Et dejligt menneske

Det er ikke så meget tv, jeg får at se og heller ikke mange bøger, jeg får læst. Men når jeg endelig kaster mig over noget, er det som regel en udsendelse eller en bog, hvor et særligt menneske er i centrum. Biografier interesseret mig i den grad.

 

image

 

Jeg er rigtig glad for de udsendelser, jeg finder på nettet. Her er Ipaden uforlignelig. På den har jeg lige set en dejlig udsendelse, som jeg synes, at alle I, der holder af skønhed og særlige mennesker, også skal se. Den handler om kunstneren Bjørn Wiinblad, der døde i 2006. Her fornemmer man, hvilket dejligt menneske, han var.

 

Jeg vil ikke sige, at jeg altid har været fan af Bjørn Wiinblad, men fra min barndom husker jeg med stor glæde hans illustrationer, blandt andet fra bøger og julemærket 1968.

 

Det giver et lille sug i maven, når jeg genser dem. I mange år havde jeg ikke rigtigt øje for ham, men for en halv snes år siden oplevede jeg igen fordums fascination. Wiinblad var en ener, og i dag beundrer jeg virkelig det, han skabte.

 

 

Ikke sådan at forstå, at jeg har hans platter hængende eller hans kopper stående, men hans streg repræsenterer en epoke i dansk (brugs-)kunsthistorie, som jeg skatter højt.

 

 

For otte-ni år siden fik jeg den idé at udgive en bog om Bjørn Wiinblad og fik også hans accept om at ville deltage. Men han var på det tidspunkt ikke helt rask, så projektet blev aldrig til noget.

 

Hvor ville jeg altså gerne have mødt Bjørn Wiinblad og udgivet denne bog. I dag mener jeg, at det er for sent.

 

 

Synes, at I skal sætte jer en stund (en god halv times tid) og se Helle Lysters dejlige udsendelse Aladdins hule i Lyngby.

 

Tak for den …

9 kommentarer:

 1. Der er en Wiinblad udstilling på Grimmerhus pt. og den er absolut værd at se.
  Den viser netop hvor alsidig en kunstner han var.
  Filmen der vises må museet er måske den du henviser til.

  SvarSlet
 2. Kære Pia - tak for oplysningen. Jeg må til Middelfart.

  SvarSlet
 3. Uha, den udstilling kunne jeg virkelig også ønske at se. Jeg har haft mange Wiinblad-ting i tidens løb.
  Nu har jeg 4 flotte billeder tilbage (husker ikke, om det er de 4 årstider). Dem er jeg meget glad for.
  Jeg har set en udsendelse om Bjørn Wiinblads kunst, men mener det var i forbindelse med salg af hans hus? Så nu vil jeg senere på dagen sætte mig til at nyde den udsendelse, du henviser til Claus.

  Tak for gårsdagens video fra drivhuset. Jeg kan levende forestille mig, hvor godt det bliver Claus.

  De kærligste hilsner

  SvarSlet
 4. Jeg husker også hans fine billeder fra jeg var barn. Havde et flot - og svært - puslespil med et Wiinblad billede. Det brugte jeg meget tid på.

  SvarSlet
 5. Tak for den Claus, den vill jag gärna se. Så passar jag på att tacka för blog-året och önskar dig allt gott för det nya 2013.
  Med kär hälsning från Margareta på andra sidan Kattegatt.

  SvarSlet
 6. Gurli Hansen Hans Tausensvej 24 8800 vIBORG27. december 2012 kl. 17.51

  Tak for en dejlig udsendelse med Bjørn Wiinblad. Jeg var en stor beundrer af alle hans opsatser.Som jeg måtte spare op til i tresserne.Da jeg ikke havde så god råd da jeg var ung. 800 kr var meget den gang. Men i dag er jeg stadig glad for dem ,det er fint man er glad for dem, når man er 72 år.Så er pengene givet godt ud.Venlig hilsen Gurli

  SvarSlet
 7. Hvor pudsigt. Jeg har netop læst den nyeste bog om Bjørn Wiinblad her i juledagene. Bogens titel er Bjørn Wiinblad, Lyst og Livsværk. Udgivet i 2012 af Danmarks Keramikmuseum, Grimmerhus, Middelfart.
  En bog med mange flotte fotos af hans værker.
  Jeg husker ham meget fra alle de puslespil, han udgav i Irma. Jeg har samlet dem alle i min barndom.
  En bog jeg kun kan anbefale alle Wiinblad kendere at nærlæse.

  Hilsen
  Jette, Århus

  SvarSlet
 8. Hej allesammen
  Også jeg var som ung begejstret for Bjørn Winblads frodige damer. Jeg har oplevet ham personligt, da jeg som ung pige var ansat i Fa. Hans Hansens i Kolding, hvor vi havde en kunstafdeling. Jeg var med til at opbygge en udstilling af hans mange fantastiske ting med former og farver. I den anledning forærede han mig et par kultegninger ( sikkert skitsetegninger). De har fulgt mig hele livet. Jeg har også hans kaffestel - eller noget af den fra Rosenthal. Jeg bliver i godt humør af at se hans damer med de frodige former og farver - navnlig i en mørk og grå tid, som den vi i øjeblikket gennemlever.
  Godt nytår og glad hilsen til jer alle fra Bibi fra Almind.

  SvarSlet
 9. Bare kom med bogen Claus!

  Jeg var netop i går på Antikmesse i Ridehuset i Århus, og blev så begejstret for de ting, der var der af ham. Bagefter ærger jeg mig meget over at jeg ikke slog til og købte de fire flotte silluetbilleder der var til salg.

  Jeg tror der er mange der vil nyde at have sådan en bog i hænderne.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet