Hvidt og gult

Nu er jeg i gang med at finde billeder til min bog om den hvide have, og jeg er begyndt med foråret.

Men som jeg har nævnt før, bliver det lidt trist og goldt, hvis den hvide står alene.

 

claus20110507_172930

 

claus20110507_174013 claus20110508_074623

 

En farve, som jeg ynder at sætte sammen med hvid, er gul. Jeg synes, at de to farver giver så meget til hinanden.

 

claus20110507_173358 claus20110507_173328

 

En anden distinkt farvekombination er hvid og grå. Her kender jeg dog ikke rigtigt grå blomster, men masser af sølvfarvet løv.

 

claus20110508_074905

 

Derfor kommer min bog i allerhøjeste grad også til at handle om alle de spændende sølvgrå bladplanter, der findes.

23 kommentarer:

 1. minminivilla.blogg.no18. december 2012 kl. 21.05

  Nu har jeg ventet leeeeenge på din bok. Jeg gleder meg mer til den enn til noe annet innen bokverden og jeg SKAL ha tak i den så snart den utkommer. Min hvite have er bare i den spede begynnelse og mange mange løkplater forventes å spire neste år :) Har også oppdaget at det må noe grått innimellom :) Skynd deg mann, jeg kannesten ikke vente lenger;)

  SvarSlet
 2. Jeg skynder mig, jeg skynder mig ...

  SvarSlet
 3. Selvom jeg skal flytte væk fra min store have,så vil dine og andres havebøger stadig være mit foretrugne læsestof.
  Så glæder mig til din hvide havebog :)

  SvarSlet
 4. imponerende syn , med alle krukkerne,,du har ret i at den hvide gør sig godt med den gule
  Diana

  SvarSlet
 5. Jaaaaaeee! Det er som at vente på den næste Harry Potter - gudskelov ingen dør i dine bøger, søde ven. Glæder mig så meget! Hvidt og gult har en særlig plads i mit hjerte. Som Måne og Stjerne

  SvarSlet
 6. Kære Cendie - som du dog kan sige det. Tak ...

  SvarSlet
 7. Kære Claus Dalby!
  Det bliver helt sikkert en dejlig bog som vil falde i manges smag,især her i norden hvor vi jo ynder de lyse ,lette farver og ikke mindst enkeltheden.Tarzetten viser jo også både den hvide/creme og lys/lime farve som du jo bruger i selskab med alle de hvide blomster.Bøgens forårs/ limegrønne blade er i sagens natur også smukke og passer perfekt til alle de hvide forårsblomster.Jeg elsker også de gråløvede planter,som udover de mange smukke grå farver oftest også har smukke bladformer og fantastiske tekstturer.Det bliver spændende at se resultatet når bogen bliver færdig.Venligst Birgit.

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Det er måske ikke helt rimeligt at skynde på "Den hvide have", når drivhusbogen just er udkommet sidste måned (læst forfra og bagfra adskillige gange)! Men altså, det kan slet ikke gå hurtigt nok med den bog.
  Utålmodighed er en dyd - ikk'
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Jeg glæder mig også til at se den bog, endda rigtig meget :)

  ...og så venter jeg spændt på om den nye drivhusbog skulle ligge under juletræet...!! ;)

  Jule og decemberhilsner
  Annette

  SvarSlet
 10. Klokken er 03.38 og hvad er skønnere, når man ikke kan sove end at klikke ind og se, hvad du har lagt på kære Claus. Skønne billeder som sædvanlig. Glæder mig til bogen om alt det hvide.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 11. Hej Claus,

  Også jeg har i længere tid glædet mig til denne bog. Og det bliver spændende at studere den - sammen med det grå. Dem kender jeg nemlig ikke så meget til.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Det lyder dejligt med de grå/blå/sølv bladede, ex.vis Senecio,Stachys,Helicrysum osv. Ren GUF sammen med de hvide blomster. Med din bog i hånden bliver en gammel drøm om et hvidt bed, måske, opfyldt næste år, hvis jeg da kan formå at omsætte dine guldkorn til min egen lille have. Med dine udførlige anvisninger, skulle det blive muligt ;o) GLÆDER MIG ;oD
  Rigtig god dag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 13. Ja hvid og gul klæder hinanden og de fleste hvide (spekulerer lige nu på om jeg kan komme i tanke om nogle uden – måske enkelte narcisser og helt tætte pæoner) har jo netop deres gule midte, som så smukt frisker og varmer det hvide hav.

  Og så betragtet den anden vej rundt giver hvid det gule en kølighed og elegance, som jeg værdsætter. Fratager den gule farve dens mest pågående kraft, som ellers kan være lidt for opsigtsvækkende i mange haverum. Jo hvid og gul – især de koldere nuancer – er fabelagtige sammen!

  Dejlig dag og mange julehilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 14. Jeg er også ret glad for hvid og gul sammen og synes at blomster der indeholder begge disse farver fra naturens side med hvide kronblade og gul midte, som f.eks. liljer er utroligt flotte. Jeg har også investeret i et par Iris Pallida variegata til mit staudebed pga. løvet, efter at have set dem første gang for nogle år siden på din blog.

  SvarSlet
 15. Også jeg glæder mig i den grad til din nye bog kommer på gaden. Ja jeg har ligefrem et bed, der står og venter. Det er hvidt nu, men KEDELIGT, så det skal fornyes. Håber så, at din drivhusbog ligger under træet lige om lidt.

  Glædelig jul

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 16. Hej Claus!

  Jeg glæder mig også meget til bogen om den hvide have og nu hvor du nævnte at de sølvfarvede blomster er mere eller mindre ukendte, kom jeg selv i tanke om en enkelt der kunne kaldes sølvfarvet, Edelweiss. Jeg plantede den selv i min første have, hvor den var rigtig sød, men jeg flyttede førend jeg nåede at gøre mig de store erfaringer med den. Den kunne jeg rigtig godt tænke mig at se dig arbejde med - du må kunne finde på en smuk sammensætning med den :).

  Tak for en smuk og inspirerende blog og hav en rigtig dejlig jul.

  Elisabeth

  SvarSlet
 17. Kære Elisabeth - ja, Edelweiss er også med i bogen.

  SvarSlet
 18. åh suk, billederne bringer længsler om foråret.... men vi er jo også på vej.. ik'?

  SvarSlet
 19. den bog er jeg sikker på skrevet lige til mig...god stil...venter gerne på noget godt.
  hilsen Grethe

  SvarSlet
 20. Fantastiskt vackra bilder Claus !
  Jag har blivit så inspirerad av din färgsättning - vitt med gula inslag att jag satt massor med tulpaner i dessa färger i landet runt huset och till sommaren skall framsidans gräsmatta bort. Där skall det bli en vit trädgård med inslag av ljusgult. Du har visat så många vackra bilder från din trädgård som inspirerat!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvarSlet
 21. Fantastiskt vackra bilder Claus !
  Jag har blivit så inspirerad av din färgsättning - vitt med gula inslag att jag satt massor med tulpaner i dessa färger i landet runt huset och till sommaren skall framsidans gräsmatta bort. Där skall det bli en vit trädgård med inslag av ljusgult. Du har visat så många vackra bilder från din trädgård som inspirerat!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvarSlet
 22. Claus
  Det är en fröjd att läsa din blogg. Speciellt glädjer jag mig åt att du fortsätter att ha blommor och sommarbilder, fast det är vinter ute. Här har vi mycket snö och sommarbilderna ger mig hopp och inspiration till en ny vår och sommar.
  Kram Pia i Linköping Sverige

  SvarSlet
 23. Jeg bare elsker når du viser oss bilder av det lysegule/hvite♥
  Og jeg gleder meg stort til boken kommer!
  Jeg venter tålmodig:)
  Juleklem til deg:)

  SvarSlet