Nu går det fremad

Mon ikke, de fleste af os kan blive enige om, at vi lever det optimale sted på jorden.

 

claus20121221_121955

 

Ikke så snart er dagene begyndt at blive kortere, før det vender, og de længes igen. Det er sket nu, og om blot få uger kan vi virkelig mærke det.

 

Jeg GLÆDER mig til at begynde at indrette mit vinteropvarmede drivhus, og jeg lover jer, at I skal komme til at følge med i det hele.

 

Her sner det, og jeg har besluttet mig for at blive inden døre i dag. Jeg hygger mig med levende lys og hyacinter på bordet.

 

Hvordan ser vejret ud hos jer?

24 kommentarer:

 1. Her lidt nord for Struer står himmel og hav i et og det blæser en halv pelikan. Fuglene er lige blevet fodret og til trods for vejret flokkes de om fodret. Indendørs er der lagt i brændeovnene og hele familien hygger sig med diverse sysler. Om lidt skal vi ha det netop tilberedte æbleflæsk og senere i eftermiddag står den på æbleskiver, gløgg og juletræspyntning med børnebørnene.
  God jul til alle fra det vestjyske

  SvarSlet
 2. Her på Koldingegnen har vi snestorm. Det fyger og er rigtig koldt udenfor, men vi hygger os herinde med de sidste juleforberedelser til dejlig julemusik i radioen. Vi skal heldigvis ikke ud i trafikken i dag.
  Ida

  SvarSlet
 3. Kære Claus og alle I der følger vores åndelige haveleder.

  Hermed en lille meterologisk situationsrapport fra det nordlige Mors: Her er vejret virkelig heftigt. Det sneer, fyger og blæser voldsomt. Vores vej er altid een af de første, der bliver snelukket, da driverne har frit spil i det åbne landskab. Vi skal ikke udenfor eget pastorat idag, så her kan vi med sindsro nyde det spektakulære vejr med masser af tændte stearinlys og sjælevarmende fata morgana-syn om ild i den imaginære brændeovn ( Kære Julemand...husk det nu! Brændeovnen står øverst på ønskesedlen!)

  Knapt så sjovt og smukt er det for alle de julerejsende derude i det ganske danske land. Pas godt på jerselv og hinanden.

  Ønsker alle en rigtig dejlig Lillejuleaftensdag.

  Varme knus i en kold tid fra grantanten


  SvarSlet
 4. Her mellem Billund og Grindsted fyger sneen hen over markerne, og omkring hushjørnerne. Det føles ganske koldt, og de få biler der kommer forbi snegler sig afsted. Godt vi kan opholde os indendøre og hygge os ved brændeovnens varme :-)

  Rigtig glædelig jul :-)

  SvarSlet
 5. Nu har sneen også ramt Hornbæk ved Helsingør, den det gør ikke noget, når bare man kan sidde indenfor med varme i brændeovnen, levende lys samt en god bog.Jeg skal nu indrømme, at jeg glæder mig til lidt varmere vejr, hvis vi ellers kan slippe for regn og blæst.

  Glæder mig til at se indretningen i det nye drivhus :)

  Rigtig glædelig jul til dig og dine :)

  SvarSlet
 6. Her er en vejrmelding fra Store Rørbæk ved Frederikssund.
  Det sner, blæser og fyger, hvilket det har gjort den sidste times tid. Det er hundekoldt og jorden er snart helt hvid. Dejligt at man kan være indendøre og hygge sig med de sidste juleforberedelser.
  Rigtig glædelig jul

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Her i Ringkøbing er det forrygende snevejr gået over i isslag nu. Min altan er helt glasseret. Det er rigtig hygge-inde-vejr, og heldigvis skal jeg ikke ud hverken på gåben eller cykel.
  Og Claus, hvor bliver det spændende at følge med i din indretning af dit nye væksthus.
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 8. Her i Hjortespring er det snart helt hvidt. Det fyger og man har bestemt ikke lyst til at gå ud i det vejr. Dejligt med lys og varme indendøre. Glædelig jul til alle.
  Hilsen Ilse

  SvarSlet
 9. Ja det er rigtigt at snart bliver det lysere igen. Jeg var ude og rode et øjeblik i haven i dag og hold op hvor jeg glæder mig til foråret når alt begynder at spire igen - jeg savner min have.!!

  Sneen er ikke nået til bornholm endnu, men den er velkommen da jeg ved den forsvinder igen i morgen..

  Glædeligjulehilsen fra Bornholm

  SvarSlet
 10. Her syd for København er der også en kraftig snestorm, men vi behøver heldigvis heller ikke at køre ud mere i dag.
  Glædelig jul til alle!

  SvarSlet
 11. Vidunderligt at vide at nu begynder dagene langsomt at blive længere! :)
  Her er omkring 5 cm sne og stærk fygning, skønt at alt er handlet og man bare kan nyde sit lune og julestemningsflydte hjem.
  Rigtig Glædelig Jul!

  SvarSlet
 12. Og her en opdatering fra Slagelse, hvor sneen har Jylepyntet hele byen og omegn siden i formiddags.
  Vi hygger indendøre, med varm Cacao og Jødekager.
  En rigtig god Jul til jer alle sammen, og kør forsigtgt.

  Julehilsner fra Linda.

  SvarSlet
 13. Hej Claus!
  Her i det nordjyske,mellem hav og fjord,står himmel og jord i et!!
  Tak for din inspiration gennem bøger og bloggen.Du bærer nok skylden for at vi er mange,der har overgivet os,til det digitale medie.
  Jeg vil med god samvittighed sidde tilbagelænet med "vis mig dit drivhus" i skødet og drømme om sol,sommer og forestående drivhusbyggeri.
  Rigtig glædelig jul og godt nytår!
  M.v.h.
  Lise

  SvarSlet
 14. her fra det midtjyske ,er der bestemt også faldet et pænt lag sne, er pt lige hjemvendt fra Herning,hvor vejene er pænt dækket, men det bliver ikke mindre som vi begiver os ud på de små veje, og sidst af den lange grusvej, hvor sneploven absolut ikke har været...men smukt ser det ud ..
  Glæder mig til at følge dit projekt når det går igang...
  Rigtig glædelig jul til dig ...

  SvarSlet
 15. Kære Claus

  Her en smule nord for København blæser det, og der ligger et fint hvidt vintertæppe over det hele. Jeg har en del ovenlysvinduer, som er dækket af et lag "vat", som giver en skøn hulestemning. De øvrige vinduer har fantastiske ismønstre, som ligner nogle af de klare glaskugler med "isninger" på det nypyntede jueltræ. Efter at have hørt vejrudsigten i går, sørgede jeg for at fylde op med jordnødder og fedtkugler i haven. Håber de små og store med fjer finder ly for blæst og nedbør.

  Også jeg hygger mig med levende lys og hvide hyacinter samt nyindkøbte juleroser både ude på trappen og på en bred vindueskarm under et af ovenlysvinduerne i køkkenet. Mere julet og hyggeligt kan det næsten ikke blive :0)

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Her i Gesten som ligger i nærheden af vejen har det sneet og blæst godt hele dagen, men nu er det slået over i regn, vi har hygget os indendøre med familien ,har holde lidt før julehygge.
  Vil lige ønsker dig, din familie og alle her på Bloggen en rigtig glædelig jul og godt nytår.
  kærlig hilsen Kirsten

  SvarSlet
 17. Her i det yderste Odsherred (2 km fra Kattegat og 1 km fra Issefjorden) har det sneet og blæst og føget over vores flade land hele eftermiddagen. Jeg skulle være kørt til Jylland for nogle få timer siden, men jeg har ærligt talt ikke lyst til at komme ud at vugge med Molslinien og heller ikke til at køre bil i dette vejr, så afrejsen er udsat til i morgen.
  Det er faktisk meget hyggeligt, for alt er jo forberedt, så det er ren afslapning i dag.
  Glædelig Jul Allesammen og megen
  Armchair Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 18. på midtsjælland har jord og himmel stået i èt det meste af eftermiddagen. Nu er det stildnet af, fygesneen er fjernet fra loftet, huset dufter af nylavet brændte mandler, konfekt, levende lys og hyacinter. Nu skal der slappes af.!!!
  En rigtig glædelig jul til Claus og co. samt alle med havenørder ud i det ganske land.
  hislner Gunvor

  SvarSlet
 19. Her på Mols er vinden løjet af nu, men der ligger sne Overalt. Når man ikke skal ud i det. Redet superfint at sidde inde i varmen og kigge ud på
  Mette

  SvarSlet
 20. Kære Claus Dalby!
  Danmark er det bedste sted på kloden.4 skønne årstider der hele tiden bringer det bedste frem i os mennesker.Forventningens glæde er den største.Og vi kan med 4 årstider hele tiden glæde os over det der venter os.
  Dejligt at julen her til lands er i den kolde tid.Der findes jo ikke noget bedre end at rykke tæt sammen med alle vore kære ,medens sneen og kulden raser derude.
  Glædelig Jul til dig og alle dine glade havevenner.Kærligst Birgit Nouri.

  SvarSlet
 21. Kære Claus

  Dejligt vejr der er her til morgen efter himmel og hav stod i et igår. Fuglene synger og jeg har nydt hundeturen.
  Samtidig kan vi glæder os over at vi har rundet den kortestes dag og dagene tiltager stille og roligt og det ikke varer længe inden vi starter på en ny og dejlig havesæson.
  Samtidig vil jeg glæder mig til at følge dine spor og se hvad du finder på af spændende ting.
  Jeg har rost dig rigtig mange gange før og jeg mener ikke det kan gøres fortit, derfor får du endnu engang ros for det kæmpe stykke arbejde du ligger i have, bøger, bloggen og den store inspirator som du er, det giver en indsprøjtning af vitaminer af store doser til at forsøge selv. Tak for det.
  Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul.
  Samtidig går hilsen til Flade med håbet om at noget af deres sne er forsvundet, så julefreden kan sænker sig der også.

  Juleknus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 22. Vädret? Jotack, det snöar förstås. Det har gjort det varenda dag de senaste veckorna så armmusklerna håller formen till vårens grävjobb :)
  God jul till dig från mig!

  SvarSlet
 23. Kære alle - tak for søde hilsener og ord. Rigtig glædelig jul til jer også.

  SvarSlet