Havebiblioteket

Det er dejligt med al den positive respons, jeg har fået på at lancere et ’Havebibliotek’ bestående af en række håndterlige bøger. Jeg har allerede været ved at kigge på formater og tror, at jeg indtil videre lægger mig fast på 20 x 20 cm og 60 til 72 sider.

 

_20100714_072759

 

Det kan blive rigtigt spændende at skrive sådan en serie bøger, og det skal ikke være det ’højere skoleridt’. Bøgerne skal selvfølgelig være illustreret med smukke fotos og indeholde en informativ tekst, så også havebegynderen kan være med. Den vejledende udsalgspris skal være kr. 100,-, og det ville da være hyggeligt, om bøgerne kunne blive et samleobjekt. Så ville jeg nok udgive fire om året

 

Jeg har masser af emner i tankerne, og med flere hundrede tusind billeder i arkivet, er der nok ikke den store undskyldning for ikke at gå i gang.

 

Af ideer kan jeg i flæng nævne: Forårshaven, sommerhaven, efterårshaven, vinterhaven, dufthaven, skyggehaven, krukkehaven, den lille have, roser i godt selskab, engelske roser, historiske roser, de bedste stauder, de bedste sommerblomster, blomstrende buske, den rosa have, den blå have, den gule have, slyngplanter, stier og belægninger, terrasser og siddepladser, buketter, planteformering, den vilde have og, og, og ...

 

Med dette koncept vil det også være oplagt af lave bøger om for eksempel hosta, hortensia, lavendel, skærmlilje, bregner, græsser, skærmblomster, gulløvede planter, gråløvede planter, mørkløvede planter, sorte blomster, pelargonier, dagliljer og meget, meget mere.

 

Jeg er sikker på, at I kan supplere med talrige andre emner. Gør det endelig ...

 

Det er heldigt, at jeg har mit eget forlag, som jeg ikke skal diskutere med nogle, om ideen er gangbar.

34 kommentarer:

 1. Hej Claus.Hvor lyder det spændende.Det kan jo bruges som en værtinde gave.Eller man vil forkæle sig selv.Jeg glæder mig.Har allerede selv nogle ønsker.Mvh Lilbrith J.

  SvarSlet
 2. Jeg ved du laver en masse planter selv - fra frø, her må der også være en masse erfaring du kan give videre. Glæder mig til høre mere om bøgerne!
  Mvh JJ

  SvarSlet
 3. Jeg er solgt.. Det er en rigtig god idé Claus. Jeg er nybegynder i haven, og har lånt masser af bøger på biblioteket, men det er nu altid dine bøger jeg finder mest interessante. Du får det til at virke forholdsvis nemt, det der med haven. Det er i hvert fald nogle bøger jeg gerne vil samle på.

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  En rigtig god ide, med de bøger GLÆDER mig
  Mvh LH

  SvarSlet
 5. Om jeg begriber hvordan du bærer dig ad med ikke at blive forpustet, - men det kan vi andre så nyde godt af.

  Lyder rigtig spændende med den nye haveserie og hvem skulle nu ha' troet at du kunne finde på at lave et "småt-men-godt-koncept"... ;o)

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Skynd dig bare at komme igang, kan slet ikke vente til den første er på gaden.
  Med alle de vidunderlige billeder du ligger inde med kan det kun blive et samle objekt ligesom Lademands have leksikon for mange år siden. I øvrigt et godt opslagsværk, syntes jeg. Men alle dine bøger skal nok finde vej også. De KAN slet ikke undværes.
  God aften.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 7. Hej

  Det er en rigtig, rigtig god ide. Glæder mig allerede til at samle på dem alle.

  Bente

  SvarSlet
 8. Det lyder lovende!

  Hvor er "løghaven"? Den er da et must :-)
  Fint med formatet - mon du kan holde dig inden for det ... undskyld drilleriet :-)

  Bedste hilsener

  Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Det vil jeg glæde mig til. Du er superinspirerende og jeg har lært meget på din side. Jeg skal hvertfald have nogle af dem, når de udkommer.

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Super ide....... Jeg kan godt lide små, let håndterlige bøger, der omhandler specifikke emner, man lige kan hive frem, når man har brug for at vide noget specielt .
  Det er i hvert fald, hvad jeg for det meste bruger nettet til.
  Mennnn, jeg elsker også dine store, tykke bøger, som emmer af luksus.
  Hilsen Pia. Veberöd

  SvarSlet
 11. Hej Claus.
  Jeg syntes også det er en SUPER god ide.. virkelig. De skal nok bringe glæde hos alle have-folk... nye eller garvede.
  Hvad med én om havetilbehør? Alt det dér nødvendige grej, og så alle lækkerierne.
  Nu vil jeg lave mig en kop the og fordybe mig i min store nye "kærligehed" Vis mig dit Drivhus. :-) Mange havehilsner fra Susan

  SvarSlet
 12. Kære Claus,
  Hyldeknægtene her på matriklen er efterhånden under stort pres - godt at min indre handyman ligger på øverste hylde og er vaks ved havelågen.
  Det bliver en jo en fest! Vi er vist mange der snart ikke kan få armene ned, og med dit nye initiativ er der ingen der får piskesmæld *smiler*
  Jeg glæder mig rigtig meget til både Den hvide have og nu din grønne udgave af Lademanns.
  Kh Mathias

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Nu må du ikke i farten med de nye bøger glemme, at vi er mange der glæder os til Den hvide have. Men ellers er små bøger om specifikke emner en meget fin idé. Jeg har en del af RHS'små håndbøger, og jeg er rigtig glad for dem. I øvrigt synes jeg det er mærkeligt, at jeg endnu har fundet Vis mig dit drivhus her i Aalborg. Forgæves igen i dag. Hvornår når bogen frem til boghandlerne? Mange hilsener fra det nordlige Jylland.

  SvarSlet
 14. Kære anonyme - nej, jeg glemmer sørme ikke 'Den hvide have'.

  Drivhusbogen er i boghanelen de fleste steder, men der er åbenbart langt til Nordjylland. Ved, at den er sendt ud fra det centrale lager. Så prøv i morgen eller på fredag.

  SvarSlet
 15. En bog om Hosta af Claus Dalby, hvor herligt, glæder mig allerede. Har Pocket Guide to Hostas, men det er en opslagsbog. En Hostabog med dine skønne billeder og ideer lyder meget bedre.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 16. Konceptet lyder indbydende og nemt for os at gå til og lur mig om ikke alle de små hæfter bliver til samlerobjekter. Skynd dig....


  (også med den Hvide Have).

  Kh Ulla

  SvarSlet
 17. Kære Frik. Anemone - det bliver sørme ikke blot hæfter men rigtigt indbundne bøger!

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Det lyder da som en super god ide, jeg glæder mig til du udkommer med en bog om havedam og havedamsplanter, bare lige en lille ide, he he. Jeg kan da altid, finde nogle gode billeder og damme til dig,

  Mvh koinørden Jesper
  Www.Koihaven.dk
  Www.koiklub.dk

  SvarSlet
 19. Ja, der var jeg nok lige hurtig nok i kommentaren, selvfølgelig bliver det indbundne bøger, hvilket jo gør det hele endnu mere indbydende. "Hæfter" relaterede sig fra min side nok mere til antallet af sider, som modsætning til din nyeste "moppedreng" om drivhusene :) Ulla

  SvarSlet
 20. Det lyder meget spændende med bøger om forskelige emner og planter :-)

  SvarSlet
 21. Hej Claus.
  Glæder mig allerede. Købte et gammelt opslagsværk om haven i et genbrug. Bladrede og tænkte; nu kan de få det tilbage og sælge det en gang til, for det var dog det kedeligste. Men jeg kender jo dine billeder og ved, at de aldrig bliver kedelige! I sommer inden og efter dit besøg tog jeg "Havedrømme I og II", "Drivhusdrømme" og "Mit haveliv" frem igen. Første gang man "læser" dem, ser man et. Næste gang noget andet. Dine bøger kan læses/kigges igennem igen og igen.
  Og det tror jeg også de kan om 20 år!
  Tak for "Vis mig dit drivhus". Sikke en dejlig bog. Hvor jeg glæder mig til at møde de andre entutiaster til sommer!
  Til ovenstående der ikke kunne finde bogen i Aalborg; Min nabo bestilte på nettet og fik den d. 9. november - samme dag som jeg modtog min. Vi bor i Frederikshavn....
  Endnu engang tak for bogen. Skal nok anmelde den når jeg har læst den færdig!

  SvarSlet
 22. og,og,og, försådd med vård av krukor, pottery shed, gardens sheds, god jord, kompost, vintertäckning, sådd... allt sånt som vanliga böcker har en halv sida om utan tydliga bilder. För oss som lärt sig trädgård helt på egen hand, med föräldrar i storstan, är de praktiska momenten ibland helt obegripliga. odling for dummies, så bra koncept! Så härligt att ta itu med ett nytt projekt!

  SvarSlet
 23. Kære Claus.
  ´Havebiblioteket´, hvor lækkert! Og ovenikøbet indbundne bøger, rigtige små lækkerbidsk´ner. Der er rigeligt med emner, så det bliver noget af en samling, fristes til at kalde det et livslangt projekt, da der hele tiden vil være emner at beskrive. Sikke en svir! Og så garneret med et hav af dine smukke billeder ... dét kan kun blive godt. Rigtig godt. Og overskueligt! Ikke så svært at gå til som et tungt opslagsværk, et leksikon, som af og til godt kan skræmme mig en smule. Du skal ha´ tusind tak for dit initiativ og din kreativitet. Du er så helt igennem vidunderligt positiv, og jeg KAN kun blive glad, så glad, når jeg besøger din blog ;o)
  Vil give Fru Skipper helt ret. Jeg finder også nyt i både tekst og billeder, for hver gang jeg kigger i bøgerne. Det er noget af det dejligste ved dine bøger Claus Dalby, jeg opdager hele tiden noget nyt, og bliver inspireret påny ;o) igen og igen og ... og dét holder én igang. Drømmen om fremtiden, livet i haven ...
  Lige nu glæder jeg mig helt vildt til ´Den Hvide Have´, glæder mig til at ´opdage´ planter med blågrå/ grå/sølv-farvet løv, og lære, hvordan de matches med de hvide toner... sukk.
  Ønsker dig en herlig dag. Kh,Iris.

  SvarSlet
 24. Kære Claus,

  Jeg synes, at det er en GENIAL idé. Jeg skal da have hele samlingen til den tid, så jeg kan side og savle over alt det som jeg ikke vil have mulighed for i det svenske paradis, men kan muliggøre hjemme i DK.
  De to største ønsker fra min side er nævnt. Nemlig den hvide have og græsser. Personlig er græsserne en meget højt skattet vækst her i haven, og jeg synes det er temmelig overset. Jeg har oplevet, at når folk besøger haven her, og mine græsser virker som en øjenåbner, da jeg blandt andet bruger store Mischanthus helt ude ved kanten uden at de virker dominerende.. Desuden er de fleste græsser smukke det meste af året. Måtte jeg kun tage tre planter med på en øde ø, er det helt klart en af dem der skal med.

  Ha' en dejlig dag.

  Knus - Madammen :-)

  SvarSlet
 25. Hej Claus.

  Mistede lige pusten og skyndte mig tilbage til fotoet, der rummer så meget fred og ro. Bortset fra min åndenød lyder det som nogle rigtige gode ideer, du barsler med.

  Mange hilsener fra Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 26. Kære Claus,
  Jeg tilslutter mig alle de andres mening om, at små indbunde bøger med hvert sit emne vil være en super idé. Og helt sikkert bliver det et samleobjekt!
  Vi vil ikke kunne modstå de bøger netop pga. dine vidunerlige fotos. Og prisen lyder meget rimelig.

  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 27. Til tasterne, Claus!

  vh

  Bettina

  SvarSlet
 28. Hej Claus,

  Jeg tilslutter mig koret - det er en RIGTIG god ide. Og en bog om Hosta ville også være fint til mig. Det bliver spændende af følge projektet i årene fremover.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 29. Hej Claus

  Jeg tilslutter mig også til alle de andre om, at små indbunde bøger med hvert sit emne vil være en super god idé. Jeg er ret vild med pæoner og klematiser måske der også kan komme en bog om dem?

  Mange hilsner Lene

  SvarSlet
 30. Gode idéer strømmer på fra deg vakre Claus. Om jeg får tillate meg et forslag : som Interiørdesigner med utvidelse til havestuen, ønsker jeg at du skulle lave flere " rom" i din have. Fyll så opp disse rommene med praktiske løsninger for sitte, hvile, samtale. Steder man kan gjemme seg, eller syntes, flere smådetaljer i stedet for endeløse bedd. Mere variasjon på "gulvet" forskjellige høydenivåer, mere jentete detaljer for øyet at hvile på. Bryt opp litt mer.... :-) bare forslag og innspill fra meg. Tusen takke for din fantastiske side, og ikke minst alle bildene og filmsnuttene fra ditt Paradis. Jeg lar meg begeistre og inspirere.

  SvarSlet
 31. JA! JA! JA! JA! og mange TAK! Det vil vi glæde os til - opslagsbøger kan man ikke få nok af! Og bare ordet 'havebibliotek' giver en tilfreds kilden i maven hos mig.

  SvarSlet
 32. Eks.Haver i Skandinavien...
  Haver i Europa....
  Bare et par emner mere.

  SvarSlet