Såtid

Såning af blomsterfrø forbindes af de fleste med foråret, men der er også planter, der skal sås her i efteråret/vinteren.

 

claus20120614_191138

 

Det gælder en del stauder, der helst skal have skiftende vejr med tø og frost for at spire, og det gør de så til foråret.

 

claus20120614_185056 claus20120614_185015

 

Til denne gruppe hører den bogstaveligt talt opsigtvækkende blå valmue, Meconopsis betonicilfolia. Den hører ikke til havens nemme planter, men i vores letskyggede skovhave, har den fundet sig vældig godt til rette.

12 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Hvor er den bare flot, hvor pokker har du fundet frø til den henne ? Den kunne jeg god tænke mig, elsker jo valmuer. Den skal på ønskesedlen
  Mvh Jesper Svendsen
  Www.koihaven.dk

  SvarSlet
 2. Jag tycker väldigt mycket om Blå Bergvallmo och frösår en hel del varje år.
  Så här gör jag
  http://helenstrdgrd.blogspot.se/2010/03/frosadd-av-bergvallmo-meconopsis.html

  Fina bilder!
  Trevlig kväll!

  Hälsningar
  Helen

  SvarSlet
 3. Hei Claus. Så vakre de var i grupper! Jeg har fått veldig mange frø fra mine blomster i år og hadde faktisk bestemt meg for å så dem for å se om jeg fikk noen planter av dem. :-)
  Jeg skulle gjerne hatt klynger av disse i min woodland hage!
  Vet du om det er vanskelig å så Meconopsis?

  SvarSlet
 4. Kære Jesper - frøene har jeg i tidernes morgen fået fra en gode haveven.

  Kære Stein - de hører ikke til de nemmeste.

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Jeg har også - for første gang - kastet mig over at så stauder. Det er én af de haveting, man kan hygge sig med på denne årstid, så det var oplagt. Jeg har tidligere læst på din blog, at du sætter kasserne med de tilplantede potter under udhæng. Mit spørgsmå er; får potterne vand? I givet fald hvor meget? Er bange for at drukne eller udtørre mine.

  På forhånd tak for svar - måske andre også kan svare...

  Kærlig hilsen
  Stinne

  SvarSlet
 6. Hej Claus,

  ja, det ville været meget dejligt, hvis du havde lyst til at give os et lille kursus i meconopsis såning - jeg har nu prøvet to gange uden held.

  Stinnes spørgsmål er nogle gode nogen, men også om frøene skal dækkes eller ej osv. Jeg HAR googlet rigtigt meget, men lige meget har det nyttet, så tips fra en, der har succes med planterne ville være guld værd.

  Mange hilsener

  Helle

  SvarSlet
 7. Kære Stinne - hvis du vander jorden igennem, inden du sår, skal de først have vand igen til foråret, når frøene spirer. Det gælder også, selv om de står under et udhæng.

  Kære Helle - frøene skal ikke dækkes, fordi de er så fine

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Tak for svar. Jeg vandede jorden igennem inden, heldigvis, så nu skal de bare stå og vente på forår. Tak for hjælpen.
  Mange hilsner
  Stinne

  SvarSlet
 9. Meconopsis - frøene skal rigtigt nok sås friske i efteråret og må ikke dækkes med jord, jeg sår dem selv hver efterår med stor succes, det største "problem" med dem, er ikke så meget at få dem til at spire, men det er gerne efter "priklingen" det går galt, hvor de ofte får "råd" og går ud. En god ide er at dække frøene med lidt Perlite, det virker for mig :) Anne Gine

  SvarSlet
 10. Tak for rådet alle. Jeg har frø jeg har taget af mine valmuer i år. Venlig Hilsen Gurli Viborg

  SvarSlet
 11. sikken en flot blå farve lekser blot....dem må jeg på jagt efter lige meget om de ikke er nemme..man kan da kun blive forelsket i den farve/blomst.

  SvarSlet
 12. Tak for de gode råd fra jer alle - idag bliver de frø, jeg høstede i sommer sået, krydser fingre for at det går godt.

  Mange hilsener
  Helle

  SvarSlet