Nu er det snart slut

Her, hvor vi endnu ikke har været udsat for hverken hård frost eller sne, er der stadig mange stauder, der er grønne. Det gælder f.eks. havens primula/kodrivere, hvis blade stadig kan ses over jorden. Men snart er det slut.

 

claus20110419_152345 claus20110419_154023

 

Primula har rigtig godt af at blive delt, og hvis vi skal nå det, skal det altså være nu, inden frosten sætter ind.

 

claus20110419_154019

 

Det er, som jeg tidligere har nævnt, rigtig nemt at dele primulaer, som danner små rosetter, der ret let lader sig skille.

 

Jeg fik lige lyst til at vise jer billederne her.

 

claus20110419_151559 claus20110419_151613

 

claus20110419_151553

 

De er (desværre) ikke fra min have, men fra Ivy Høegs have ved Tange sø; det drømmedejlige sted, som jeg skrev om i Jeg ved, hvor der findes en have.

7 kommentarer:

 1. Drømme dejlige billeder Claus.....og lige pludselig er det forår igen. Havde håbet på at lægge de sidste løg i dag....men ih hvor det rusker og regner så modet er ikke rigtig til det.......måske om en time efter lidt hygge foran computeren ;0)

  SvarSlet
 2. Kære Frøken Solhat - ja, jeg skal også ud til løgene. Sidder dog lige nu og hygger mig med tændte stearinlys i den varme havestue og Danmarks Radios Pigekor på anlægget. Men inden længe iklæder jeg mig regntøje; for meget skal jo nås inden vinterens snarlige komme.

  SvarSlet
 3. Jeg skal lige love for, at du sørger for forårsfornemmelserne på sådan en kedelig regnvejrsdag - den bund af lysegule primula er helt uimodståelig. Desværre har jeg ikke nogen primula at springe ud og dele. De første primulaplanter købte jeg i sensommeren og delte med det samme inden plantning, men måske næste år så. Smukt ser det ihvertfald ud!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Dejligt gensyn med de skønne primulaer. Jeg kunne også ønske mig at mine fik bredt sig til sådanne tæpper af blomster.
  Nu får jeg lyst til igen at finde bogen om Ivy´s skovhave frem og hygge mig med den. Lige en bog til armchair-gardening på sådan en grå regnvejrs dag som i dag.

  SvarSlet
 5. Uha nej - så må det da være med pandelygten på? Vi juler her med lyskæder, glimtende kugler og antikke kravlenisser.
  Glæder mig til primulaerne kommer - har stadig nogle i haven som tror det er forår og blomstrer på livet løs. Elsker de høje hanekamme som dufter sådan af forår!

  SvarSlet
 6. Kan man besøge Ivy's have? Eller er det kun gennem bogen?

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 7. Smukt, smukt - SUK.

  EElsker Primula - her står de overalt lige netop nu!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet