Vinterklar

Takket være mine meget dygtige gartnere er haven ved at være vinterklar.

 

20121129_143505

 

Stauder er flyttet og delt, en masse nyt er plantet, løg i tusindvis er lagt, og der er kultiveret, fejet og gjort fint.

 

20121129_143428

 

Sådan et syn, som billederne her frembyder, er jeg rigtig, rigtig glad for.

 

Nu kan vi gå foråret i møde med glæde og sindsro.

 

20121129_143352

 

Der ligger meget nede i jorden og venter på at folde sig ud.

 

20121129_143321

 

Er sikker på, at næste år bliver et brag af en sæson. Bare vent og se ...

15 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Dejligt at I er så godt med i år.
  Her var der frostgrader til morgen.
  Jeg nåede heldigvis at sætte fyr- og granris rundt om nogle af de lidt sarte roser i haven, i lørdags hvor vi nærmest havde forårsagtige tilstande. Utroligt som vejrlig kan svinge.
  Ønsker dig en ´rolig´ dag ;o)
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 2. Det er virkelig rart at se en have hvor der er ryddet pænt op til vinteren.

  SvarSlet
 3. Hei Claus. Så fint at dere rakk å gjøre hagen helt vinterklar! Det er en fin følelse å vite at "nå kan frosten bare komme!" Jeg ser du har fjernet høstløv fra dine bed. Er det en spesiell grunn til at du gjør det? Jeg pleier å la løvet ligge som en vinterdyne - så fjerner jeg det til våren. Jeg tror du har en gjennomtenkt grunn til det meste du foretar deg, så jeg håper du kan gi et hint om løvet bør -eller ikke bør fjernes på høsten? :-)
  Ha en fortsatt riktig fin dag.

  Klem
  Stein

  SvarSlet
 4. Det giver sådan en god og tryg mavefornemmelse at have puttet haven og sagt på gensyn. Når så Helleborus står med sine yndige klokker midt i sne og frost, så smelter hjertet helt.

  SvarSlet
 5. Jamen så er der da noget som er klappet efter planen Claus!
  Godt :-)

  Kh Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Det er vi da ikke et øjeblik i tvivl om - glæder mig til at se hvad jorden gemmer på!
  hilsen jmn

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Du er en meget heldig (læs: dygtig) mand!

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Ja det er skønt at være klar til foråret, jeg er ikke kommet så langt i koihaven endnu, men håber da på at få samlet nogle blade op i morgen, hvis ikke de er frosset fast endnu
  God weekend til alle
  Mvh Jesper Svendsen
  Www.koihaven.dk

  SvarSlet
 9. hm hm godt så er det godt ingen ser min "rodebutik". Jeg klipper først stauder ned i januar-febuar, nu river jeg bladene ind i bedene mens jeg prøver at forklare solsorte og høns at bladene hører til i bedene.
  der er kun 20 dage tilbage før lyset vender, juhu.
  vinterlige hilsner
  Gunvor

  SvarSlet
 10. Hej Claus,
  Det hele ser vældig fint og friseret ud. Jeg kan godt forstå at du er glad. Her i min have vil jeg dog rive alle bladene ind i bedene - har en idé om at jorden har godt af det. Kan se at det gør I ikke hos jer. Hvad ved jeg jeg. Måske rådner alle mine roser!
  Kh Mathias

  SvarSlet
 11. Kære alle - flere af jer har nævnt, at I lader bladene ligge, og det forstår jeg da også godt. Sagen er blot, at vi her har så mange løgvækster, at vi ikke kan komme til at rive dem af til foråret. Derfor ...

  SvarSlet
 12. Så fint der er hos dig Claus, her hersker stadig lidt uorden. Har lige fået fjernet 40 meter meget gammel tjørnehæk, og istedet fået sat 40 meter med Hortensia Limelight.. Er godt nok spændt på om det bliver en succes. Og i dag har jeg så lagt 250 tulipanløg ;-)) Så nu kan foråret godt skynde sig at komme, go' weekend til alle ;-)) Lotte

  SvarSlet
 13. Kære Lotte - 40 meter med hortensia 'Limelight'; det kan kun blive smukt!

  SvarSlet
 14. Håber jeg inderligt. Og kan du gætte hvem der rent faktisk er igangsætteren bag det hele, hmm.. En vis herre som viste Limelight på sin blog ;-)) Lotte

  SvarSlet
 15. Åh ... gid det var her der var gjort klar ;0)

  SvarSlet