Årets første blomster

Lige nu kan man rundt omkring i blomsterbutikkerne se de smukke hvide juleroser, Helleborus niger, og i milde vintre kan man også være heldig, at de blomstrer i haven nu.

 

claus20120325_140811

 

Men det er sjældent, og de når det da heller ikke i år. Men knopper har åbenbaret sig her, og det samme gælder påskeklokkernes, Helleborus orientalis, som I ser på billederne her. De blomstrer om et par måneder.

 

claus20120325_120826

 

claus20120325_120834

 

claus20120325_120841

 

Smukkere blomst er svær at forestille sig. Dette skyldes blandt andet den delikate farvevariation. Indtagende pasteller samt helt mørke.

 

claus20120325_113922 claus20120325_113912 claus20120325_100900

 

Især er jeg forliebt i de svagt gule, der også hører til de sjældneste. De passer så fint sammen med mine narcisser i samme toneskala.

 

Vil I vide mere om denne underskønne planteslægt, kan I læse om den i min bog Juleroser og påskeklokker.

10 kommentarer:

 1. De er meget smukke og jeg drømmer om at få påskeklokker i både lyserøde og cremgule nuancer... ja, drømmene fejler ikke noget.

  Til gengæld kan jeg da fortælle at min hvide julerose var i blomst allerede i november, men det var jo også så mildt. Nu er den selvfølgelig begravet under sneen, men dukker vel snart op igen.

  Se mere her: http://frkanemone.blogspot.dk/2012/11/julerose.html

  SvarSlet
 2. Det er nu heller ikke længe siden at mine var i blomst, så jeg glæder mig vildt til at hilse på dem igen snart.

  De er vildt smukke og lyser så dejligt op så tidligt på året :)

  meget smukke billeder af smukke blomster du har taget

  God 3. søndag i advent til dig og dine Claus.

  Jule og decemberhilsner
  Annette

  SvarSlet
 3. Det er nu heller ikke længe siden at mine var i blomst, så jeg glæder mig vildt til at hilse på dem igen snart.

  De er vildt smukke og lyser så dejligt op så tidligt på året :)

  meget smukke billeder af smukke blomster du har taget

  God 3. søndag i advent til dig og dine Claus.

  Jule og decemberhilsner
  Annette

  SvarSlet
 4. GLÆDELIG JUL!
  Jeg er den lykkelige ejer af et cremegult eksemplar med røde aftegninger fra Mariannes drivhus (Gartneriet Spiren). Kan ikke vente til vi skal besøge hende igen og få foråret så langt ind under huden man kan. Håber også meget på at Søren er der med sine fantastiske vintergækker - kan tydeligt mærke en guldfeber prikke der! Er godt træt af vejret nu - enten sne eller regn! Bare ikke samtidig, det er altså noget sørgeligt rod.

  SvarSlet
 5. Misunnelig Claus!! Finner ikke et slikt utvalg i butikkene her i Bergen. Dette er som å svømme i lykke. Helt vidunderlig vakkert - og så vakre bilder du har tatt. Slikt gjør noe med en, kjennes som om hver celle i kroppen suger til seg virkeligheten som disse plantene viser oss. Livet er vakkert.

  SvarSlet
 6. Meget smukke blomster.Men de har så tidligt på året heller ikke så mange konkurrenter.Det er bestemt blomster der er med til at gøre foråret til den specielle tid på året, som så mange i vintermånederne længes efter.Det er en skøn tid hvor det hele starter forfra igen.Ja fasinerende.
  Kærligst Birgit Nouri.

  SvarSlet
 7. Vidunderlige billeder af de udsøgt smukke blomsterhoveder! Sikke et dejligt mix af farvetoner!
  Fortsat god aften

  SvarSlet
 8. Jeg har rigtig mange blomsterkategorier, som når jeg ser dem, mener at det er min absolut favorit. Juleroserne hører til dem. Det er den skønneste blomst - og så i så mange forskellige farvenuancer. Blomstringstidspunktet gør vel også sit til, at man sætter ekstra pris på en smuk blomst.

  SvarSlet
 9. Ja da sneen lå højt her for et par dage siden satte jeg mig netop med "juleroser og påskeklokker", igen igen. Og drømte om bare lidt forår i febuar, bare lidt,.
  Jeg var nede hos Spiren for et par år siden og solde, men kunne godt tænke mig en tur til. Det er gået op for mig at jeg mangler de gule/lime til et nyt bed der er under planlægning. Den bog er "farlig" at læse, fnis. Men din inspiration er uimodstålig Claus, konvertert til denne matrikels "evner"
  tøvejr hilsner Gunvor

  SvarSlet
 10. Hej Claus,

  Åh, hvor er de SMUKKE. Jeg plantede 30 i foråret - i et område, som så eksploderede i skvalderkål, så jeg er lidt spændt på, hvor mange - hvis nogen overhovedet - overlever - kan klare det. Mine er p.t. dækket af sne. Vi måtte have den lokale sneplov til at grave os ud, så vi kunne komme ud i omverdenen. Og det gik lidt udover juleroserne. Men sneen tør vel på et tidspunkt. Og så skal jeg ud at kigge efter blomster/knopper.

  Kjærligst hannemor

  P.S. Jeg har ellers lige fundet din bog: Den levende have frem igen. Så der lægges allerede planer for næste havesæson.

  SvarSlet