeder. Vil det sige, at den er mere hen af det lyseblå end det mørkere blå?

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 6. Kære Helle - ja, der findes også en mørkeblå.

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Tak for tippet. Jeg gør mig fortrinsvis i de rosa, pink og lilla nuancer. Den blå prærielilje vil helt sikkert gøre sig godt i min have.
  De bedste hilsner
  Søren

  SvarSlet
 8. Tak Lise for info om Peter Nyssen!

  Tanker fra

  Anette

  SvarSlet